Caroline Tensen: ‘RTL staat sterk tegenover Talpa’

Caroline Tensen denkt dat haar nieuwe werkgever RTL best heel sterk staat in de tv-oorlog met concurrent Talpa Network. Dat zegt de presentatrice vandaag in het AD. Het SBS 6 van Talpa zit vlaggenschip RTL 4 ineens angstvallig op de hielen: Lingo lijkt GTST in te gaan halen en in het weekend is 6 nu ineens een hitzender. “SBS zal zeker sterk komen opzetten. Het is natuurlijk niet zo dat John de Mol maar wat doet, hè? En onderschat Linda niet, die dit weekend met haar programma’s begon.

Toch vertrouwt ze op RTL. “Dat wil zeker niet zeggen dat RTL wordt weggeblazen. We staan er goed voor volgens mij. En die strijd houdt ons allemaal alleen maar scherp.

Tensen behoort nu samen met Chantal Janzen tot de leading ladies van RTL 4, nu Linda de Mol en Wendy van Dijk zijn verhuisd naar SBS 6. “Het begon met de quiz Eén tegen 100, die ik al negentien jaar presenteer. Die ging van de publieke omroep naar RTL. Tien dagen na dat nieuws, stapte Wendy van Dijk over naar Talpa. Zij presenteerde onder meer Wie ben ik? Vlak daarna belde RTL: ‘Je begrijpt, wel: jij gaat Wie ben ik? weer doen.’ Niet lang daarna vertrok Linda de Mol ook.

Na vele jaren in de luwte bij AvroTros is Tensen ineens weer een speler van belang. “Bij het wijntje voor mijn afscheid zeiden ze nog: ‘We wilden je echt wel meer inzetten, maar hebben het ook niet voor het zeggen.’ Dat geloofde ik.

RTL hoeft niet te luisteren naar een bovenlaag. “In die zin ben ik wel heel blij bij RTL terug te zijn. Daar bepalen ze alles zelf. Eén directie, een leuke groep, verschillende presentatoren en zeven dagen om uit te zenden.

Ik word echt verwend“, besluit ze.

Het AD-interview met Caroline Tensen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen