Tim Hofman squat met 180 kilo: ‘Mijlpaal na tv-klappen’

Tim Hofman speelt in zijn vrije tijd Arie Boomsmaatje en heeft het nu voor elkaar gekregen om te squatten met 180 kilo. Het maakt de BNNVARA-ster trots, omdat hij het ziet als een ‘fuck you’ naar de huisbaas die hem in 2017 het ziekenhuis in sloeg tijdens opnames van #BOOS. Dat zegt de presentator op Twitter. Hofman is trots op zijn eigen prestatie. “Vandaag voor het eerst 180 kilo gesquat. dat is een mijlpaal (‘vier keer blauw’) in die wereld, maar vooral voor mezelf“, laat hij weten.

Hij wordt er emotioneel van. “WANT fitness, of sport überhaupt, was echt no go sinds ik op m’n veertiende eerst door een auto helemaal de ziekte in gereden werd: linker arm in 2 stukken, 4 schroeven, afgescheurde bicep, maand niet kunnen lopen en glas- en asfaltschaafwonden in gezicht. Foto zal ik besparen.

Daar kwam de boze huisbaas overheen. “Toen met veel fysio kon ik toch – niet te zwaar – fitness doen, maar tóen werd ik in elkaar gemept door een boze huisbazenzoon: dat leverde nekletsel, een gebroken kaak en hersenschudding (4 maanden bankzitten) op. Kan gebeuren, maar niet heul goed voor je sportambities.

Hofman bleef ervoor gaan. “Toen heb ik ’n trainer/coach -inmiddels vriend- genomen, Bryan Wolters: meervoudig NLs kampioen powerliften en bewegingsweterschapper (favo film: Interstellar) en ruim 150 keer fysio- en manuele therapie (Pim, VondelFysio) gehad voor nek (en daardoor rug).

Veel trainen, goed eten, dicipline en gaan. Bakdrukken blijft door die schroeven in mijn arm een beetje achter, ik moet nog iedere week behandeld worden aan m’n nek, maar 180 kilo squatten was so far de grootste fuck you die ik kon geven naar die auto en die vuist.

De foto:

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen