Frans Klein: ‘NPO scoort té goed door falend RTL, SBS’

NPO 1 is al geruime tijd op veel avonden torenhoog marktleider, op grote afstand gevolgd door RTL 4 en SBS 6. Blijft dat zo? Misschien niet, denkt NPO’s tv-directeur Frans Klein. Volgens hem heeft de concurrentie het afgelopen jaar namelijk flink wat steken laten vallen. “NPO 1 is ruimschoots marktleider. Dat is onze eigen verdienste, maar het komt onder meer doordat RTL en Talpa niet zo in vorm waren, of nog niet de juiste keuzen hadden gemaakt“, zegt hij in de Volkskrant.

RTL 4 heeft met name een probleem op de late avond, waar Humberto TanTwan Huys en Art Rooijakkers de afgelopen jaren horrorcijfers hebben neergezet.

Gaat Beau van Erven Dorens het straks beter doen? Klein in de Volkskrant: “Dat mag ik hopen voor RTL, haha. Het klinkt misschien gek, maar ik hoop het zelf ook. Bij de publieke omroep hebben we het afgelopen jaar boven onze stand geleefd, als je kijkt naar de kijkcijfers.”

De andere concurrent, SBS 6, heeft nu succes met de oude NPO-titels Man Bijt Hond en Lingo. “Ik denk dat Man bijt hond een kans maakt om het goed te doen“, zegt hij. “Als de makers de juiste toon weer vinden en niet overdrijven, kan het best lukken. Dan is gemiddeld 400 à 500 duizend kijkers haalbaar.”

Lingo opende maandag met ruim 800.000 kijkers, bleek dinsdag. “Maandag zou ik hebben gezegd: bij Lingo heb ik mijn twijfels, het publiek is al zo verwend met spelletjes. Maar de eerste uitzending scoorde goed, dus we gaan het zien.”

Het Volkskrant-interview met Frans Klein kunt u hier lezen.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen