Videoland heeft 600.000 abonnees, in schaduw Netflix

Het videoplatform Videoland by RTL heeft 600.000 betalende abonnees. Het is voor het eerst dat het mediabedrijf dit cijfers vrijgeeft. Dat zegt algemeen directeur Sven Sauvé in de Volkskrant. Tot nu toe schatte marktonderzoeker Telecompaper het abonnee-aantal op één miljoen; dat zijn er dus iets minder. Videoland staat nog altijd diep in de schaduw van Netflix, dat volgens hetzelfde Telecompaper – dat dus niet héél erg goed blijkt in schatten – drie miljoen betalende Nederlandse abonnees heeft.

Gevraagd naar het aantal abonnees, zegt Sauvé: “Normaal gesproken zeggen we daar niets over, uit concurrentieoverwegingen. Nu kan dat gelukkig wel: we hebben in Nederland ruim 600 duizend betalende abonnees.

Videoland krijgt het zwaar. Naast Netflix komt Disney+ binnenkort naar ons land. “En dan komt Apple TV ook nog, in november. Ze hebben allebei diepe zakken. Er zijn nog meer concurrenten met grote plannen, maar die komen te laat.”

Volgens Sauvé wordt het speelveld dit najaar en komend voorjaar verdeeld. “Die partijen die dan actief zijn in Nederland, verdelen de koek. Er blijven twee of drie sterke spelers over, denk ik. Netflix is here to stay. Disney ook; daar heb ik veel vertrouwen in. Maar het meeste vertrouwen heb ik in Videoland.”

Door de samenwerking met moederbedrijf RTL, die ook flink investeert in video on demand, denkt Sauvé prima te kunnen concurreren met Videoland. Bovendien wil hij vanaf 2021 ook goedkopere abonnementen mét advertenties gaan aanbieden. “Daar werken we aan, ja.

Het Volkskrant-interview met Sven Sauvé kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen