RTL noemt transfer GTST naar RTL 5 ‘raar misverstand’

Peter van der Vorst begrijpt niet waar de aanhoudende berichtgeving over een mogelijke verhuizing van Goede Tijden Slechte Tijden naar RTL 5 of Videoland vandaan komt. Het is een raar misverstand. Dat heeft hij gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Verslaggever Aran Bade besloot om RTL’s tv-baas ernaar te vragen. “De zender heeft natuurlijk een probleem een beetje om acht uur, ze zitten een beetje aan de knoppen bij GTST, van: wat gaat daar gebeuren?

Bade stapte met enkele cruciale vragen op Van der Vorst af: “Moet het misschien naar RTL 5? Is het nog wel van deze tijd een soap om acht uur?

Peter van der Vorst herhaalde daarop zijn actieplan voor GTST. “Wat er beter moet bij Goede Tijden is dat het te ver van de kijker is gaan afstaan: de verhaallijnen te complex, de cast te jong, de uitstraling te luxe. Je hoeft niet allemaal te gaan lunchen met wijn bij De Rozenboom.

Dan de vraag der vragen: “Het blijft op RTL 4?

Van der Vorst: “Het blijft op RTL 4.”

Bade: “Nooit getwijfeld om het naar 5 te halen?

Van der Vorst: “Nee, dat is een gek misverstand.”

Vivienne van den Assem: “Daar is hij nu wel echt heel duidelijk over geweest, hè?

Er ging ook nog een tijdje een gerucht dat GTST zou worden vervangen door een vroege talkshow met Eva Jinek of Matthijs van Nieuwkerk. “Ik ken ze allebei, dus ik heb ze allebei wel eens gesproken. Maar ik ga niets zeggen over de inhoud van die gesprekken.”

Wil hij ze bij RTL hebben? “Je hebt het over de toppers in ons vak, natuurlijk zouden die welkom zijn. Daar ga ik niet moeilijk over doen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen