RTL noemt transfer GTST naar RTL 5 ‘raar misverstand’

Geplaatst op za 31 aug 2019 om 10:30

Peter van der Vorst begrijpt niet waar de aanhoudende berichtgeving over een mogelijke verhuizing van Goede Tijden Slechte Tijden naar RTL 5 of Videoland vandaan komt. Het is een raar misverstand. Dat heeft hij gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Verslaggever Aran Bade besloot om RTL’s tv-baas ernaar te vragen. “De zender heeft natuurlijk een probleem een beetje om acht uur, ze zitten een beetje aan de knoppen bij GTST, van: wat gaat daar gebeuren?

Bade stapte met enkele cruciale vragen op Van der Vorst af: “Moet het misschien naar RTL 5? Is het nog wel van deze tijd een soap om acht uur?

Peter van der Vorst herhaalde daarop zijn actieplan voor GTST. “Wat er beter moet bij Goede Tijden is dat het te ver van de kijker is gaan afstaan: de verhaallijnen te complex, de cast te jong, de uitstraling te luxe. Je hoeft niet allemaal te gaan lunchen met wijn bij De Rozenboom.

Dan de vraag der vragen: “Het blijft op RTL 4?

Van der Vorst: “Het blijft op RTL 4.”

Bade: “Nooit getwijfeld om het naar 5 te halen?

Van der Vorst: “Nee, dat is een gek misverstand.”

Vivienne van den Assem: “Daar is hij nu wel echt heel duidelijk over geweest, hè?

Er ging ook nog een tijdje een gerucht dat GTST zou worden vervangen door een vroege talkshow met Eva Jinek of Matthijs van Nieuwkerk. “Ik ken ze allebei, dus ik heb ze allebei wel eens gesproken. Maar ik ga niets zeggen over de inhoud van die gesprekken.”

Wil hij ze bij RTL hebben? “Je hebt het over de toppers in ons vak, natuurlijk zouden die welkom zijn. Daar ga ik niet moeilijk over doen.”

Foto: RTL
26 Reacties op “RTL noemt transfer GTST naar RTL 5 ‘raar misverstand’”


 1. Erik

  Lekkere verslaggever zeg! Heerlijk!

 2. #NPO kijker#

  RTL BOULEVARD RTL4 gisteren gehalveerd: 443.000

  En terecht.

 3. Yoshi

  Verdraaid door AD’s Angela de Jong.

  Iedereen denkt dat zij de directeur is en bepaald wat er met programma’s gaat gebeuren.

 4. J

  Door MC de wereld in geholpen. Werkt Angela soms ook bij MC?

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Is deze zin nou bedoeld als Nederlands of brabbelt de beste man nou maar wat?
  Quote, wij citeren: “De zender heeft natuurlijk een probleem een beetje om acht uur, ze zitten een beetje aan de knoppen bij GTST, van: wat gaat daar gebeuren?“

 6. Rambo

  GTST profiteert niet van het succes van The Voice Senior. Ik had verwacht dat ze wel richting 800.000 kijkers zouden gaan. Hele week nu al stabiel rond de 600.000 maar dit is echt te laag! Benieuwd of en wanneer het aantrekt

 7. Snake Charmer

  Alleen op deze site kom ik dat verhaal tegen.

 8. Snake Charmer

  @Rambo heb je naar buiten gekeken? Denk je nou echt dat mensen nu al massaal voor de buis zitten?

 9. Curryworst

  Gisteren werd die Aran Bade heerlijk in de zei k gezet door de heren van VI.
  Aran kwispelt met zijn staartje als hij weer met zijn gezicht op televisie mag. En wat er zich allemaal afspeelt in huize Van der Vorst als Aran B. daar weer op de koffie mag komen.

 10. Wessel

  Rare roddels hier altijd.
  Als je binnen de TV wereld werkt weet je dat het vaak anders is. Er is hier een vreemde subcultuur ontstaan. Vermakelijk, dat dan wel.

 11. arie

  Mijn echtgenote en ik hebben gisteravond geprobeerd weer eens naar GTST te kijken.

  Het lijkt wel of deze serie met de dag slechter wordt.

  Er zit nu een ( ontzettend slechte) actrice bijna te janken, omdat ze met een piepklein naaldje in haar vingertje moet prikken vanwege een soort diabetici.
  Daarna zien we ineens wat vreemde ouwe koppen optreden en een on-ogenlijke actrice die tegen “Ludo”staat te schelden – met een verhaallijn die helemaal nergens op slaat, zodat wij nu hebben besloten niet meer naar dit soort rommel te kijken.
  Einde GTST, het is geschiedenis geworden, het product is bedorven.

 12. Rob

  @J. Je kan niet bij MC werken. Het is namelijk geen bedrijf maar een site die bestaande nieuwsberichten kopieerd en wat aanpast. Probeer alleen maar reacties van mensen los te krijgen. Geen inlog bij een forum. Alles anoniem. Zo leeg als wat dus..

 13. Peanut

  Nou MC, gefeliciteerd. Aran Bade heeft jullie roddel over gtst naar 5 in zijn vragenlijstje opgenomen.

 14. Remco Terhorst

  Dat Nieuwe Revu-artikel gelezen? Dat is werkelijk briljant. Oud-schrijver die eindelijk de vuile was buitenhangt. Heel het omvallen van die soap is de schuld van hoofdschrijver Pia Blanco.

 15. ano@niem.nl

  Het werd al geschreven. GTST staat ver van de realiteit af. Het diabetesfonds legt geld neer om een dergelijke verhaallijn er door te jassen.
  Dat op zich is al niet prettig. Een verhaallijn omdat een stichting daar geld in pompt voor meer donateurs.

  Dan wordt vervolgens die verhaallijn neergezet alsof bij dat meisje de wereld vergaat.
  In praktijk dealt een ieder die dit overkomt er mee en moet gewoon door in de nieuwe situatie. De manier waarop het uitgevoerd wordt staat ver van de realiteit en hoe de normale nederlander hier mee om zou gaan.

  Maar waarom deze verhaalslijn er in is geschoven is mij überhaupt niet duidelijk, het is meer een spangasverhaaltje dan dat ik er enige spanning in bespeur.

 16. Zo zit het

  GTST en soaps zijn dus en blijven dus voor eeuwig “zonde van de tijd”.

 17. Tim H

  De ontkenning van vandaag is meestal de bevestiging van morgen.

 18. Mediapark 2e

  Vd Vorst kan leren van SBS. Zet een programma met een te laag kijkpubliek op een vroeger tijdstip of andere zender en de vaste kern gaat gewoon mee. Met DWDD 1 een quiz op 2 raakt RTL om 20:00 uur weer 100.000 kijkers kwijt. Dat wordt wel een heel smalle lead-in voor je avond programmering.

 19. Inside

  DAT ZEI PETER ALS EERSTE IN EEN KRANTEN EN VIDEO INTERVIEW IN HET AD

 20. dennis

  RTL scoort alleen nog met programma’s die van Talpa zijn, zo is het. Ze kunnen niet zonder de Voice, ze hebben de Mol gesmeekt en veel betaald. En dat merken de kijkers weer aan de boodschappen prijzen, zo werkt dat mensen.

 21. Lieke van Lexmond Lover

  Volgende week zijn alle vakantie voorbij, word het weer buiten minder en gaat het regenenen, dit alles is gunstig voor GTST dat gaat weer scoren!

 22. BRAAK

  Van der Vorst, ik moet je niet en hoop dat je faalt in je nieuwe functie en dat we snel verlost zullen worden van de koning van de bemoeizuchtige mensonterende bijdragen op de buis, de een zijn dood is Petertje zijn brood, schaam je profiteur.

 23. oijoepio

  Wat mij vooral verwondert – en stoort – is dat als je aan het Diabetesfonds doneert dat geld kennelijk (o.a.) gebruikt wordt om deze soap te sponsoren. Dat is eigenlijk te treurig voor woorden.. :(

 24. Dennis

  Mediacourant zorgde voor dat ‘rare misverstand’.

 25. Annoniemus

  Klootzakkie v. d. Vorst begint verstrikt te raken in z’n onzin verhalen van de laatste tijd en probeert dat weer recht te breien !

 26. BRAAK

  Petertje is een draaikont, hou hem in de gaten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.