Tv-oorlog breekt Linda de Mol op: ‘Moe van spanning’

Het tv-seizoen is nog maar net begonnen, of Linda de Mol is al bijna opgebrand. Ze is behoorlijk moe van alle spanning die de televisieoorlog met zich meebrengt. Dat heeft de SBS 6-presentatrice laten weten op Radio 538. De Mol is de atoombom waarmee SBS 6 de concurrentie plat wil walsen. “Ik zit er lekker in met allemaal nieuwe dingen, maar aan de andere kant ben ik zo langzamerhand ook best wel moe van alle spanning en nieuwe dingen die op mijn bordje lagen“, zegt de tv-koningin.

Ze lag vooral wakker van de weekendstrijd. SBS 6 zet haar op zaterdag in met Ik Hou Van Holland en op zondag met Miljoenenjacht. “Dat vond ik wel heel erg eng, want iedereen riep wel van: ‘Het komt wel goed en de mensen kijken heus wel’, maar ik kneep hem toch wel een beetje en dan druk ik het zachtjes uit.”

Het bracht veel spanning met zich mee. “Dat vond ik heel erg spannend en nu vind ik het heel erg spannend dat we vanaf oktober beginnen met de nieuwe programmering van Net5. We komen onder andere met de talkshow van Merel Westrik en dat is heel erg spannend, want we zien aan alle kanten hoe moeilijk het is om een goede talkshow te maken.”

En dan heeft ze ook nog eens een nieuwe spin-off van haar tijdschrift gelanceerd. “Dat vind ik dan ook weer spannend, dus het is best veel momenteel.”

Toch kan De Mol geen rust nemen. Ze is immers de nieuwe creatief directeur van Net5. “We gaan klein beginnen, hoor. We beginnen alleen op de dinsdag- en woensdagavond. Ik doe dat samen met Jildou. Wij bepalen welke programma’s we gaan laten maken. Dat is voor mij een heel nieuwe functie.

Als ik nu een dramaserie bestel, denk ik: jeetje, wat is dat ontzettend duur dat drama, gaan mensen het wel leuk vinden? Het is heel wat anders als je de portemonnee ineens beheert.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen