RTL 4 grijpt in na twee dagen horrorcijfers GTST

RTL 4 wijzigt zijn programmering vanwege de lage kijkcijfers die Goede Tijden Slechte Tijden maandag en dinsdag heeft neergezet. Het nieuwe seizoen wordt een week naar voren gehaald. Dat heeft de tv-zender zojuist gecommuniceerd. Eigenlijk zouden deze hele week compilatie-afleveringen van GTST te zien zijn, waarna volgende week de laatste vijf afleveringen van het vorige seizoen integraal zouden worden herhaald. Pijnlijk genoeg laat de kijker het echter massaal afweten.

De compilatie-GTST’s van maandag en dinsdag scoorden respectievelijk 287.000 kijkers (5,9 procent) en 271.000 kijkers (6,4 procent) en dat is veel te weinig voor een vlaggenschip als RTL 4. Ter vergelijking: de Ruben Nicolai-quiz Ik Weet Er Alles Van scoorde vrijdag op hetzelfde tijdstip 801.000 kijkers (17,8 procent).

RTL 4 schrapt per direct de drie resterende compilatie-afleveringen van GTST en begint vanavond met het integraal herhalen van de drie laatste afleveringen van het vorige seizoen. Vervolgens begint de zender aankomende maandag al, een week eerder dan gepland dus, met het dertigste seizoen van GTST.

Het is de eerste keer dat RTL’s nieuwe tv-directeur Peter van der Vorst crisismanagement toepast, maar het is de enige verstandige beslissing: hieruit blijkt dat hij luistert naar de kijker.

Wel ziet het er niet al te best uit voor GTST. Na de lage kijkcijfers van het afgelopen seizoen en de horrorcijfers van deze compilatie-GTST’s, is de grote vraag hoe de soapserie komend seizoen gaat presteren. Herstelt GTST zich of is een verhuizing naar RTL 5 of Videoland onvermijdelijk?

Het dertigste seizoen van GTST is vanaf maandag 26 augustus elke werkdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen