Paul Groot: ‘VI-mannen, neem je verantwoordelijkheid’

Paul Groot, bekend van het duo Koefnoen, vindt dat de mannen van Veronica Inside hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Hun uitspraken over homo’s hebben consequenties in de maatschappij. Dat zegt hij dit weekend in het AD. Groot vindt de wijze waarop er in de show van Wilfred GeneeJohan Derksen en René van der Gijp over homoseksualiteit wordt gepraat niet kunnen. En hij kan er al helemaal niet om lachen. “Ik vind dat niet per se leuk“, zegt hij.

De mannen zijn gewoon niet leuk, vindt Groot. “Dan kom ik weer op die gemoedelijke ondertoon uit ’t Schaep, die ontbreekt volledig bij Johan Derksen & co. Jammer. Want programmamakers met zo’n enorme achterban hebben invloed op de publieke opinie.”

De denigrerende manier van spreken over homo’s wordt volgens critici overgenomen door hun achterban. “Ze kunnen denken aan die 14-jarige jongen op de sportvereniging die voor mietje wordt uitgemaakt en het lastig heeft.”

Er komt veel zelfmoord voor onder lhbt-jongeren. Aan de ene kant zijn we heel bevrijd in Nederland, maar het lukt lang niet iedereen om zichzelf te bevrijden. Zeker als je in een gehucht woont, is dat ingewikkeld.”

Het AD-interview met Paul Groot kunt u lezen via Blendle.

Foto: Merlijn Doomernik, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen