VI oneens met keuze Veronica voor Jandino Asporaat

De mannen van Veronica Inside vinden het bizar dat Veronica heeft besloten om Jandino Asporaat op de presentatie van het Telegraaf Voetballer van het Jaar-gala te zetten, naast Hélène Hendriks. Dat hebben ze laten weten in hun talkshow. Veronica zendt het voetbalgala op maandag 2 september uit direct na VI. “Het is een schande. Het is belachelijk. Ik begreep er niets van. Je kunt het Hélène ook niet aandoen. Daar zet je een jongen met een sporthoofd neer“, vindt Johan Derksen.

Wat een dom besluit, vindt Derksen. “Wij zijn ooit voorgesteld aan het directieteam van John de Mol. Er zaten geloof ik 40 mensen die in heel dure auto’s rondreden, maar ik heb er niet één betrapt op een verstandige opmerking over tv-maken.

Dat blijkt volgens hem ook wel weer uit deze keuze. “Als je bij het sportgala van het jaar deze meneer die altijd advertenties maakt voor tandpasta… Het is een beetje de lachende uitvoering van Humberto. Dit is nog erger. Humberto heeft nog een link naar sport toe. Hij totaal niet. Al die cabaretiers en grappenmakers voegen niets toe. Je neemt ook het product niet serieus.”

René van der Gijp is het er helemaal mee eens. “Die Jandino heeft niets met voetbal. Geen enkele affiniteit. Waarom dóe je dat? Hij had hier altijd nee op moeten zeggen. Hij had moeten zeggen: ‘Sorry, begin ik niet aan.’ Het is weer een ideetje van iemand die te veel drinkt. Die denkt: we hebben een sportavond en dan moet er ook iemand bij zijn waar ze heel erg om kunnen lachen.”

Asporaat vindt vooral zichzelf belangrijk, srelt hij. “Weet je waar Jandino voor komt? Voor Jandino. Die gaat er De Jandino Show van maken. Daar word ik toch niet goed van. Wat moet zo’n man op een voetbalgala? Daar komen die spelers niet voor. Die komen voor een prijsje en een leuke sportavond.

Het wordt elke keer weer geprobeerd, maar ook bij onze vrienden van Jan Joost van Gangelen zijn ze nu gestopt met de Vigo Waasen, met de Frank Lammersen. Daar zit nu gewoon Marco van Basten of Kees Jansma. Zo hoort het toch?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen