Angela de Jong: ‘Vervang Boulevard door Matthijs’

Angela de Jong denkt dat Peter van der Vorst er goed aan zou doen om de vooravond van RTL 4 op de schop te gooien nu zowel RTL Boulevard als Goede Tijden Slechte Tijden flink aan het instorten zijn. Ze pleit voor Matthijs van Nieuwkerk in de vroege RTL-avond. Dat is te lezen in haar AD-column. Van der Vorst heeft Eva Jinek al in huis gehaald voor de late avond. Zij neemt haar producent Ewart van der Horst, tevens de grondlegger van DWDD, mee naar RTL.

Van der Horst zou RTL 4 zomaar eens rigoureus kunnen gaan veranderen, aldus De Jong. “Bijkomend voordeel voor RTL zou zijn dat ze hem meteen orde op zaken kan laten stellen bij Beau en Boulevard. Of een leuk nieuw format kan laten ontwikkelen voor de vooravond, in plaats van Boulevard of GTST, zodat er plek ontstaat voor Matthijs van Nieuwkerk.

Het is niet ondenkbaar dat Van Nieuwkerk uiteindelijk toch de overstap maakt naar RTL. Hij heeft al eens met de zender gepraat, maar aankomend jaar moet hij voor het eerst gaan voldoen aan de nieuwe salarisregels van de NPO. Daardoor zou zijn salaris enorm instorten.

De Jong gunt Van Nieuwkerk een hoger salaris bij RTL. “Vergis je niet wat voor wissel zo’n dagelijkse show op iemands leven trekt. Het is natuurlijk niet zo dat Jinek of Pauw of Van Nieuwkerk de studio in loopt en een paar vragen voorleest vanaf de autocue. Ze zijn 24 uur per dag met hun programma bezig.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen