EO-Bert scheurt over A13: PR-stunt voor tv-show

Bert van Leeuwen heeft gisterenavond de showrubrieken gehaald met een op social media opgedoken filmpje, waarin hij als een aso over de A13 bij Delft rijdt. De presentator slingert van de ene naar de andere strook en jaagt in een Jaguar de hele tijd achter een kleine auto aan. Ondertussen steekt hij zijn middelvinger op naar de mensen die het filmpje maken. Die jongelui, die hem een ‘mongool’ noemen, volgen hem helemaal naar de Ikea, waar hij zijn auto op de stoep parkeert en uitstapt. 

Het ligt er allemaal wel héél dik bovenop dat het hier een publiciteitsstunt is voor zijn nieuwe EO-programma Mannen in het wild, waarin hij met zes mannen die in een midlifecrisis verkeren naar Italië vertrekt. Als mannen in een midlifecrisis verkeren rijden ze immers maar al te graag in een te dure asobolide rond of beginnen ze, in een enkel geval, een dj-duo met Ronald Molendijk.

BLVD-host Luuk Ikink: “Er doken vandaag bizarre beelden op op social media van Bert van Leeuwen. Hij slingerde als een wegpiraat over de snelweg, stak vervolgens ook een middelweg op naar mensen die hem betrapten en zette daarna ook nog eens een keer zijn auto op de stoep bij een groot warenhuis.”

En Shownieuws-deskundige Guido den Aantrekker: “Het is natuurlijk eigenlijk bizar dat onze Bert, zoals wij hem kennen, dit doet.”

Leonie ter Braak: “Wat ik wel opmerkelijk vind is dat je dat dus blijkbaar ziet, je bent het aan het filmen en dan ga je het helemaal volgen.”

Guido den Aantrekker: “Dat fascineert die jongens natuurlijk en misschien zit er een luchtje aan, dat weten we natuurlijk niet. Ik vind het ook wel een beetje apart, misschien is Bert een beetje verward.

PR-stunt of niet; dit is in elk geval wel een flinke misser van de EO. Niets rechtvaardigt om als een soort Dave Roelvink over de A13 te gaan rijden, ook geen programmaatje op televisie.

De video kunt u hier bekijken.

Mannen in het Wild is vanaf donderdag 5 september te zien op NPO 1.

Update 12.15 uur – Het blijkt een PR-stunt te zijn voor het BNNVARA-programma Make Holland Great Again, waarin hufterig rijgedrag aan de kaak wordt gesteld. Het is dus geen stunt voor Mannen in het Wild.

Foto: YouTube

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen