Evert Santegoeds: ‘Vlag nog niet uit bij SBS 6’

Geplaatst op wo 28 aug 2019 om 10:00

De vlag is dinsdag niet uitgegaan op het kantoor van Talpa Network, ondanks de zeer mooie kijkcijfers die SBS 6 maandag neerzette met zijn seizoensstart. Dat heeft Evert Santegoeds ’s avonds gezegd in Shownieuws. De nieuwe vooravond met Man Bijt Hond en Lingo ging maandag uiterst goed van start en daarna schuurde ook Chateau Meiland tegen de één miljoen kijkers aan. Reden genoeg voor taart en champagne, zou je zeggen, maar niets is minder waar volgens de Privé-baas.

Het bleef volgens hem erg rustig op kantoor bij Talpa. “De verwachtingen zijn hier wel een beetje getemperd. De directie zal er vast een extra koekje bij de koffie hebben genomen vanmorgen, maar het is nog niet zo dat de vlag uitgaat. Iedereen is nog een beetje zoekende en: blijft het zo? Dat is de grote vraag.”

Ook Talpa weet dat NPO en RTL nog moeten beginnen aan het nieuwe seizoen. “Andere programma’s moeten ook nog gaan beginnen, maar het is een veelbelovende start van dit jaar in ieder geval, ook al zegt iedereen dat we nog niet te vroeg moeten juichen.”

Tv-baas Marco Louwerens van SBS zegt vooral uit te kijken naar het eerste volle weekend van september. “Wendy en Linda gaan straks hun eerste weekend maken met Ik Hou Van Holland, Miljoenenjacht en Flirty Dancing. Ik ben laatst bij de opnames van Flirty Dancing geweest en dat is echt een ontzettend leuk programma. Ik werd er zelf helemaal enthousiast van. Thuis ging ik het gelijk aan mijn vrouw en kinderen laten zien.

We willen meer het Nederland van nu laten zien. Wat speelt er bij mensen en wat houdt hen bezig? En altijd met een positieve blik.

Foto: SBS
22 Reacties op “Evert Santegoeds: ‘Vlag nog niet uit bij SBS 6’”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Is dit dan de waan van de dag?
  Wij wachten het rustig af.
  Alleen de mening van Angela telt!

 2. Erik

  Aldus een onderzoek onder 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners.
Hilarisch!

 3. Bart

  We willen meer het Nederland van nu laten zien?
  En dan met Lingo en Man bijt Hond komen op je zender.

  Flirty Dancing gaat helemaal niets worden. Wendy is echt een miskoop.

 4. Peanut

  Flirty Dancing geloof ik niet in. Ik denk dat Linda wel weer gaat scoren.

 5. Henk

  Marco Louwerens kan er helemaal niets van, zal ook nu blijken.

 6. G.ossip

  Ik ben toch echt benieuwd wat Linda gaat scoren,denk dat best een klapper gaat worden,Wendy gaat het niet redden omdat door eigen toedoen de kijkers rap weg zappen.

 7. Job

  @ Erik

  Pleur nou eens op, loser.

 8. René

  @erik Nooit statistiek gehad?

 9. Bart

  Met SBS komt het wel goed. Ik was hierboven een negatieveling.

 10. Erik

  Haha statstiek, natte vingerwerk bedoel je.

 11. Minder of Mirjam

  “We willen meer het Nederland van nu laten zien. Wat speelt er bij mensen en wat houdt hen bezig? En altijd met een positieve blik.”

  Hallo, Talpa meneertje. Jullie kochten SBS Broadcasting 8 jaar terug. Je kan me niet wijs maken dat jullie de afgelopen 7 jaar een opwarmertje waren voor seizoen 2019/2020.

  Totaal geen feeling met de maatschappij.

 12. G.ossip

  Met Chateau Meiland moeten ze toch door hebben dat gewone tv zonder dure sterren in deze tijd wel de kijker kunnen boeien,denk echt dat kijkend Nederland de opgeblazen sterren meer dan zat zijn,uitzondering op de regel daargelaten Linda,Johnny….komt gewoon uit eigen nest,hoe hilarisch.

 13. DionneStaxLover

  Ze zullen ook niet snel tevreden zijn

 14. Ernst

  Zolang ze alle hits in een paar weken er doorheen jagen zoals ze nu doen in sept komt t niet goed, het seizoen duurt nog lang. Had IHVH en MIljoenjacht nou niet gelijk in gezet. Dan ben je in oktober al weer uitgekakt.

 15. Erik

  De kijkcijfermeting van SKO is een representatieve meting onder een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Het spijt me dat ik mezelf dagelijks voor gek zet met foutieve informatie.
Elke dag deze pagina 100 x verversen zodat ik de eerste ben met een reactie. En als er iemand niet met me eens is dan zeg ik gewoon dat ik weer een gevoelige snaar heb geraakt. Ik ben duidelijk niet helemaal ok, is er iemand onder de 17.000.000 miljoen Nederlanders die mij kan helpen met mijn problemen?

 16. T.E.D

  @Minder of Mirjam

  Niets van waar! Talpa kocht het belang van Sanoma pas in voorjaar 2017 over. Voor dat de deal gefinilized was was het wel 2018. Dit is pas het eerste nieuwe tv seizoen dat het full steam ahead Talpa is!

 17. robb

  Met dit heet weer zijn het er veel.

 18. FlyingLotus

  John de Mol snapt heel goed dat je oerdomme TV moet brengen, niet boven IQ van 80 want dan haakt 95% van de kijkers af.

 19. Mick

  @Ernst Ze zijn niet klaar na Miljoenenjacht en IHVH.

  Miljoenenjacht zal waarschijnlijk gewoon bestaan uit twee korte seizoenen, dus in het voorjaar weer. The Wall komt er nog aan. Sterren Dansen Op Het IJs komt er nog aan. Oh, Wat Een Jaar kunnen ze eventueel alsnog maken. Weet Ik Veel kunnen ze nog maken.

 20. Bart

  Voor Miljoenenjacht zijn ze ook afhankelijk van de Postcode Loterij. Wat willen zij en hoeveel willen ze betalen…

 21. Sjors

  Als 1 iemand met een kastje naar GTST kijkt dan kijken zo’n 5700 andere mensen ook.
  Uitgaande van
  Hahaha laat mij niet lachen.

 22. Ad Visser

  @Sjors. Die discussies over die kastjes kennen we nu wel. Kom met een beter alternatief zou ik zeggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.