Angela de Jong vindt Iris en de 12 dates heel erg fake

Angela de Jong vindt het niet héél gek dat de kijkers dinsdagavond wegbleven bij de nieuwe Net5-datingshow Iris en de 12 dates. De authenticiteit was ver te zoeken. Dat schrijft de AD-diva in haar televisiecolumn. Het programma met Iris Hond is de eerste show die voortkomt uit Net5’s samenwerking met de LINDA, maar er kijkt geen hond naar. “Als ik me als kijker bij de eerste date al meteen afvraag hoe écht deze zoektocht is, brokkelen mijn belangstelling en sympathie snel af.

Waar heeft La Jong haar twijfels bij? “Niemand van de redactie kan toch serieus hebben gedacht dat de twintig jaar oudere Frans Timmermans-lookalike met wie ze ging survivallen een potentiële match was?

Dit was gewoon tv-maken, zegt ze. “Het kwam op mij over alsof hij vooral geselecteerd was om Iris en de therapeut aansluitend uitgebreid haar neiging te kunnen laten bespreken om mannen te willen pleasen.”

Eerlijk gezegd begon het eindeloze analyseren me op een gegeven moment ook op de zenuwen te werken. Vooral het gesprek over de vraag of ze zich als ‘rotwijf’ had gedragen tegenover Meneer 3.”

Hond wilde niet de zee in met deze meneer, omdat het windkracht zeven was. “Dat is niet onaardig, maar verstandig.”

Han Lips, de denkbeeldige tv-recensent van Het Parool, vindt het programma over de ‘behaagzieke’ Hond ook flut. “De serie over een concertpianiste op vrijersvoeten kon Lips maar weinig bekoren. De volgende negen dates gelooft hij wel.”

Foto: Carmen Kemmink, LINDA, Net5

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen