Wilfred Genee wil analist maken van Wesley Sneijder

Wilfred Genee adviseert Wesley Sneijder om bij de televisie te gaan werken nu hij zijn carrière als profvoetballer heeft beëindigd. Dat heeft de Veronica-ster dinsdag gezegd in RTL Boulevard. Genee ziet het wel zitten en zou Sneijder er graag bij helpen. “Mijn voorkeur zou hebben dat Wesley zo snel mogelijk bij de televisie gaat werken. Daar heb ik hem ook al een paar keer via via voor benaderd. Ik denk dat hij een perfect analyticus zou zijn“, zegt de host van Veronica Inside.

Sneijder zou een goede tv-persoonlijkheid zijn, denkt Genee. “Hij heeft veel kijk op het spelletje, hij heeft een leuke mening, hij is grappig, hij is ad rem. Dan kunnen wij hem een beetje aan de hand nemen en dan kan hij van daaruit verder kijken hoe hij zijn carrière ontwikkelt.”

Peter R. de Vries denkt dat het een goede optie is voor Sneijder. “Ik zie geen trainer in hem, eerlijk gezegd. Daar vind ik hem niet het type voor. Maar ik ben het met Wilfred eens dat hij als analyticus van voetbalwedstrijden wereldwijd terechtkan.”

Hij heeft natuurlijk in Turkije een grote naam en daar kan hij volgens mij ieder weekend commentaar bij voetbalwedstrijden geven. Hij heeft ook in Spanje en Italië gespeeld, dus hij kan overal terecht. Daar kan hij een hele goede boterham mee verdienen, als hij dat nog nodig zou hebben.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen