Sander Schimmelpenninck wordt Volkskrant-ster

Quote-baas Sander Schimmelpenninck gaat aan de slag als columnist voor de Volkskrant. Zijn eerste bijdrage verschijnt op 2 september. Dat laat het dagblad weten. Schimmelpenninck en de ‘linkse’ Volkskrant lijken gezien zijn functie als Quote-baas een merkwaardige match, maar op Twitter verzet de bladenmaker zich hevig tegen wat hij ‘domrechts’ noemt. Hij ageert stevig tegen bekende rechtse mediapersoonlijkheden als Bart Nijman van GeenStijl en Wierd Duk van De Telegraaf.

Het stuit critici tegen de borst dat Schimmelpenninck zich daarbij wel steeds hooghartiger en onvriendelijker opstelt. Zo toonde hij zich in twitterdiscussies met Sywert van Lienden als een ware ‘bully’.

Voor die rechtse mediapersoonlijkheden komt de Volkskrant-aanstelling van Schimmelpenninck in elk geval niet als een verrassing. “Wat een verrassing: #not“, zegt Wierd Duk. En Jan Roos: “Dan weten we gelijk waarom Sander zo links lult de laatste tijd. Geld.

Bart Nijman: “Hahahaha Wierd Duk, we knew it. Nu snappen we waarom hij zo snel zo onuitstaanbaar werd: Het Kustaw Bessems Syndroom!

Schimmelpenninck daarop: “Wees blij dat ik nu minder tijd heb om hier op Twitter tegen Domrechts United te trappen. Ik ga jullie nog missen 😘.

Volkskrant

Volkskrant-baas Philippe Remarque laat weten blij te zijn met Schimmelpenninck. “Hij was Pieter Klok, binnenkort onze nieuwe hoofdredacteur, opgevallen als iemand met frisse ideeën en een onafhankelijke geest. Bovendien brengt hij door zijn kennis van en mening over het bedrijfsleven een ander perspectief mee. Een verrijking voor de Volkskrant dus.”

De Quote-baas is de opvolger van Volkskrants langstzittende columnist: René Cuperus. Hij heeft het uitstekend gedaan, aldus Remarque. “Toch is het voor een krant goed om af en toe te vernieuwen in het columnistenbestand, omdat dan weer een nieuw geluid kan klinken en een andere blik op de samenleving.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen