Yolanthe krijgt bij Jinek kritiek van Peter R. de Vries

Yolanthe Cabau zat dinsdag in de talkshow van Eva Jinek om haar nieuwe politieserie op SBS 6 te pluggen, maar had het niet makkelijk. Ze zat namelijk aan tafel met Peter R. de Vries, een fervent criticaster van politiedrama. Er kwamen enkele fragmenten uit haar serie DNA voorbij, maar die waren volgens De Vries niet erg geloofwaardig. Hij zette uiteen waarom er niets klopte van de getoonde fragmenten. Gelukkig vatte Yolanthe het sportief én met zelfspot en humor op.

De Vries bemoeide zich al snel met het gesprek toen er een fragment werd getoond. “Ik moet je zeggen dat ik die scène van die achtervolging naar beneden vanaf dat balkon dus heel ongeloofwaardig vind.”

Cabau grappend: “Ja, maar dát was dus de stuntvrouw!” Ze had de lachers op haar hand. Iets daarvoor gaf ze namelijk aan dat ze al haar scènes zelf doet.

De Vries: “Die man heeft een behoorlijke voorsprong. Het lijkt wel of hij beneden heeft staan wachten tot zij eindelijk gearriveerd was.”

Eva Jinek: “Ik zou ook beneden wachten als Yolanthe eraan kwam! Dan zou ik ook even pauzeren met mijn vlucht.”

De Vries: “Als je die scène goed bekijkt: die klopt niet.”

Jinek: “Peter, verpest het nou niet! Het is televisie!

Cabau grappend: “Maar je hebt goed opgelet. Dat vind ik fijn.”

Later kwam er nog een fragment van een lijkschouwing voorbij. Was dat wel realistisch? “Nee, helemaal niet. Deze man komt tot allerlei conclusies, terwijl het lijkt nog niet eens open is geweest. Er is nog geen eens sectie gepleegd.”

Er volgt een volledige stilte. Jinek daarna: “Misschien heeft hij hem weer dichtgenaaid?

De Vries: “Nou, dat is in elk geval niet te zien dan.”

Wesley

Aan het eind van het gesprek stipte Jinek ook nog even kort Cabau’s scheiding van Wesley Sneijder aan. Daar ging ze niet op in. “Om heel eerlijk te zijn vond ik het sowieso wel spannend om hier vanavond te zitten, omdat het voor het eerst weer voor de camera’s is en er veel gebeurd is en het nog steeds best wel turbulent is.”

Ik wil er eigenlijk ook niet te veel over zeggen. Ik ben blij dat ik hier nu kan zijn voor DNA en alle andere dingen die ik ga doen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen