NPO 2 gaat ‘moeilijke’ programma’s veel later uitzenden

Het schema van NPO 2 gaat rigoureus op de schop nu Nieuwsuur vanwege de verhuizing van Pauw en Jinek óók verhuist naar een vroeger tijdstip. ‘Moeilijke’ programma’s worden voortaan veel later uitgezonden. Dat meldt NRC Handelsblad. Door het vervroegen van Pauw en Jinek gaat NPO 1 van drie naar twee programma’s op prime time en NPO 2 zelfs van twee naar één. Dat tijdvak, van 20.30 tot 21.30 uur, zal worden gevuld door programma’s die een breder publiek bedienen.

Nieuwsuur begint straks om 21.30 uur en zal vooraf worden gegaan door ‘toegankelijke programma’s die een grote groep mensen aanspreken’. Het kan dan gaan om de tv-hit De Slimste Mens, maar ook om de programma’s met de familie Van Rossem of de kunstseries van Jeroen Krabbé.

Lastigere televisie, zoals De Kennis van Nu en Andere Tijden, verdwijnen naar ná Nieuwsuur, dus ná 22.30 uur. Nu zijn die programma’s nog vóór Nieuwsuur te zien, dus op prime time.

Momenteel zijn veel halfnegentitels van NPO 2 al om 21.10 uur afgelopen. Hoe wordt dat probleem opgelost? “Vóór Nieuwsuur blijft er wat ruimte over voor korte reportages van een minuut of twaalf. Hiervoor wil Van Beuzekom uit video putten die in eerste instantie voor de online platforms van NPO 2 wordt gemaakt“, schrijft NRC.

Nieuwsuur verhuist naar 21.30 uur, omdat Pauw en Jinek naar 22.30 uur verhuizen. Overlap van deze programma’s acht de NPO onwenselijk. “Die programma’s zetten we niet tegenover elkaar. De concurrentie neemt toch al toe, want RTL’s talkshow begint ook om half elf. We vertrouwen op onze eigen kracht, maar toch“, aldus tv-directeur Frans Klein in de Volkskrant.

Foto: Babet Hogervorst

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen