Johan Derksen durft niets meer te zeggen over Turkije

Johan Derksen werd maandag door zijn collega Wilfred Genee aangemoedigd om zijn uitspraak te herhalen dat ‘Turkije een kutland is’, maar weigerde dat. Hij is er met de dood om bedreigd. Dat heeft de voetbalkenner gezegd in de uitzending op Veronica. Derksen wil niet meer te veel zeggen over dit onderwerp. “Daar moet ik niks meer over zeggen, want uiteraard ben ik met de dood bedreigd. Je kunt in dit land niets meer zeggen of een gek bedreigt je“, liet hij weten in de voetbaltalkshow.

Het is echt iets van deze tijd, merkte René van der Gijp op. “Ja joh, via de internettoestanden enzo. Social media joh, wat moet je ermee?

Wilfred Genee: “Niks?

Van der Gijp: “Nee, natuurlijk niet. Laat gaan.”

Derksen deed zijn uitspraken vorige week in verband met profvoetballer Orkun Kokcü, die ervoor heeft gekozen om te gaan spelen voor Turkije. “Dat stuit mij een beetje tegen de borst”, zo begon hij.

Nou gaat hij in een land spelen waar je niet mag zeggen wat je wil, waar je zo in de gevangenis gepleurd wordt zonder proces, waar de mensenrechten met voeten getreden worden. Nou, Turkije is een kutland. Als je een bepaalde politieke voorkeur hebt, word je zonder proces gewoon vastgezet. Daar wil je toch niks mee te maken hebben, zo’n land?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen