Wendy van Dijk: ‘Ik moet me weer bewijzen bij SBS 6’

Het wordt voor Wendy van Dijk een ongelooflijk spannend tv-seizoen. Na jarenlang te hebben gebaad in de luxe van The Voice op RTL 4, moet ze nu bij SBS 6 op eigen benen staan met nieuwe tv-formules. Gaat het slagen? De presentatrice weet het zelf ook niet en geeft toe dat het alle kanten op kan gaan. “Met deze overstap daag ik mezelf weer uit. En ja, het is ook spannend. We weten allemaal dat programma’s ook minder kunnen scoren. Je loopt een risico, maar het geeft me energie.

Ze vertelt in het AD dat ze niet met knikkende knieën aan het nieuwe tv-jaar begint. “Ik voel geen druk, maar vind wel dat ik mezelf weer moet bewijzen. Bij RTL was ik in een bepaald stramien gekomen. Negen jaar The Voice. Zeven seizoenen Moordvrouw. Obese vier. Dat geeft zekerheid, het is veilig (…) maar je agenda zit wel vol. Er is dan weinig ruimte voor nieuwe dingen.

Die nieuwe dingen gaat ze bij SBS 6 wél doen. Haar eerste programma is de dans-datingshow Flirty Dancing. “Het staat synoniem voor de uitstraling van het nieuwe SBS 6. Het staat dicht bij de mensen, het is spannend, want je wilt toch weten of ze een connectie hebben, positief en feelgood. Dit straalt de nieuwe sfeer bij SBS 6 uit.

Haar man Erland Galjaard zit ook bij Talpa. Wat vindt hij van haar nieuwe show? “Hij is betrokken bij de programmering en ook dolenthousiast over Flirty Dancing.

Flirty Dancing gaat op zondag 8 september om 21.35 uur in première op SBS 6.

Het AD-interview met Wendy van Dijk kunt u lezen via Blendle.

Foto: Moon Jansen, Talpa persbericht

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen