‘Beste Zangers wakkert nationalisme aan, helemaal top’

Geplaatst op Wed 18 Sep 2019 om 11:45

Samantha Steenwijk vindt het goed dat het programma Beste Zangers bijdraagt aan de nationalistische gevoelens in ons land. Het ontbreekt in Nederland namelijk nogal eens aan trots voor het eigen land. Dat vertelt ze in Veronica Magazine. Steenwijk is erg trots op de Nederlandse identiteit. “Het is dan ook een programma naar mijn hart, waarin Nederlands talent in het zonnetje wordt gezet. In Duitsland en Frankrijk wordt muziek van eigen bodem veel meer gestimuleerd en gerespecteerd.”

We kunnen wel wat leren van de Duitsers en de Fransen, aldus Steenwijk. “Daar is zelfs bij wet vastgelegd dat er op de radio een bepaald percentage vaderlands repertoire wordt gedraaid. Nederland zou wat dat betreft wel wat nationalistischer mogen zijn.

Inmiddels is Steenwijk een bekende artieste geworden en dat heeft ze voor een groot deel te danken aan The Voice. “Mijn leven is 180 graden gedraaid na mijn blind audition. Ik heb megaveel optredens in het land en aan de lopende band tv-klussen.”

De spotlights bevallen haar goed. “Mensen komen nu speciaal voor mij. Dan ga je een stuk zelfverzekerder de bühne op hoor.

Foto: AVROTROS
49 Reacties op “‘Beste Zangers wakkert nationalisme aan, helemaal top’”


 1. Clickbait

  Bingo!

 2. WRG

  Nederlanders hebben een weg-met-ons-instelling. Kijk naar het gemak waarmee we/ze Engelse woorden overnemen. Niet zelden onnodige rommel.

 3. H

  Ze zingen voortdurend in het buitenlands. En vaak zijn buitenlandse covers. Tot zover het nationalisme. Het is een grote reclamespot voor matig succesvolle zangers. Tim Akkerman is alleen succesvol met Springsteen en Eddie Vedder imiteren. Eigen werk mag hij zelfs in de kroeg niet spelen.

 4. Leni

  Wat Samantha zegt klopt….. Alleen geldt natuurlijk niet voor die AVROTROS rotzooi van dat zing programmaatje …. Straks gaan we dat ook nog roepen over Ik hou van Holland’ ….Beetje wereld op z’n kop!

 5. Bertus

  Lenie heeft gelijk!!

 6. StefanV

  Zoals zo velen in Nederland verwart ook Samantha Steenwijk het aspect/onderdeel zingen met muziek in z’n totaliteit. In Nederland draait alles om het zingen, nauwelijks om de muziek. Wat deelnemers aan Beste Zangers vooral doen: elkaars en andermans bestaande liedjes zingen. Het verschil met grote muziekshows in Frankrijk en Duitsland is levensgroot: daar treden allerhande artiesten op met bestaande, maar ook nieuwe nummers.

  Overigens legt Radio 2 zichzelf al heel lang een quotum op wat muziek van eigen bodem betreft. Het gevolg is dat er veel matige muziek is te horen: muziek die wordt gedraaid omdat het Nederlands is, niet omdat het goede muziek is.

 7. Grace321

  Tjongejonge

 8. Ik ben mezelf

  Aankomend seizoen een Zwarte Piet in Beste Zangers?

 9. Arie

  Als er een ding is dat opvalt bij De Beste Zangers is dat zodra het hoempapa arrangement van een Nederlandstalig volkliedje wordt vervangen door een modern pop- en/of rockarrangement dat liedje meteen 10 maal beter klinkt.

 10. Berry de Baffiaan

  Helemaal eens met Samantha! Van je eigen land, volk, cultuur, tradities etc. houden wordt hier direct gekwalificeerd als extremisme en wordt WOII erbij gehaald. Al die Vara/Nos/Volkskrant/nu.nl types voorop.

 11. RaymondVL

  Ik mis alleen nog de Prinsenvlag als merchandising voor dat programma. Gemiste kans.

 12. Donald Dumb

  Steenwijk is bekend van?
  Weer zo’n huilebalk die zich miskend voelt. Het NL repertoire heeft twee
  eigen zenders en TV programma’s. Dus hoezo geen aandacht?

  Eindelijk eens aandacht voor andere genres met Floor Jansen.
  Dat is pas een Nederlandse zangeres om trots op te zijn.
  Is sinds 2013 internationaal bekend door Nightwish, waar ze de leadzangeres van is.
  Overigens scoren die Beste Zangers met zingen in een andere taal…

 13. Donald Dumb

  Ter vergelijk. Optredens van Samantha Steenwijk: feesttenten, casino’s en braderieën in Nederland
  Nightwish (Floor Jansen): Grote stadions wereldwijd…

 14. MediaPrak

  Dat voorstel om ‘Nederlands product” op Nederlandse zenders is al zo oud als Vader Abraham. Revererend aan oa Frankrijk. In Frankrijk kennen alleen de’ staatszenders’zo’n restrictie, Populaire comm zenders als NRJ, RMC en RTL niet. Daarnaast geldt zo ‘n restrictie alleen voor EU landen, niet uitsl.’ nationaal’). En daarnaast zijn er com zenders met slleen nationaal product: `00%Nationaal, FryskFm.

 15. Heleen

  Revererend….toen stopte ik met lezen

 16. RL

  Helemaal eens met @WRG. Wij zijn totaal niet trots op ons eigen land, onze eigen producten en onze eigen muziek. Idd is het vooral weg met ons, weg met onze tradities, zelfs weg met onze geschiedenis (nederlanders zijn alleen maar slecht, over de ruggen van anderen rijk geworden, hebben niets goed gedaan) weg met Nederlandse namen van tv shows woorden (ergste titel is hotter then my daughter). Ook the voice of holland. Moet toch een leuke goede nederlandse titel voor te verzinnen zijn. Maar ik zal dan wel een ‘angry white men’ zijn……

 17. @RL

  Je bent vooral een huilebalk.

 18. Meester

  Als jouw bericht het resultaat is van Nederlands onderwijs, RL, kunnen we dáár in elk geval ook niet meer trots op zijn.

 19. RL

  @RL een goede inhoudelijk reactie hoor.

 20. RL

  @meester: idd dit is het gevolg van matig aandacht voor het Nederlands in ons onderwijs systeem. Ben daar slachtoffer van. Bedankt voor de extra toevoeging aan mijn argumentatie…….top

 21. RL

  het gaat gewoon overal mis……

 22. Jojanneke

  Goede post van RL.
  Dat merk je ook aan de daaropvolgende persoonlijke aanvallen van mensen die geen tegenargumenten hebben.

 23. Meester

  In plaats van je tijd te besteden aan hier reageren, zou je dus beter bijlessen kunnen nemen, RL. Jezelf als onderwijsslachtoffer benoemen en er vervolgens niet genoeg aan doen, is slap.

 24. Jojanneke

  Nu een inhoudelijke reactie, meester?

 25. Jojanneke

  Het typen van de zin ‘tijd besteden aan hier reageren’ getuigt overigens ook niet van het bezitten van overdreven veel taalgevoel.

 26. RL

  Het is idd jammer als je gewoon inhoudelijk wilt reageren dat je dan altijd weer persoonlijk wordt aangevallen. Erg tolerant (ja ook dat zijn wij kwijt geraakt). Bedankt Jojanneke.

 27. Meester

  Om hem van zijn hoognodige lessen af te leiden, Jojanneke? Nee, dat doe ik dus niet.

 28. Jojanneke

  Wegrennen voor een inhoudelijke discussie, dát is pas slap.

 29. Meester

  RL, ik zie dat de slachtofferrol je erg goed bevalt.

 30. Hansiepansie

  Een inhoudelijke discussie op basis van een uitspraak van ene Samantha Steenwijk – ik trek de zak chips open en schenk een biertje in, want dit wil ik niet missen! Kom maar op!

 31. Jojanneke

  Meester, ik zie dat de hautaine kwastrol je ook goed bevalt. Waar blijft de inhoud?

 32. Jojanneke

  Ben jij dan de discussieleider, Hans?

 33. Meester

  Ik ben een arrogante bedweter!

 34. Hansiepansie

  @Jojanneke Echt niet! Ik vind het leuk om te kijken hoe jullie jezelf volkomen belachelijk maken, daarom blijf ik kijken hier!

 35. Jojanneke

  Alcoholist!

 36. Marco

  Jojanneke gaat duidelijk op de inhoudelijke toer…

 37. Jojanneke

  Dat was met een knipoog, dat snappen de slimmere mensen.

 38. Hansiepansie

  @Jojanneke (16:48) Dat was niet echt een knipoog, maar meer een lodderige blik. Intussen nog weinig inhoudelijks van je gelezen, trouwens.

 39. RL

  en zo ook hier word je monddood gemaakt…..heel goed allemaal…..

 40. Donald Dumb

  We zijn juist hardstikke trots dat een leadzangeres van een Finse band een Nederlandse is die wereldwijd succes heeft.
  Maar meeste Nederlanders zien dat juist niet…

 41. Donald Dumb

  Na Beste Zangers zullen we waarschijnlijk nauwelijks iets vernemen van Samantha Steenwijk. Flloor Jansen staat volgend jaar in o.a. Ziggodome…

 42. anoniem

  Het nadeel van nationalisten is dat ze vaak trots zijn op de verkeerde dingen :-)

 43. Nils Holgersson

  Goed dat MC even vermeldt dat Samantha een bekende artiesten is.

 44. Donald Dumb

  Nils Holgersson.
  Bekend in het schnabbelcircuit. Daarbuiten niet…

 45. Johnny👀

  Dat mens is tussen ons gezegd wel erg lelijk.

 46. NL patriot

  Samantha is een topper, een blijvertje.
  En ze heeft 100% gelijk!!

 47. Donald Dumb

  Ja, 19.18

  Het schnabbelcircuit heeft ook zijn toppers.
  Een braderie moet tenslotte ook opgeleukt worden…

 48. WILLEKEURIGE WINDRICHTING*

  Hallo Donald Dumb, fijn dat U weer hier bent.

 49. Donald Dumb

  20.25

  Fijn dat je dat vind, maar U zeggen hoeft niet hoor…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.