Johan Derksen durft niets meer te zeggen over Turkije

Geplaatst op di 20 aug 2019 om 14:30

Johan Derksen werd maandag door zijn collega Wilfred Genee aangemoedigd om zijn uitspraak te herhalen dat ‘Turkije een kutland is’, maar weigerde dat. Hij is er met de dood om bedreigd. Dat heeft de voetbalkenner gezegd in de uitzending op Veronica. Derksen wil niet meer te veel zeggen over dit onderwerp. “Daar moet ik niks meer over zeggen, want uiteraard ben ik met de dood bedreigd. Je kunt in dit land niets meer zeggen of een gek bedreigt je“, liet hij weten in de voetbaltalkshow.

Het is echt iets van deze tijd, merkte René van der Gijp op. “Ja joh, via de internettoestanden enzo. Social media joh, wat moet je ermee?

Wilfred Genee: “Niks?

Van der Gijp: “Nee, natuurlijk niet. Laat gaan.”

Derksen deed zijn uitspraken vorige week in verband met profvoetballer Orkun Kokcü, die ervoor heeft gekozen om te gaan spelen voor Turkije. “Dat stuit mij een beetje tegen de borst”, zo begon hij.

Nou gaat hij in een land spelen waar je niet mag zeggen wat je wil, waar je zo in de gevangenis gepleurd wordt zonder proces, waar de mensenrechten met voeten getreden worden. Nou, Turkije is een kutland. Als je een bepaalde politieke voorkeur hebt, word je zonder proces gewoon vastgezet. Daar wil je toch niks mee te maken hebben, zo’n land?

Foto: SBS
70 Reacties op “Johan Derksen durft niets meer te zeggen over Turkije”


 1. Remi

  … Ik zag het ‘live’ op tv gebeuren en dacht …
  … Zo ver zijn we dus intussen in Nederland.

  Johan is een held !!

 2. Wendy van Lijk.

  Schuld van Rutte dat die moslims ons van onze vrijheid beroven…En na die import-moslims stort Rutte ons in de volgende ratten en muizenplaag….

 3. Mike

  Landen waar dit soort dingen gebeuren, dat zijn toch ook k t landen? Prachtig land om met vakantie te gaan, aardige mensen maar qua regering deugt het van geen kanten. Dus mag hij dit zeggen.

 4. Eelco

  Gisteren nog 3 democratisch gekozen burgemeesters vastgezet in Turkije onder het mom van terroristen.
  Dictator Erdogan kan gewoon z´n gang gaan en wij sluiten verdragen met dat soort landen.
  Het is om je kapot te schamen als Nederlandse regering.

 5. L.

  Vreselijk maar waar. Die Turken hier in Nederland zien Turkije als hun land, maar teruggaan ho maar.

 6. Marloes

  @L.
  Tue 20 Aug 2019 om 14:45

  Dat is met al dat soort nationaliteiten en is het resultaat van 60 jaar mislukte multiculti-toestanden.

 7. Kird

  Hahaha oooh nou ineens is hij stil hoor

  Misschien in ruil voor wat meer centjes dat hij het alsnog durft

  Wat een held op vieze sokken die johan 🤣
  Net zon mietje als die slechte comediant die niks over de islam durft te zeggen

  Misschien eens tijd dat je verdwijnt heh johan ?? nu je ballen compleet verschrompeld zijn

  Alles walgelijk noemen is allang niet leuk meer

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Johan is een held.
  En Nederland is een fijn land.
  Daarom wonen er zoveel Turkse mensen waarschijnlijk.
  Er is geen speld tussen te krijgen.
  Johan heeft gelijk.

 9. Ergo

  Dat je voor een land uit wil komen die de mensenrechten schendt, is inderdaad nogal typisch. Het gaat hier dan ook alleen om Turkije en niet om ‘andere nationaliteiten’ of religies. We schaatsen immers voor België of Canada. Ethiopiërs lopen hard namens Nederland. Chinezen (over mensenrechten gesproken) mogen namens Nederland pingpongen.

 10. Burqa is provocatie

  En de booslims maar klagen dat ze niet zo gewenst zijn bij veel werkgevers. Los van het feit dat velen vanuit deze groep hun opleiding niet afmaken en/of een strafblad hebben (hallo Femke/ Halsema), zitten op nepscholen waar haat gezaaid wordt dan wel nepdiploma’s worden uitgereikt vanwege fraude/sjoemelen met examens.

  De tenen zijn lang en de lontjes zijn kort, ze dienen exclusief de vlag/(dictatoriale leiders van thuisland en dat is zeker niet Nederland.

  Fijn een geslaagde multi culturele samenleving, wat een verrijking ook he? De kogels vliegen je om de oren, liquidaties, handgranaten voor je deur, doodsbedreigingen omwille van een mening. Gaat goed meneer Rutte!

  Is het geen tijd voor een white privilige training om deze mislukte klagende verongelijkte groep nog verder van dienst te kunnen zijn?

 11. COSA NOSTRA

  Johan is top! Je moet kunnen zeggen dat een land helemaal kut is, zonder te worden bedreigd!!!

 12. Roelof

  Opmerkelijk dat Genee graag gezien zou hebben dat Johan de woorden had herhaald… is dit niet een soort van opruiing? Genee kan achteraf gewoon zeggen dat hij het niet heeft gezegd.

 13. Leni

  Wat is dat programma saai geworden… Gister weer een keer gekeken maar van mij hoeft t niet meer zo…. Kieft zat te zweten als n otter….

 14. Martijn

  Toen ik die demonstrerende Turken keihard inelkaar geslagen zag worden door dat kleine groepje van 5 agente, toen met die Turkse minister enzo die er niet in mocht. Moest ik KEI-HARD lachen; Turken: grote bek, weinig daden!

 15. Ad Visser

  Johan, het witwassen is nu punt van jouw aandacht! Of durf je daar ook niets meer over te zeggen?

 16. PJV

  Blijf het gerust zeggen Johan. Dat land deugt niet, net als al die andere islamlanden!

 17. Sapperdeflap zeg!

  @Burqa…het overgrote deel van de moslims doet niets verkeerd. De massa is uiteraard niet verantwoordelijk voor de ideeën en terreurdaden van een handjevol idioten. Extreem rechts doet er alles aan om complete bevolkingsgroepen over één kam te scheren, en mensen tegen elkaar op te zetten.

  Wat Derksen betreft: ik ben geen fan van deze aandachttrekker. Los daarvan mag hij van mij over Turkije roepen wat hij wil. Hij moet vooral aangifte doen als hij wordt bedreigd. Er hoeft immers maar één gek te zijn die het niet alleen bij woorden laat…

 18. M@rk - Etten-Leur

  Die nicotine-snor moet niet zeiken! Dit had hij kunnen verwachten! Misschien dat hij nu eens goed gaat nadenken over andere minderheden in onze samenleving! Je moet niet huilen hoor, Johan ;-)

 19. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  We zijn nu met zo’n 17 miljoen inwoners waarvan ruim 22% allochtoon wat neerkomt op bijna 4 miljoen mede-landers… Daarvan is weer een grote groep van Turkse komaf… Op zich niet zo vreemd dat er dan negatieve reacties komen na een nogal botte opmerking van Johan Derksen…

 20. PJV

  @ Henny. Dat is 22% teveel. Nederland is niet berekend op deze drukte en de multikul is finaal mislukt. De loyaliteit van de Turken aan hun eigen land bewijst dat weer eens. Hoogste tijd voor verandering!

 21. Satan

  Derksen is bang en gaat nu huilie huilie doen. Wees een vent man, en herhaal zo vaak je kunt dat Turkije een kutland is. Dan ben je pad een held!

 22. Richard

  Meh, dat is internet. Kop boven het maaidveld, en je wordt eruit gepikt. Van Gerrit Hiemstra tot spelontwikkelaars tot artiesten tot Rob de tuinman tot u en ik. Ik zou niet weten waarom huilenbalk Derksen nu ineens extra slachtoffer zou moeten zijn.

 23. jahaha

  laat ze lekker oprotten naar Erdogan als het ze hier niet aanstaat, stelletje huichelaars!

 24. Johan Boksbeugel

  Als Jacobse en Van Es nu waren bedacht door Van Kooten en de Bie, dan had de ‘Turkenburgsketch’ hun allebei de kop gekost. Letterlijk.

  En dat spijt mij. Voor Nederland.

 25. Sjaak

  @Henny Huisman Tue 20 Aug 2019 om 15:57
  Praat jij doodbedreigingen goed? Omdat Derksen iets over een land zegt? Bizar.

 26. Henny Huisman

  22% is inderdaad best een hoog percentage…

 27. Henny Huisman

  Ik praat niets goed, ik benoem de feiten… En de mogelijke gevolgen die bepaalde uitspraken kunnen oproepen…. Ik ben 100% tegen doodsbedreigingen, laat dat helder zijn…

 28. Kird

  En hier komen ze weer allemaal hoor

  Beledigen en zieken en zuigen en dan als iemand reageert is johan zielig
  Je bent gewoon constant beZig met bloedzuigen johan net al genee
  Het is gewoon Vreselijk irritant geworden

  En ja als iemand het een keer niet pikt moet je niet raar opkijken

  Vrijheid van denken voor je iets doms zegt bestaat ook nog mensen
  Je hoeft niet altijd alles te Zeggen

 29. Emma Wortelanus

  Kird, U bent af, U doet niet meer mee.

 30. Simon

  Turkije … ben er wel eens geweest en vond het toen geen kutland maar zou er nu niet eens meer naartoe willen. Vrijheid is mij te dierbaar.

 31. Henny Huisman

  Johan had ook kunnen zeggen; Turkije is een heel mooi land maar wel met een dictatoriaal regime… Een land zonder persvrijheid, een land waar mensen worden opgesloten als ze buiten de ‘norm’ vallen… En als je Nederland de rug toekeert om voor dat land, etc etc…

  Dan benoem je de feiten zonder beledigend te zijn naar de bevolking…

 32. Henny Huisman

  En nog iets…

  Niet alle mensen hebben een eigen tv programma dus Johan heeft wel een bepaalde verantwoordelijkheid… Johan kan alles zeggen maar zou ’t iets genuanceerder kunnen brengen…

 33. Wyatt

  Hou toch op met dat zielige gedoe.

  Hij had kunnen weten dat als hij een heel land uitscheld hij reacties kan verwachten.

  Hij had gewoon z’n mond moeten houden als hij geen zin had in bedreigingen.

  Is natuurlijk voor opgezet spel dit. Want VI is weer begonnen en hij had iets nodig om aandacht te krijgen.

 34. Kird

  19:13

  Emma houd je m uil en ga lekker in een ongestelde broek rondlopen hopend op reacties
  goor kind dat je der bent 😴😴

 35. Henny Huisman

  Ja, het lijkt wel op effectbejag om de kijkcijfers op te krikken… Das niet zo netjes….

 36. Corrector

  @iedereen die zeurt over teveel buitenlanders in NL:
  Onze welvaart en verlichting, ontwikkeling en welzijn sinds 1500 komt doordat buitenlanders naar ‘ons’ kwamen. Eerst de Renaissance, waarmee we de middeleeuwen achter ons lieten. Je weet wel: toen ‘we’ als NL nog niet bestonden. Dankzij de Spanjaarden vochten wij ons vrij, maar niet zonder dat voorafgaand en gedurende de 80 jarige oorlog vele Fransozen (Hugenoten) en Belgen naar ons waren gevlucht en Amsterdam groot hadden gemaakt. En dan al die buitenlanders die ons van de Nazi’s bevrijdden in ‘44/‘45. Of dan alle buitenlanders die NL zelf heeft uitgenodigd om te komen werken in NL in de jaren ‘70, omdat ‘wij’ dat werk verdomden. En nu maar klagen over die buitenlanders, die toen ze nog met weinigen waren niet door ‘ons’ zijn geholpen te integreren.

 37. Corrector

  En met ‘dankzij de Spanjaarden’ bedoelde ik dat we hun overheersing nodig hadden om eindelijk eens tot eenheid te komen als Nederlanders. En we vochten ons toen vrij door huurlingen te betalen uit alle omringende landen, je weet wel: de landen waar buitenlanders wonen.

 38. anoniem

  Op televisie de nationale volkszuurpruim uithangen, roept natuurlijk reacties op.. Je kunt de tv echter maar beter negeren, dan je er te druk over te maken.. :-)

 39. anoniem

  Op televisie de nationale volkszuurpruim uithangen, roept natuurlijk reacties op.. Je kunt het echter maar beter wegzappen, dan je er te druk over te maken.. :-)

 40. ik als woordvoerder van sbs 6

  leve de pvv en forem voor democratie dan is het zo afgelopen met die islam terreur en dan zeker met die k.u.t. turken

 41. anoniem

  Ik vrees gezien zijn reputatie, dat meneer Derksen niet alleen van Turken vervelende mailtjes krijgt.. :-)

 42. Tim H

  Het was overigens een erg slechte aflevering van VI

 43. Karin

  geiten noukers die vieze turken

 44. Donald Dumb

  20.25.

  Je kan niet eens je favoriete partij goed spellen…
  En PVV doet niet meer mee…
  K ne us

 45. Kird

  20:13

  Dus ? Dit betekend dat we hoe dan ook maar multiculti moeten zijn ? Terwijl al decenia lang bewezen dat dit voor geen meter werkt ??

  Vreseijk simpele zie die je der bent 😴

 46. Donald Dumb

  Kird. Multiculti werkt niet?
  Misschien in het gebied waar jij vandaan komt niet…

 47. Kird

  Overal waar ik kom werkt het niet

  Rotterdam, amsterdam en den haag

  De 3 grootste steden uit nederland

  Hele wijken zijn compleet vergald door bepaalde afkomsten lekker bij elkaar te stoppen en voordat je begint met het meest typische

  Dit komt niet door blanke nederlanders

  Waarschijnlijk zie jij dat natuurlijk geheel anders met je eeuwige roze bril op
  Maar dat heb je natuurlijk als je zonder ruggengraat leeft

 48. Klaas

  @Kird: niet op ingaan. Dumb is een trol uit een achterstandswijk in Spijkenisse.

 49. Donald Dumb

  In Rotterdam werkt hetvprima kird.
  Ik kom daar bijna dagelijks.
  Indische, surinaamse ,Marokkaanse, Chinese ondernemers die daar hun zaak hebben en ook wonen. Zonder problemen.
  Jiij hebt juist een bril op en laat je leiden door je onderbuik…

 50. Blank gespuis

  Ach ach de boze witte mannen zijn weer actief.
  Maar ze willen er niet aan dat juist hun volk wel erg veel het nieuws haalt. Blanke pedofiele rijkaard.Steekpartij tussen twee blanke tieners in Breda met dodelijk slachtoffer. Kinderporno netwerk in België. Voornamelijk blanke mannen.
  Vies volk. Kunnen niet eens van kinderen blijven die blanken.
  En dan over anderen oordelen.

 51. @blank gespuis

  Opsporing Verzocht, 100% alloch.

 52. Blank gespuis

  Schietpartijen in VS. Kindermisbruikzaken. 100% blank gespuis.

 53. julske

  Deze man houdt van provoceren.

 54. Richard

  @@blank gespuis (23:11)

  Kijk vooral eens na dat programma dat ná opsporing verzocht komt: Opgelicht. 100% autochtoon, waar slachtoffers financieel honderden tot duizenden malen erger het schip ingaan.

  Ik verlies liever 100 euro aan een zenuwachtig bontkraagje dan de vernedering en het verlies van al het spaargeld van vaak kwetsbare mensen die keihard hebben gewerkt voor dat geld.

 55. Henny Huisman

  Hallo lieverds,

  Denk aan onze grote held Johan Cruijf…
  “speel altijd op de bal, nooit op de man”
  Probeer een inhoudelijk debat te voeren in plaats van elkaar zo te beledigen…
  Iedereen heeft recht op een eigen mening, ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens…

  Fijne dag lieverds,
  xxx Henny

 56. Mart

  @ Richard
  Bezoek eens een gevangenis, dan weet je hoe het daadwerkeljjk zit.

 57. PJV

  Tekenend inderdaad dat de linkse goedpraters weer aanwezig zijn om de multikul goed te praten. Landverraders zijn het. Multikul maakt Nederland kapot, en zij zijn daar mede verantwoordelijk voor door weg te kijken en het goed te praten.

 58. Blank gespuis

  Inderdaad, Richard.
  Vol met blank gespuis die mensen slinks oplichten en niet met hun jatten van kinderen afblijven. Het lijkt wel een plaag die blanke pedofielen.
  Wie dat niet ziet is pas een wegkijker…

 59. Monique

  @8:03
  Donald Dumb, ga in de zandbak in Spijkenisse spelen. Zielig trolletje.

 60. Geilneef

  Liever blank gespuis,dan achter een pedo aanlopen onder het mom van geloof

 61. Corrector

  Altijd grappig hoe er wordt gesmeten met termen als linkse gutmensch. De roepers ervan voelen zich blijkbaar rechts. Mag ik diegenen eraan herinneren dat Rutte en co rechts zijn, en al bijna 9 jaar premier is van rechtse kabinetten? Zelfs met de PvdA indertijd die daardoor geminimaliseerd zijn.
  En eerder de kabinetten van Balkenende, Lubbers en Van Agt/Wiegel. Van de afgelopen 50 jaren zijn bijna 40 rechts geweest. Hoe kan het toch dat rechts zo zwak is dat ze in 80% van de tijd de ‘rommel’ van links niet kunnen oplossen, alle allochtonen kunnen weren en wegsturen en a het links kunnen opruimen?
  Of ligt het allemaal niet zo simpel en zijn rechtse klagers gewoon bange mensen die een vijand nodig hebben om zelf iets te zijn?

 62. Meneer Kaktus

  Het is ook een k u tland. Met een k u dictator. En k u tinwoners. En uitwoners trouwens ook.

 63. anoniem

  lieve God in de hemel

  meneer Rutte,

  als dit waar is dat Johan is bedreigd

  dan moet u een serieuse zaak van maken

  niemand mag in Nederland

  iemand slaan of bedriegen of doden

  Johan geeft zijn mening

  Als het je hier niet bevalt

  ga snel terug

  in je eigen land / vader land / land van herkomst

  ga terug, daar is geen POEP voor je om te eten

  Nederland mooi land

  daarom woon je hier

  geen werk
  wel huis en geld

  in je land van herkomst is niets te halen

  lieve mensen
  ga rustig terug

  als het je in Nederland niet bevalt

  maak het mij als buitenlander niet moeilijk

  en ook niet voor je zelf

  ga vandaag nog terug

  zeg niet
  ik ben hier geboren

  waar is je vader geboren

  ga terug

  snel

 64. Henny Huisman

  Lieve snuitjes, doe toch eens wat liever tegen elkaar…
  Potverdrie nogaantoe….

 65. Donald Dumb

  Corrector. Ach ik neem dat soort gekkies al niet meer serieus.
  Geen enkele kennis van politieke geschiedenis, alleen maar roeptoeteren vanuit de onderbuik om dat nu eenmaal de tendens in NL is.
  Met een beetje kennis van politiek hadden die rechtsgekkies van nu kunnen weten dat VVD verantwoordelijk is voir de eerste migratiegolf.
  Toen zelfs met ene G. Wilders nog in de VVD gelederen. Mede door hem kwamen er goed arbeidskrachten uit o.a. Suriname en Marokko.
  En gutmensch vind ik geen scheldwoord
  Wat is er mis met een goed mens te zijn?
  Beter een gutmensch dan een roeptoeterende rechtsgekkie zonder enig verstand van zaken…

 66. Donald Dumb

  *goedkope arbeidskrachten

 67. sport

  Turkije is ook een kutland. Al was dat het laatste land op aarde zou ik er nog niet naar toe willen. GRATIS ook niet, dus stuur me geen aanbiedingen. Ik moet niets hebben van een dictatuur die meent de wereld te moeten vertellen hoe het moet, volgens hen. Als je alleen al bekijkt, leest en ziet wat voor een land dat is verbaasd het mij nog steeds dat vele Nederlanders naar dat kutland op vakantie gaan om vervolgens op strand kroketten en patat te nuttigen, ja want het moet wel goedkoop. Heel tokkie Nederland gaat naar Turkije, nou daar wil ik echt niet tussen lopen.

  Turkije is voor de turken, nou veel plezier dan maar. Al zal dat plezier hebben daar snel voorbij zijn want er is daar niets maar ook totaal niets te beleven.

 68. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Ik wil VALERIO ZENO terug op de buis!

 69. Desiree

  Maar hij heeft wel gelijk ! En die waarheid willen onze lieve Turkjes niet horen ! Zijn ze niet gewend, dat iemand gewoon zegt hoe het in elkaar zit.

 70. Grace321

  Wel uitkeringen ontvangen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.