Daphne Lammers verwacht geen belletje van Talpa

Daphne Lammers verwacht niet dat zij net als Merel Westrik een belletje krijgt met het verzoek om RTL Nieuws in te ruilen voor een avontuur bij Talpa Network. Dat zegt de nieuwslezeres deze week in de VARAgids. Lammers is niet benaderd door het bedrijf van John de Mol. Heeft ze zich wel eens afgevraagd wanneer hij nou zou bellen? “Nee, dat dacht ik niet. Het werd hier wel een soort gimmick. Wat: ben je niet gebeld? Dan tel je niet mee! Dan ben je heel sneu!“, vertelt ze.

Maakt ze zich wel eens zorgen over die uittocht van sterren bij RTL 4? “Als nieuwsredactie zijn we autonoom, maar we horen bij RTL 4. Het was een woelig jaar. En ik vind het mooi om te zien hoe iedereen met frisse moed doorgaat.”

Iedereen reageert er anders op, vertelt Lammers. “Jonge collega’s reageren eerder met: oh my god. Hoe moet dat nou? Ik werk hier 23 jaar, heb veel ups en downs meegemaakt.

Lammers vindt de concurrentiestrijd prima. “Het is wel gezond dat het bed flink wordt opgeschud. En uiteindelijk is sterrendom relatief, vraag het die sterren zelf. Ook zij weten: iedereen is vervangbaar.”

Wil ze niet net als Westrik een eigen talkshow? “Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin en misschien ben ik niet zo avontuurlijk of zit die personality niet per se in mij. So be it.

Het VARAgids-interview met Daphne Lammers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen