Erica Meiland stuurde John de Mol een e-mail

Erica Meiland heeft John de Mol een e-mail gestuurd met het idee voor Chateau Meiland. Ze deed dat vlak voor hun emigratie naar Frankrijk. Dat vertelt de SBS 6-ster in gesprek met de Weekend. Meiland stelde De Mol voor om hun belevenissen te filmen. “We zijn niet naar Frankrijk gekomen omdat we zo nodig op televisie wilden. De televisie kwam pas op het moment dat we de verhuisdozen al hadden ingeladen. We kregen toen van een vriendin het privé-mailadres van John de Mol.

Ze besloot de mediamiljardair te e-mailen. “Ik heb hem een paar dagen voordat we naar Frankrijk zouden vertrekken een e-mail gestuurd dat het misschien wel leuk zou zijn om ons te volgen, zoals in het programma Ik Vertrek al eerder was gebeurd. De volgende ochtend kreeg ik al een antwoord van John en zo is het balletje gaan rollen.”

Was het ook haar idee om De Mol te mailen? “Ik heb de mail gestuurd, maar het was uiteraard Martien’s idee. Ik wist dat hij dat heel graag wilde.”

Ook zonder camera’s zouden ze zijn geëmigreerd. “Ja. Als het aan mij had gelegen, waren we gewoon vertrokken en hadden we ons plan daar ook wel getrokken. We wisten immers waar we aan begonnen.”

Foto: SBS, Tom van Hattum

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen