Beau baalt van kijkcijfers, bank mogelijk bij grofvuil

Beau van Erven Dorens lijkt zijn voorgangers Humberto Tan, Twan Huys en Art Rooijakkers achterna te gaan: zijn talkshow Beau staat vaker níet in de kijkcijfer top 25 dan wel. Die lage kijkcijfers zitten de presentator zelf ook wel een beetje dwars, bekent hij op Radio Veronica. “Ik weet nog niet precies wat de samenleving ervan vindt. Ik heb het heel erg naar mijn zin, maar ik zal er geen doekjes om winden: ik zou natuurlijk wel willen dat er wat meer mensen naar kijken.”

Op deze manier zal de nieuwsgast van de dag nooit voor Beau kiezen, aldus de presentator. “Je hoopt natuurlijk gewoon dat dat programma op dat tijdslot op een gegeven moment een speler van belang wordt en dat is op dit moment nog niet het geval. We zijn nu een maand bezig en ik denk dat we gewoon elke dag iets beter worden. Er is veel werk aan de winkel.

Angela de Jong heeft hem al keer op keer gewaarschuwd dat zijn desk eruit moet. Zij pleit voor een tafel. Gaat dat gebeuren? “Nou, ik ben natuurlijk ook niet helemaal achterlijk. Ik ga gewoon kijken hoe het gaat. Ik wil natuurlijk gewoon het beste voor het programma en niet mijn mening doordrukken. Zo zit ik ook niet in elkaar.”

En is het programma niet een beetje te tam? “Het is wat dat betreft ook niet altijd makkelijk om in zo’n setting een goede discussie te voeren. Dan zit je toch beter aan een tafel tegenover elkaar. We zijn gewoon aan het zoeken nog steeds.

Lange tijd werd gezegd dat Beau wel zou gaan scoren vanwege de hoge gunfactor van de presentator. “Mijn moeder gunt het me ook, maar als zij het programma op een gegeven moment saai vindt, dan gaat ze het ook niet kijken, al ben ik haar zoon. Zo ver is het gelukkig nog niet.”

Het blijft pittig, aldus de talkshowhost. “Het is ook niet makkelijk om tegen zo’n concurrente te strijden. RTL zit nu toch in de hoek waar de klappen vallen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen