Simon Zijlemans baalt dat stekker uit VTBL is

Simon Zijlemans vindt het erg jammer dat RTL 7 de stekker heeft getrokken uit de slecht bekeken Humberto Tan-talkshow VTBL, waar ook hij een rol in had. Dat heeft de voetbalkenner gezegd in RTL Boulevard. Zijlemans denkt als een van de weinigen dat het een groot gemis is voor de Nederlandse televisie. “Het is verschrikkelijk jammer. Wat ik het leukste aan VTBL vond is het team dat daar zat, de chemie die we hadden en ook de gasten die daar langskwamen“, zegt hij.

VTBL was een programma waarin mannen praatten over voetbal. Zoiets was er nog niet, aldus Zijlemans. “Voor mij was het wel echt iets wat er niet was. Je hebt Veronica Inside dat aan de ene kant van het spectrum zit met humor en lachen en wat minder voetbal, en aan de andere kant had je Studio Voetbal wat vrij saai is. Wij zaten er echt tussenin.”

Het programma van Tan was de opvolger van het naar Veronica verhuisde VI. Welk voetbalmerk gaat RTL 7 nu voeren? “Online gaat het voorlopig allemaal nog door, maar uit het programma is de stekker. Heel vervelend. Beelden, timing en marktverzadiging zijn wel allemaal dingen die meespelen.”

Kijkt hij zelf naar alle voetbaltalkshows? “Nee, want de helft is geen reet aan. In De Tafel van Kees zaten altijd leuke dingen, maar Studio Voetbal wat echt nabeschouwen is, is in principe niet echt een reet aan. Het is heel zeldzaam dat het leuk is of de moeite waard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen