Omroep MAX wil Maarten van Rossem binnenhalen

Omroep MAX-baas Jan Slagter zou het leuk vinden om Maarten van Rossem en zijn broer en zus naar zijn omroep te halen. Het trio, bekend van Hier Zijn De Van Rossems, is van harte welkom. Dat geeft hij aan in Villamedia. Slagter vindt hen top. “De drie Van Rossems, die zou ik graag willen hebben. Maar die zitten nog goed bij de NTR. Reken maar dat ze bij andere omroepen, dankzij de successen van MAX, inmiddels ook wel inzien dat je oudere presentatoren in ere moet houden.”

Veel oudere presentatoren gloriëren bij MAX. “Neem zo’n Cees Grimbergen, Mieke van der Weij, Philip Freriks, Martine van Os en Sybrand Niessen, om maar een paar te noemen. Die beginnen allemaal een tweede carrière bij ons.”

Het is soms ongelooflijk hoe presentatoren aan de kant worden gezet, vindt Slagter. “Het is een schande dat ze Philip bij het Journaal hebben weggestuurd en daarna nog een keer bij het Groot Dictee. Dat laatste had ik heel graag overgenomen, inclusief Philip, ik heb het geprobeerd, maar de NPO heeft het tegen gehouden. Jammer. Gelukkig heeft hij pas een mooie serie over D-Day voor ons gemaakt.”

Slagter benadrukt dat jong talent óók welkom is bij MAX. “MAX geeft ook jongeren een kans, kijk naar Dionne Stax (34) en Carrie ten Napel (39), die beiden een eigen tv-programma hebben.”

Het Villamedia-interview met Jan Slagter kunt u hier lezen.

Foto: NTR

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen