DWDD brengt Kopspijkers eenmalig terug op televisie

Geplaatst op za 14 sep 2019 om 9:30

HEr worden anno 2019 aan de lopende band tv-hits van vroeger nieuw leven ingeblazen en De Wereld Draait Door kan niet achterblijven bij die trend. In het kader van de rubriek DWDD Heimwee keert Kopspijkers eenmalig terug op de buis. Dat werd gisteren bekendgemaakt in de uitzending op NPO 1. Matthijs van Nieuwkerk had Jack Spijkerman en Owen Schumacher aan tafel zitten en zij zijn wel te porren voor het idee om Kopspijkers medio december eenmalig terug te laten keren.

Van Nieuwkerk: “De vraag vanuit ons is eigenlijk heel simpel: zullen we het nog een keer doen?

Spijkerman: “Regel jij een pasje dat ik het VARA-gebouw weer in mag?

Van Nieuwkerk: “Je bent persona non grata tot nu toe, maar als je nu ja zegt ben je weer een vriend.

Spijkerman: “Het lijkt me heel leuk, maar er zijn praktische problemen, hè Matthijs? De studio. Mag het hier? O.”

Van Nieuwkerk: “We doen het uit sentiment, nostalgie en een beetje heimwee. Zou het nu nog zo’n succes zijn? Toen keken er 4 miljoen mensen, hè? Zou het dat nog kunnen halen?

Owen Schumacher: “Ik heb geen idee, maar ik denk er met veel plezier aan terug, dus toen vanmiddag gevraagd werd of ik het ooit nog een keer wil doen… Uit enthousiasme zit ik hier.”

Jack Spijkerman: “Ik zou het niet weten, Matthijs. Wij begonnen met die fragmenten ooit, maar die zie je nu overal.”

Wat is het plan? Van Nieuwkerk: “We moeten het dus voor één keer weer opzetten. Ik blijf hameren op ergens half december of zoiets, hier in de studio, dat is oké wat mij betreft.”

Vrede

Van Nieuwkerk ziet het ook als verzoening tussen de VARA en Spijkerman. De VARA was woest toen Spijkerman destijds naar het commerciële Talpa vertrok. “Dan sluiten we ook weer vrede tussen de VARA en Jack Spijkerman, denk ik.”

Spijkerman: “Dat hebben we al een beetje gesloten, want ik was vorige week al in het VARA-gebouw. Ik heb een eindejaarsquiz bedacht en die wil de VARA graag gaan doen. Die ga ik overigens niet presenteren.”

Foto: BNNVARA
68 Reacties op “DWDD brengt Kopspijkers eenmalig terug op televisie”


 1. Steentijd

  Dit hele gedoe zegt mensen onder de 50 niets.
  En dan nog durven sommigen te beweren dat televisie niet speciaal voor ouderen wordt gemaakt.

 2. Jos

  Heel leuk.

 3. Marcel

  Ik ben 37 en het zegt me heel veel! We keken thuis toen ik jong was altijd VARA op zaterdagavond met Oppassen!!!, Kopspijkers en volgens mij nog een aantal andere programma’s :)

 4. Ramona

  @Marcel Leuk!!! Tegenwoordig is de VARA de reden dat steeds meer mensen een hekel aan de NPO krijgen.

 5. Ernie

  Als het op prime time zaterdag of zondag wordt uitgezonden dan
  zeker 2 mln kijkers.

 6. Remco Terhorst

  Het moet allemaal onder de DWDD-vlag. Hou op man.

  En het artikel in AD benoemde wel de prima eenmalige revival in De Kwis. Jammer dat die legendarische uitzending hier vergeten wordt.

 7. Ramona

  @Remco DWDD is een enge club; een sekte!

 8. Hugo

  4 mln is niet meer van deze tijd maar de helft moet wel mogelijk zijn.

 9. Annoniemus

  DWDD van donderdag was net een pot bruine bonen , en ik mot geen opgedrongen bruine bonen !

 10. Curryworst

  Retrotelevisie is de nieuwe trend:
  DWDD komt met Kopspijkers, Beau komt met het oude Boulevard. En we hebben al weer Lingo en Man Bijt Hond op de buis.
  Nog even en Babbelonië en de Wie-kent-kwis komen weer terug.

 11. Reageerder

  Mensen niet zo negatief, het is mooi weer.

 12. ano@niem.nl

  Toen de VARA op zaterdagavond amusement had dat net even iets minder links gekleurd was en waarbij ook de linkse politiek op de hak werd genomen.

  Ach een keertje terug laten keren. Laten we ons niet laten foppen, dit was al lang besproken met de VARA, het was allemaal al in kannen en kruiken. Matthijs die zoals altijd een act opvoert alsof hij het zelf verzint. bleuhhh

 13. robb

  Steentijd :Alles komt een keer terug en kopspijkers kon nog wel weer een succes worden alles wat daar in zat kan nu ook nog is tijdloos.

 14. critikast

  Van Nieuwkerk wil dat zijn “vriendje” Spijkerman weer terugkomt onder de schijnwerpers, want de man is compleet anoniem geworden. Als je hem gisteravond weer ziet zitten: zelfingenomen, hautain, zichzelf op de borst kloppend. En opnieuw ons willen doen geloven dat Kopspijkers helemaal om hem draaide, terwijl de cabaretiers en de gasten het programma smoel gaven, terwijl Spijkerman niet meer was dan de stamelende, slecht acterende presentator. En maar blijven liegen dat hij er geen seconde spijt van heeft gehad dat hij de VARA inruilde voor Talpa, waarbij hij zelf zijn carrière om zeep hielp. Glashard liegen, dat is de stijl van hypocriet Spijkerman !

 15. Paul

  Kopspijkers terug? Lijkt me leuk.
  Want wees eerlijk: Dit was het nieuws is een wel heel slap en humorloos aftreksel van Kopspijkers.

 16. robb

  critikast :Spijkerman was goed in wat hij deed de cabaretiers en hij was de chemie die je nodig hebt ,waar het altijd om draait is geld daar is hij voor gevallen en John zijn overtuigings kracht ,ze vergaten dat de rechten bij de Vara lagen en ze niet alles meekonden nemen en de cabaretiers ook niet meegingen ,komt nog bij dat de kijkers tv10 helemaal niet wilden en de kijkers hem niet meer wilden dus einde carriere .

 17. Job

  Wat is TV toch ontzettend armoedig geworden. Kopspijkers reanimeren, kom op zeg.

 18. ome H

  Kopspijkers was gewoon goed

 19. Herman Hoogsteder

  Jammer dat het terugkomt al is het maar voor een keer

 20. Ron

  Mag wel meer dan eenmalig terugkeren, net zoals ze deden met Adriaan van Dis. Bij succes zou ik dat zeker overwegen. 1x in de maand of zo.

 21. jan

  Enige grappige van Spijkerpik was de Steen&Been show.

 22. piano

  Spijkercheque, kan het maar niet laten met zijn pokdalige hoofd op tv te willen. Met het non-talent Shumacher aan zijn zijde. Tuurlijk wil Shumacher dolgraag weer op tv. Hij kan in dit vak niets, is meer een boekhouder, dus elke kans, ook al is het met een regelrechte rampfiguur als Spijkerman, grijpt hij. Een Spijkerman vriendje dus. En dan ben je voor mij passe.

 23. otto

  Wie heeft dit rampzalige plan nu weer bedacht. Spijkerman is een ramp in elk opzicht. Onbetrouwbaar, dom, megalomaan, een ellendig, ziek, ongetalenteed dom mannetje.

 24. stempel

  Een onbetrouwbaar figuur als Spijkerman weer op tv uitnodigen. Hoe diep ben jij gezonken, Matthijs. En inderdaad: de totaal ongetalenteerde Spijkerman , die kritiek heeft op iedereen die wel iets kan, maar waar hij zich door bedreigd voelt, zit weer dom te snoeven met zijn hypocriete leugenachte kop, zelfvertrouwen voorwendend. Agressieve klootzak dat het is. Maar hij is zo ziek, dat hij dat laatste als compliment ziet. Psychopaatje.

 25. Johan

  Ja laten we teruggrijpen op wat ooit al totaal niet klopte, wat fout was tot in de nok: de onbetrouwbare nitwit zonder talent Spijkerman, die denkt dat alles om hem draait terwijl hij de meest talentloze ”presentator” is uit de hele geschiedenis van TV in Nederland. En maar liegen en draaien, en proberen mensen waar hij bang voor is de grond in te stampen. Dat dit nog op tv mag. Totaal fout.

 26. Bears’den

  Die Jack, wat een ontzettende kwal is dat..
  Wie denkt hij dat hij is!?
  Gadverdamme..

  Blijf lekker van de tv man, en die hele kopspijkers ook..
  Is niet grappig..

 27. Derek

  Hahaha, Spijkerman weer terug op tv. Hoe diep kun je zinken, Matthijs de nul ! Kruip nog even dieper in het hol van Spijkerman, joh. Bruinwerker.

 28. Eric

  Wonderlijk dat dat DWDD mannetje zich laat manipuleren door iemand die in alle opzichten iedereen oplicht en aanvalt , die het behang van de muur liegt en niet deugt ! Dat die Matthijs zich hiervoor laat lenen, zegt veel…

 29. We the world

  Spijkerman: BLLLLLLLG ! Kots ! Braak ! Bruhhhblllg !

 30. Zara

  Spijkerman: dat mannetje dat probeert concurrentie de kop af te slaan met zijn mediamacht, zijn oerdomme shows. Iemand die zelf helemaal niets kan en dat probeert te verhullen door anderen die wel wat kunnen kapot te maken, om daarmee zelf in achtig te stijgen, althans dat is de bedoeling. Vals, vies , agressief en dom. Dat proberen terug te halen ?

 31. Kabbalah

  Maar die man kan zelf toch helemaal niets ?

 32. Demo

  En dan die dat domme nare hoofd van die Shumacher erbij. Nee wat zal het publiek blij zijn hiermee.

 33. viges

  Owen Shumacher. Net zo’n mislukkeling als Spijkerman. Totaal niet geschikt voor dit vak. Geen wonder dat die het wel ziet zitten, hahaha. Sterf, man.

 34. geert

  Ja laten we dit afschuwelijke gedrocht Spijkerman weer op tv zetten . Goed idee.

 35. Premium

  Om te kotsen dit. Hoe laag kun je zinken DWDD !

 36. Producer

  Zal wel met geld te maken hebben.

 37. medion

  Is die Spijkerman nu nog niet dood? En dat levende lijk ernaast maakt het niet veel beter. Jammer dat de tv wereld zichzelf toestaat zichzelf te vergiftigen met dergelijke lieden. Dat Spijkerman niet deugt lijkt me wel eer en te na bewezen. Shumacher heeft geen eigen talenten, dus moet meevaren op de rug van een bewezen stuk schorem als Spijkerman. Exit met beide !

 38. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Wanneer komt Waku Waku terug?

 39. Johanneke van Es

  Gaat Jack den Oplichter dan ook weer videorecorders weggeven aan niet bestaande Nederlanders met volledig verzonnen namen?

 40. gekko

  Ze weten ook totaal niet meer wat ze moeten doen, he. Nou dit verschrikkelijke heerschap met zijn nare hoofd weer op tv halen. Met die idem Shumacher erbij. Grote genade. Ziek.

 41. ties

  @Johanneke van Es; hahaha. Mag hopen dat niemand kijkt. Gehate man.

 42. jan termeer

  Gaat ie zeker een of andere domme prijs aan zichzelf geven. Domste presentator ooit.

 43. Marieke van Gerwen-de Vries

  Nou nog die vieze antisemiet walles de vries erbij, en dan zijn we compleet. Kan iemand een container drek bestellen ? Graag afleveren IN de studio van DWDD !

 44.  Frank

  @Marieke: is gas ook goed?

 45. Tristar

  Nee totaal niet leuk dit. Komen we nooit van die ellendige Spijkerman met die stomme cabaretier club van hem af. Shumacher, Wallis, de Groot, een pot nat. Deugen geen van allen. Is een clubje.

 46. pieter

  @Marieke van Gerwen-de Vries en Frank, hoe sneu zijn jullie bovenstaande one- en 2liners.

 47. pieter

  @Tristrar, ik was je bijna vergeten….

 48. Tristar

  Die zelfvoldane hoofden. Aaaarhg

 49. animo

  11.22-1124 Jullie zijn zelf drek .

 50. startrek

  @animo, dat doet pijn, he. Maar dit is wel hoe mensen over hen denken.

 51. sjachchi

  Ja het zijn clubjes. Dit is ook een club. Die Shumacher is op zichzelf 0 cabaretier, en een zeer zwak mens. Heeft bescherming van anderen nodig. Bange poeper. Lekker aanschuiven bij de bully Spijkerman. Wallis de Vries idem. Jammer dat dit zo gaat.

 52. Bart

  De VARA kan Kopspijkers gewoon helemaal terug op tv brengen. Jaren lang komen ze met de ene na het andere opvolger. Waarvan alleen De Kwis gelukt is. Het succes van het programma zit hem niet in Jack Spijkerman. Breng het gewoon wekelijks terug op de zaterdagavond en op Oudejaarsavond natuurlijk.

 53. tatjepoer

  @Bart, welnee. Ben je gek geworden of zo? Die debiel Spijkerman met die verrotte cabaretiers, laat ze maar thuis blijven. Zit er niet op te wachten.

 54. tatjepoer

  O, sorry je bedoelde zonder Spijkerman. Die kan ik missen als kiespijn. Dan wel met een nieuwe club caba’s graag. Ben helemaal klaar met de Wallissen en de Schumachers.

 55. Bart

  @tatjepoer Ja zonder Spijkerman maar bijvoorbeeld met Matthijs als presentator. Joep van Deudekom zou ook kunnen.

 56. @tatjepoer

  @Bart, dat zijn wel twee heel nietszeggende mensen. Matthijs en Joep van Deudekom. Die niet.

 57. dcp

  Ze weten echt totaal niet meer wat ze van gekkigheid moeten doen , he. Nou weer een belegen show opnieuw eenmalig uitzenden. Alsof de kijkers dat leuk vinden. Spijkerman is passe, die cabaretiers zijn niet meer leuk, al heel lang niet meer. Koefnoen was verschrikkelijk slecht.

 58. animo

  startrek: doe even normaal ik kan het niet met iemand eens zijn maar dat kan je toch op een normale manier zeggen,ik denk niet zo en ik denk velen met mij ook niet.

 59. "VeronicaDoetHet?....Beter!";

  Kan iemamd de verwijderde berichten van startrek en animo herhalen. Het is niet meer te volgen zo.

 60. starwars

  Er stond dat Spijkerman drek is. En daar is niks ergs aan. Want drek is geen erg woord ofzo.

 61. zo

  Waardeloos idee dit.

 62. Obscurity

  @Steentijd

  Je hebt duidelijk moeite met tellen. Ik ben in de 30 en heb als tiener heel wat afleveringen gekeken. Je bent überhaupt niet helemaal lekker in je bovenkamer. Eenmalig komt er één nieuwe aflevering van één oud programma (als je slechts 14 jaar geleden al oud kunt noemen natuurlijk) en dat haal je aan als het bewijs dat tv speciaal voor ouderen wordt gemaakt.

 63. Pinokkio

  Wat een haat. Niemand mag Jack. Nog meer gehaat dan Wendy. Alle spin-offs zijn mislukt of gestopt. Dus waarom het orgineel niet proberen? Moeten ze wel Muiswinkel uit de Gall&Gall trekken.

 64. Bart

  @tatje Wie zou het volgens jou moeten doen dan?

 65. Huh

  Echt leuk! Keek het destijds altijd. Ik hoop dat juist Spijkerman het gaat doen en graag zoveel mogelijk van de cabaretiers die bij het programma zaten.

 66. tito

  Ja onwelriekende zaken als kopspijkers uit de oude doos trekken en denken dat de kijkers dat leuk vinden. Met die naderhand door de mand gevallen cabaretiers als Schumacher, met zijn mislukte Koefnoen, Wallis de Vries die zich als antisemiet ontpopt heeft, Muiswinkel die afgegleden is etc. Ja laten we dat gaan herhalen…

 67. paramaribo

  @tito , je vergeet de totaal afgegleden Spijkerman zelf. Ongeloofwaardiger kan niet. De hypocriet.

 68. Piet

  @Pinokkio: denken is niet je sterkste punt he ! Alle spin offs zijn mislukt dus dan het achterhaalde origineel met die verlopen uitgerangeerde cabaretiers proberen? Logisch denken hoor !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.