‘Beste Zangers wakkert nationalisme aan, helemaal top’

Samantha Steenwijk vindt het goed dat het programma Beste Zangers bijdraagt aan de nationalistische gevoelens in ons land. Het ontbreekt in Nederland namelijk nogal eens aan trots voor het eigen land. Dat vertelt ze in Veronica Magazine. Steenwijk is erg trots op de Nederlandse identiteit. “Het is dan ook een programma naar mijn hart, waarin Nederlands talent in het zonnetje wordt gezet. In Duitsland en Frankrijk wordt muziek van eigen bodem veel meer gestimuleerd en gerespecteerd.”

We kunnen wel wat leren van de Duitsers en de Fransen, aldus Steenwijk. “Daar is zelfs bij wet vastgelegd dat er op de radio een bepaald percentage vaderlands repertoire wordt gedraaid. Nederland zou wat dat betreft wel wat nationalistischer mogen zijn.

Inmiddels is Steenwijk een bekende artieste geworden en dat heeft ze voor een groot deel te danken aan The Voice. “Mijn leven is 180 graden gedraaid na mijn blind audition. Ik heb megaveel optredens in het land en aan de lopende band tv-klussen.”

De spotlights bevallen haar goed. “Mensen komen nu speciaal voor mij. Dan ga je een stuk zelfverzekerder de bühne op hoor.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen