Homofobe papa choqueert kijkers Pisnicht-film NPO 3

Geplaatst op vr 02 aug 2019 om 12:00

De Nicolaas Veul-docu Pisnicht: The Movie liet gisterenavond op NPO 3 zien dat er nog heel wat bekrompen figuren rondlopen in ons land. Eén figurant spande de kroon: een homofobe papa gaf in het bijzijn van zijn jonge zoontje aan te gruwelen van homo’s. Sterker nog: hij gaf aan dat zijn leven zou instorten als zijn zoontje uit de kast zou komen als homo. “Ohhh, dan zou mijn hele wereld instorten, denk ik. Jazeker. Jazeker, dat zou ik erg vinden. Dat zou ik heel erg vinden.”

De homofobe meneer kent helemaal geen homo’s. “Het is geen ziekte of wat het ook is, maar nee, ik zou er niet mee kunnen leven. In mijn hele familie en mijn kringen komt er niemand voor die zo is. Of andersom.”

Nicolaas Veul daarop: “Als ik bij u in de familie zit, dan zou ik het ook niet zeggen.”

De homofobe meneer: “Dat zou ook het beste zijn. Dan zou je niet met mij kunnen praten, ha ha.”

Volgens de homofobe man wordt zijn zoontje nooit homo. “Nee, dat zou hem niet gebeuren, hè?“, zegt hij, terwijl hij zijn zoontje bij zich vastpakt.

Het zoontje daarop: “Nee, dat zou nooit gebeuren.”

De homofobe papa: “Oké dan.”

Verbijsterend

Kijkers reageren verbijsterd. “Wat me het meest raakte in Pisnicht: The Movie… Dat jongetje, waarvan de vader voor de camera staat te vertellen dat zijn leven in zou storten als zijn zoon homo zou zijn. Triest als je je vader zo hoort praten, laat staan als je er later achter komt op mannen te vallen“, zegt ene Anne.

BNR-redacteur Diederik de Groot: “Het pijnlijkste vond ik de man die naast zijn zoontje zei dat hij t niet zou trekken als hij homo was, maar benadrukte dat hij dat toch niet zal ‘worden’. Wat ben ik gelukkig en dankbaar dat ik ouders heb die altijd ongelofelijk supportive zijn geweest.

Actrice Miryanna van Reeden: “Zo’n man die zegt dat homo’s in zijn fam niet voorkomen en dat t beter is als ze het niet zouden zeggen als het wel zo is: anders kunnen ze niet met me praten. Hij grinnikt erbij alsof het om iets gezelligs gaat. Z’n kind staat ernaast. #discriminatie #homofobie.

Volkskrant-diva Antoinnette Scheulderman: “Stuitend was dat…

Van Reeden: “Mijn hart viel uit mijn lichaam. Wat als dat jongetje wel homo zou zijn. Zo niet, dit is dan wat hij tegen zijn vriendjes gaat zeggen over homo’s. In beide gevallen: zo kwalijk, zo gemeen, zo ongeïnteresseerd in anderen.”

Scheulderman: “Dat jongetje weet nu al dat ie nooit uit de kast zou kunnen komen zonder z’n familie te verliezen. Hoe ie al een soort stoer tegen zijn vader moest zeggen dat hij geen homo was… Niet om aan te zien, en extra vervreemdend omdat z’n vader erbij stond te lachen van oor tot oor.”

Van Reeden: “Precies dat! Alsof pa het over iets gezelligs had met dat gegrinnik! Stuitend kortzichtig en pijnlijk niet-empatisch. Arme jongen, vergiftigd met ideeën over hoe hij moet zijn/niet mag zijn.”

Pisnicht: The Movie trok gisteren vanaf negen uur 151.000 kijkers (3,6 procent) naar NPO 3.

Foto: VPRO
44 Reacties op “Homofobe papa choqueert kijkers Pisnicht-film NPO 3”


 1. [MikE]

  Triest. Maar dit is gewoon hoe veel Nederlanders denken. Tot die tijd stel ik natuurlijk wel voor om de grenzen wagenwijd open te zetten voor andersdenkenden. Laat ze maar komen en ons land nog mooier maken qua cultuur…

 2. Manfred

  Wat Van Reeden zegt hoeft gelukkig niet altijd zo te zijn. Een vriend van me is homo en heeft ouders die altijd hebben gezegd dat het meest verschrikkelijke wat ze zou kunnen overkomen een homo als kind is.
  Ook vandaag de dag wordt hij niet uitgenodigd als er een feest bij de ouders thuis is, en er mensen van de kerk bij zijn. Hij heeft een broer die zijn ouders in dat soort gevallen altijd keihard op hun donder geeft.
  Dus, zelfde ouders maar ook de heterozoon is ondanks zijn opvoeding in staat voor zichzelf te denken. Gelukkig maar.

 3. Andreas

  Volgens mij vonden die straatinterviews plaats op het Bruïneplein in Veenendaal. Veenendaal ligt al jaren in de Bible Belt en sinds kort ook in de Koran Belt.

 4. critikast

  Zorgvuldig geselecteerd deze derderangs acteur. Waarom geen enkel fragment van ouders die geen enkel probleem hebben met hun homokind? Nee, het is natuurlijk veel dramatischer om in de slachtofferrol te kruipen en zielig te zijn. Medelijden hebben met jezelf is het ergste wat een mens kan overkomen en daarbij maakt het geen enkel verschil of je homo of hetero bent. Ontelbare ouders zijn dolgelukkig met de zelfstandige keuzes van hun kinderen, maar die komen in deze snel in elkaar geflanste “documentaire” niet aan bod. Homo’s en lesbo’s hebben met plaatsvervangende schaamte dit wanprodukt bekeken. Opnieuw een gemiste kans voor de homogemeenschap om zich positief te profileren. De zielige, gekwetste egotripper uithangen is natuurlijk veel gemakkelijker. Met deze film wordt het gelijk van Johan Derksen nog eens onderstreept: Hou op met de zielige piet te spelen en recht je rug in plaats van in een hoekje te janken!

 5. Ellie Laatmaar

  De foto bij dit artikel zegt genoeg over welke cultuur we het hier hebben.

 6. Alphradilic

  @critikast

  Omdat dat soort ouders niet het onderwerp van de docu zijn. Stel niet van die domme vragen.

 7. Ron

  Ik vond het ook een erg gekleurd programma. Vanuit de slachtofferrol gekeken en de eerste homo die in beeld kwam was natuurlijk weer bezig met Make up. Daar gruwel ik dan weer van. Laat ook de homo’s zien die niet zo n gekleurd leven leiden!
  Overigens een prachtige uitspraak van de vader die zijn zoon naar therapie had gestuurd maar nu besefte dat hij en zijn vrouw hadden moeten gaan. <3

 8. M.

  Zulke uitspraken zijn heel normaal bij veel culturen… Daardoor kunnen veel buitenlandse homo’s nooit echt vrede hebben met hun homoseksualiteit. Laten we eerlijk zijn door de redactie benoemd “Bekrompen figuren” zijn ook witte Nederlanders. De mens heeft afkeur voor homoseksualiteit waar dat vandaan komt is een inhoudelijker vraag. Aankomend weekend is de gay pride in Amsterdam, iedereen een leuk, vredig, gezellig dag toegewenst.

 9. frans

  Npo doet het er gewoon om..wat is de meerwaarde om 1 persoon te interviewen.

 10. Becel

  De normalisering van het abnormale is in dit land ook veel te ver doorgeschoten de laatste jaren. Dat je dan een tegenbeweging krijgt is logisch.

 11. Jantje

  Gewoon echte mensen die eerlijk zeggen hoe ze ergens over denken ipv politiek correcte BN-ers die je achter je rug een mes tussen de ribben steken door burka’s te gaan verdedigen (mensen die vinden dat homo’s van drie hoog van een flat moeten worden gegooid met het hoofd naar beneden). De mensen in deze docu zijn oprecht en bereid hun mening ooit aan te passen door levenseravring. Dit gesprek is al een begin. Als ze het dan accepteren is dat ook echt.

  Valt me op dat al die BN-ers die de burka zo verdedigen zich blijkbaar niet af vragen hoe die vuilniszak dragers deken over LHTB..? In oorlogstijd weet ik waar ik als homo kan schuilen. Ik ga eerder naar de homofobe papa ipv bij een boerka vededigende BN-er. Vals en dom als ze zijn

 12. Leni

  De hele grachtengordel weer over de zeik! Jongens … Hou es op…

 13. Becel

  151.000 kijkers. Dat geeft wel aan hoe het thema leeft behalve bij de incrowd.

 14. Curryworst

  Erg hè, iemand geeft eerlijk zijn mening voor de draaiende camera.
  Het zal je toch maar overkomen dat je tv kijkt en opeens word je geconfronteerd met een mening van een passant. En dat die mening niet strookt met de jouwe.
  Dát is niet de bedoeling. Wij willen pol iti ek correcte en so ciaal gewenste antwoorden op tv!

  Overigens moeten Van Reeden en Scheulderman niet zo hoog van de toren blazen over opvoeding; beiden zijn treurige kinderloze vrouwen op leeftijd.

 15. Curryworst

  @Becel,
  Ja, en van die armzalige 151.000 kijkers hebben we er dus al 4 gevonden!
  Anne, Diederik, Miryanne en Antoinnette.
  150.996 to go.

 16. Meneer Kaktus

  Ik vind homo’s ook enigszins vies.

 17. Meneer Kaktus

  Maar weet niet of de broer van Virgien zo’n goed referentiekader is.

 18. G. Heuckeroth

  Over homo’s gesproken: het gaat goed met me. Gisteren m’n verpleger een veeg uit de homofiele pan gegeven.

 19. Arie Boomsma

  Ik zit nog steeds stevig in de kast.

 20. Jamai

  Ik niet.

 21. Virginia Rens

  Me broer is een vriendelijke, gezellige, dikke ontvangende homo.

 22. 538

  poepstampers zijn het

 23. Leo knots

  Inleven in zijn rol, meer niet

 24. Tim Thijssen

  Ik houd er van om kont te neuken. En val daar verder niemand mee lastig. Dus wat kun je tegen homo’s hebben? Heb iets tegen een individu, als hij/zij je verbaal of lichamelijk in de weg zit. Niet tegen een groep, zó moeilijk is het niet.

  En anders? Ja, dan ben je bekrompen en zielig.

 25. Marq

  538 en jij dan zo’n viswinkel met bloed kneus!

 26. Freek

  De Man gaf zijn eerlijke mening op een vraag, of je het nu eens of oneens bent met zijn antwoord dat is toch niet relevant

  acceptatie van elke mening is waar het om gaat

 27. Arno

  Bijna stuk voor stuk voorspelbare reacties. Bah!

 28. Mark

  Er zat ook een dragqueen in. Man man man… Anders durft ie niet over straat… Nu wordt ie nóg meer aangekeken, maar dat geeft ‘m een kick. Als je je nu gewoon gedraagt als normale mensen is er niks aan de hand. Alle gays moeten zo overdreven doen en maken van een mug een olifant.

 29. Mike

  Grow a brain, beste Mark.

 30. PJV

  Wat een onzin allemaal. Al die linksen die de gewone Nederlander al die geaardheden en genders proberen door de strot de duwen. Als dit de mening van die vader is heb je dat gewoon te respecteren. Rot gewoon op als je daar niet mee kan leven!

 31. Sven'71

  Iedere dag anaal seks. Bah!

 32. PJV

  Tot een Marokkaan vindt dat zijn dochter in boerka moet lopen. Dan begin ik te blaten dat je die mening niet te respecteren hebt en dat het de Marokkaan is die gewoon op moet rotten.

 33. Leni

  @PVJ heeft niks met links te maken hoor…. Eerder met een bepaalde verwende generatie die zich voornamelijk bij D66 ophoudt…daar zijn ze tegenwoordig eerder een soort VVD light…. En dat is toch echt rechts!!

 34. Herman

  Ik ben het wel eens met die vader.

 35. Laurens

  Gelukkig is het zondag allemaal weer voorbij voor een jaar. Het is net de aanloop naar Kerstmis

 36. Bears’den

  K wordt hier wel moe van hoor..
  Die man is eerlijk, en nee dat is niet raar..
  Ik heb het miet gezien, maar idd misschien is hij wel over de zeik, of zwaar geschrokken als ie hoort dat zn kind een homo is.. Nou en?!
  Waarschijnlijk zou hij het later wel accepteren of kan ie het beter handelen, maar niet zo hypocriet doen aub..
  Niet elke ouder springt 7 meter de lucht in als hij hoort dat zn kind homo is.. Zo is het gewoon!

  Persoonlijk zou ik me ook ff verslikken als ik het zou horen.. Dat neemt niet weg dat ik altijd van mijn kind zou houden..

 37. Johnny👀

  Ik moet de homo ook niet..en dat mag ik vinden ook al bevalt het jou niet..

 38. jan

  Ik weet wat zijn stam met homo’s doet.

 39. Sem

  @Leni
  Fri 02 Aug 2019 om 18:05
  Ach vrouwke met jouw opmerking bewijs je meteen dat je ver achterin de 40 bent (rond ik het nog naar beneden af). Welkom in 2019 waar D666 inmiddels een kneiterlinks is, en de machtsbelustelingen van de VVD tot haar schoothondje hebben gemaakt

 40. Mark

  Ik zit met smart te wachten op de orgie van exhibitionisme en porno die vanmiddag door Amsterdam trekt.

 41. Mark

  En al die deelnemers maar hopen dat er incidenten zijn, want dat geeft wat deining en aandacht aan een doorgaans oersaai gebeuren.

 42. Mark

  Het zal weer uitdraaien op een links anti-trumpfeestje zoals al dit soort evenementen eindigen. Terwijl het echte gevaar voor de lgbtbbq mensjes de islam is, maar dat wordt weggestopt. Totdat het te laat is.

 43. Klappe kan je krijge

  ‘Sport’ is homofiel en NSB’er.

 44. Willem Ruis

  Mensen die andere mensen uitschelden om hun homoseksuele geaardheid zitten flink met hun eigen geaardheid in de knoop… Mij interesseert het geen reet… Al stop je ‘m in een watermeloen… Lekker doen waar jij een stijfe van krijgt….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.