Beau wisselt af met Jinek: ‘Als ik de kerst haal’

Beau van Erven Dorens weet nog niet precies hoe zijn uitzendschema eruitziet als Eva Jinek vanaf januari aan de slag gaat bij RTL 4. Hij gaat ervan dat ze net als Pauw en Jinek nu gaan afwisselen, ‘als ik de kerst haal’. Dat zegt hij in gesprek met NU.nl. Van Erven Dorens lijkt er nog niet van overtuigd dat hij deze huidige drie maanden overleeft. “Als het goed gaat met mij – als ik het tot de kerst red – dan blijven we ermee doorgaan en hoop ik dat we gaan afwisselen zoals Pauw en Jinek deden.”

Het ligt allemaal aan de komende maanden, aldus Van Erven Dorens. “Als het goed gaat, dan wil je ermee doorgaan. Als het slecht gaat, wil niemand ermee doorgaan. Ik ga ervan uit dat het goed gaat en dan ga ik met Eva afwisselen. Dan gaat zij een paar maanden doen en ik een paar maanden, volgens het systeem van NPO 1.”

Van Erven Dorens en Jinek hebben al contact met elkaar, vult hij aan op NPO Radio 2. “Ik heb natuurlijk wel op WhatsApp met haar gesproken. Ze zal het druk genoeg hebben. Ik heb haar natuurlijk gefeliciteerd. Ik ben al langer met haar in gesprek, maar het is natuurlijk niet makkelijk: iedereen denkt dat haar transfer alleen maar fantastisch is, maar tegelijkertijd moet je ook een hele redactie vertellen dat je naar een ander net gaat. Het is niet allemaal even prettig.”

Gaan ze misschien samen presenteren? “Nee, we worden geen duo. Ik kan me voorstellen dat we af en toe iets samendoen, dat lijkt me alleen maar leuk. Ik knijp net als heel RTL in mijn handjes dat zij naar ons toe komt, want zij is zo ontzettend goed en ik kan ook veel van haar leren.”

Dagelijks presenteren gaat je niet in de koude kleren zitten. Bij De Telegraaf: “Ik slaap altijd om 1.30 of 2.00 uur en om 7.00 uur gaat de wekker. Ik red het altijd makkelijk op maandag, dinsdag en woensdag en dan donderdag denk ik: arghhhh! En vrijdag: arrrrrrghhhhh!!!!

Neemt hij zijn talkshowzorgen mee naar bed? “Ja, dat kan ook niet anders, want iedere dag is het weer anders. Maandag vond ik het weer ietsje minder en dan zitten we in de redactiekamer van: jongens, we gaan er tegenaan, vandaag gaan we het beter doen. Het zit dus de hele tijd in je lijf, maar niet op een agressieve manier. Het is echt een wedstrijdmentaliteit, van: hoe kunnen we het actueler en spannender en grappiger maken?

Dit is een timeslot wat de afgelopen jaren gewoon een braakliggend terrein was bij RTL, dus je moet echt drie keer zo hard werken om die mensen binnen te krijgen en aan de overzijde doen ze het ontzettend goed. Je moet gewoon een lange adem hebben.”

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen