NPO wil verhuizing Eva Jinek niet bevestigen

De NPO wil nog niet bevestigen dat Eva Jinek verhuist naar 22.30 uur. De publieke omroep maakt al zijn plannen bekend op de najaarspresentatie. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Er wordt bij de NPO al jaren gespeeld met het idee om de late talkshow een halfuur vroeger uit te zenden en nu lijkt het ook echt te gaan gebeuren. WNL-baas Bert Huisjes meldde gisteren op de radio dat het al in kannen en kruiken is. “Het programma gaat naar half elf. Dat is al besloten binnen de NPO.

De NPO wil die uitspraak van Huisjes niet bevestigen. “Onze seizoenspresentatie is op dinsdag 27 augustus. Dan maken we meer bekend over de programmering van 2019/2020.

Toch zou het zomaar het laatste seizoen van Jinek bij de NPO kunnen zijn, want er gaan hardnekkige geruchten dat ze overstapt naar RTL. “Dat zou ik heel erg jammer vinden, want ik vind haar een aanwinst voor de publieke omroep. Ze heeft ook bij mij gewerkt en ik vond haar toen al een groot talent. Ze is nu een grote naam geworden“, aldus Huisjes.

Hij zou een overstap wel begrijpen. “Bij andere zenders kan ze misschien wel één miljoen euro verdienen. Daar moet je bij de NPO vijf tot tien jaar voor werken. Daar moet je als NPO wel wat tegen over stellen.

Maar een overstap naar RTL staat toch gelijk aan een Twan Huysje? Of zou Jinek wél een goede talkshow kunnen maken bij RTL? “Dat ligt eraan wat voor voorwaarden zij stelt. Als zij een eigen redactie kan samenstellen en er een langjarig contract onder ligt, dan kan het allemaal wel.

Zelf hoopt KRO-NCRV dat Jinek in huis blijft. De omroep laat weten: “We vinden haar een groot talent en daarom geven we haar kansen. We willen haar heel graag bij de NPO houden.

Foto: KRO-NCRV, Pim van Boesschoten

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen