Omroep MAX wil Maarten van Rossem binnenhalen

Geplaatst op wo 21 aug 2019 om 14:20

Omroep MAX-baas Jan Slagter zou het leuk vinden om Maarten van Rossem en zijn broer en zus naar zijn omroep te halen. Het trio, bekend van Hier Zijn De Van Rossems, is van harte welkom. Dat geeft hij aan in Villamedia. Slagter vindt hen top. “De drie Van Rossems, die zou ik graag willen hebben. Maar die zitten nog goed bij de NTR. Reken maar dat ze bij andere omroepen, dankzij de successen van MAX, inmiddels ook wel inzien dat je oudere presentatoren in ere moet houden.”

Veel oudere presentatoren gloriëren bij MAX. “Neem zo’n Cees Grimbergen, Mieke van der Weij, Philip Freriks, Martine van Os en Sybrand Niessen, om maar een paar te noemen. Die beginnen allemaal een tweede carrière bij ons.”

Het is soms ongelooflijk hoe presentatoren aan de kant worden gezet, vindt Slagter. “Het is een schande dat ze Philip bij het Journaal hebben weggestuurd en daarna nog een keer bij het Groot Dictee. Dat laatste had ik heel graag overgenomen, inclusief Philip, ik heb het geprobeerd, maar de NPO heeft het tegen gehouden. Jammer. Gelukkig heeft hij pas een mooie serie over D-Day voor ons gemaakt.”

Slagter benadrukt dat jong talent óók welkom is bij MAX. “MAX geeft ook jongeren een kans, kijk naar Dionne Stax (34) en Carrie ten Napel (39), die beiden een eigen tv-programma hebben.”

Het Villamedia-interview met Jan Slagter kunt u hier lezen.

Foto: NTR
23 Reacties op “Omroep MAX wil Maarten van Rossem binnenhalen”


 1. Huismaker

  Goed nieuws.Dan ga ik FOX-sport of Netflix kijken.

 2. StefanV

  Ik vind Maarten van Rossem geweldig, maar ik begin me in toenemende mate te storen aan zijn sterk politiek gekleurde meningen in De Slimste Mens. Deze week was er een vraag over Nigel Farage, waarna de nogal voorspelbare mening van Van Rossem over die politicus volgde. Het liefst zie ik Van Rossem in programma’s als Hier Zijn De Van Rossems.

 3. Brakke Obama

  @StefanV
  Jouw mening interesseert echt helemaal niemand.

 4. Pietpiet

  De arrogantie weer van Jan Slagter-Marijnissen. Philip heeft iets eenmaligs voor hem gedaan (zoals Maarten iets voor de EO deed) en hij wil Philips succes gelijk op zijn naam zetten weer. De échte omroep voor écht oudere presentatoren met écht succes is natuurlijk KRO-NCRV met de Slimste mens. Daar kan Slagter-Marijnissen nog wat van leren.

 5. Pietpiet

  PS En bij de Kro/Ncrv waren ze dus heel wat eerder met oudere presentatoren. Het is dus andersom: Max heeft het van hén overgenomen.

 6. 123

  @StefanV: Maarten is voor De Slimste wat Johan Derksen voor Veronica Inside is. Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar beiden hebben gewoon een bepaalde blik op de wereld, en verkondigen die. Aan respectievelijk Philip en Wilfred de taak om dat, indien nodig, te nuanceren.

  Hoe dan ook: ik vind Maarten dus juist een geweldige aanwinst voor dit programma, juist omdat het de ‘over the top’-humor van de Vlaamse versie achter zich laat.

 7. Henk

  @StefanV ja dat heb ik ook weleens met hem, dat het negatieve me irriteert.Te zeikerig.

 8. Enzo Voorthuijsen

  Geweldig zeg, alle presentatoren en alle programma’s van alle omroepen slinks wegsluizen, bij Max onderbrengen en dan vooral alles op één. Heerlijk een grote eenheidsworst, alles hetzelfde en allemaal zum kotzen zo saai. Oplossing: NETFLIX!!

 9. Makkie A Vellie

  Die neushoorn verdwijnt vanzelf in de anonimiteit over een tijdje.

 10. Paolo

  Het programma is ooit door Krabbe en Linda naar z’n mallemoer geholpen. KRONCRV laat deze kip met gouden eieren echt niet vertrekken. Al begrijp ik Slagter volkomen. Presentatoren uit de Rtl En Talpa stal lijden meestal aan zelfoverschatting en vinden vooral zichzelf heel leuk in tegenstelling tot de namen die Slagter hierboven noemt.

 11. Gerrie Atriek

  Helemaal eens met StefanV
  Wed 21 Aug 2019 om 15:10

 12. FlyingLotus

  Proleten op leeftijd, ook wel eens leuk om naar te kijken, 2 minuten dan.

 13. Paolo

  @ Gerrie,

  Van Rossum mag als Amerika deskundige, hoogleraar best een eigen mening hebben, ook als deze zogenaamd te links, te rechts of hoe dan ook gekleurd zou zijn.En natuurlijk ook over Farage, het zoveelste “kopstuk” ( oud UKIP in dit geval) die het beter weet. Opeenvolgende mensen hebben dat land naar de filistijnen geholpen. Allemaal eerzucht!!. Juist nu Maarten ‘in ruste’is als hoogleraar kan en MOET hij deze dingen blijven zeggen. Ik hoop t vurig.

 14. Arie

  Niet doen dit is een grote fout om deze man binnen te halen.

 15. Johnny👀

  Die Rossum zit er bij als levend l!jk.het is dat je zijn lippen ziet bewegen anders zou je hem zo de kist ingooien..geen gezicht op tv zo’n zwerver.

 16. Lalalaland

  Goede keuze.

 17. Paulus

  Wat hebben jullie zelf gepresteerd?

 18. Zee

  Van Rossem is een nationale held !!! En zijn gekleurde politieke (en andere) meningen zijn immer juist! Zo…

 19. Paut Pielusma

  Gaat Maarten nu met gevaar voor eigen leven bij Max aan de slag? Hoop van niet.

 20. Kayleigh

  Nou….da’s slecht nieuws. Deze man is klaar…heeft niks nieuws meer te melden alleen maar zeuren zeiken en zanikken….Hij verpest de slimste mens ook al…weg met die zeurdoos en beroeps zeikbal

 21. Kayleigh

  @Johnny👀 en dan die knijpbeweging met zijn hand…..gaap

 22. nl

  Wanneer precies zeurt of zeikt hij op tv? Deze man geeft desgevraagd zijn mening, omdat hij misschien wat eentonig praat wordt dat misschien negatief opgevat. Met zijn kennis van zaken zouden meer mensen naar hem moeten luisteren, maar ze hebben het te druk met zeikerige zeurende reacties geven, misschien een idee dat alleen mensen met een behoorlijk iq mogen reageren. Dan scheelt dat meer dan de helft.

 23. Herman Hoogsteder

  Het is een linkse propagandaspreker,en hij zeikt graag mensen af die zichzelf niet kunnen verdedigen zoals het koninklijk huis.Alle antwoorden heeft hij netjes ingestudeerd.Deze zwerver is een blamage voor de TV.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.