RTL 4 geeft Beau tijd tot aan de kerst

Geplaatst op vr 30 aug 2019 om 11:00

De zenderleiding van RTL 4 zal dinsdag met samengeknepen billen wachten op de kijkcijfers van de avond ervoor. Dan begint Beau van Erven Dorens namelijk met zijn nieuwe late-night-talkshow. Het wordt niet makkelijk voor de presentator, want de afgelopen jaren kwam er één grote parade van horrorcijfers voorbij op dat tijdslot. Humberto Tan, Twan Huys en Art Rooijakkers hebben de kijkcijferduivel recht in de ogen aangekeken en nu mag Beau het proberen.

Gaat Beau de late avond van RTL 4 uit het slop trekken? De nieuwe tv-baas Peter van der Vorst geeft hem in elk geval ruim de tijd om dat te proberen. “Beau gaat echt heel erg de tijd krijgen om daar een fantastisch programma van te maken. Hij krijgt echt tot aan de kerst“, zei hij gisteren in Shownieuws.

De druk om te scoren is hoog, aldus Van Erven Dorens zelf op Radio Veronica. “Jazeker, ik kan het niet ontkennen. We moeten gewoon eerlijk zijn. Het is gewoon best moeilijk geweest voor RTL om niet te zeggen dat het echt een nachtmerrie was de afgelopen jaren, want je zit natuurlijk met een waanzinnige show en langzaam verlies je al die kijkers aan Jinek en Pauw die het echt super goed doen.”

Hij begrijpt wel dat RTL wéér een poging doet. “Het is wel zonde van zo’n timeslot, waar je ook graag met de kijkers afscheid wil nemen van de dag. Daar moet je toch weer een beetje standing in krijgen. Het wordt wel moeilijk om al die mensen terug te vinden, want ze gaan altijd met bosjes maar komen één voor één terug.”

Van Erven Dorens gaat het doen zónder tafel. “We gaan een nieuwe setting nemen, op z’n Amerikaans. David Letterman-achtig ja, met een stoel naast de tafel. Ik moet er wel aan toevoegen dat ik geen comedian ben, dus dat ga ik ook niet proberen.”

Hij wil in elk geval heel dicht bij zichzelf blijven. “Dat is misgegaan bij Twan.”

Hoeveel mensen gaan er maandag kijken? “Nee, daar ga ik me echt niet over uitlaten. Daar ben ik wel eens ingetrapt en dat is helemaal foutgegaan.”

Beau is maandag om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL
52 Reacties op “RTL 4 geeft Beau tijd tot aan de kerst”


 1. Albert Verlinken

  Het succes valt of staat met de keuzes die redactie maakt. Als ze een RTL promotie vehikel blijven dan is het bij voorbaat kansloos maar als ze interessante (actuele) gasten weten te krijgen dan maakt Beau er wel iets goeds van.
  Oftewel: krijgt de kok goede ingrediënten of wordt hij in de keuken gezet van de Mc Donalds?

 2. TomTom

  Ik hoop dat het programma slaagt alhoewel ik zelf vrijwel nooit RTL4 kijk.
  Het is m.i. goed als tegenhanger voor de NPO; houden ze elkaar scherp.

 3. Rtd

  Wat wellicht gaat helpen om net na het 19.30 nieuws duidelijk te vermelden welke gasten er komen.

  Kijkers hebben net het nieuws gezien, en als Beau er dan op inhaakt trekt dat wellicht meer kijkers..

 4. Truus

  Laten we hopen dat het gaat floppen.

 5. Machteld

  Ik vind zo’n ‘Letterman- en Fallon- Leno-setting’ juist leuk spannend. Dat zijn inderdaad wel comedians, maar met de juiste mix van scherpte, humor en charme komt Beau vast een heel eind. Mits goede gasten. En een strakke huisband liefst.

 6. tim

  Kom er maar in MC!
  Bash in 3..2..1..

 7. Sandra

  200k max.
  Bye-bye Beau!

 8. anoniem

  even op de man hem zelf.

  je uiterlijk, je houding speelt ook een rol
  je kennis

  dan zeg ik

  het gaat heel goed komen

  alleen menselijk blijven, zijn

  tenslotte beslissen wij mensen over je lot

  niet doen als of jij tv hebt ondekt

  niet slijmen,

  loeihard aanpakken je gasten

  maak een nrc/huis aan huis kijker van je programma

  laat mij als kijker

  iets van je leren

  laat mij zeggen

  ik wil ook dit gaan doen

  maak mij als kijker nieuws gierig

  buig negatief

  naar positief

  tenslotte is nederland van ons allemaal

  Mijn premier mark rutte

  zegt

  niet meer tegen over elkaar

  maar naast elkaar

  ik vermoed 900 000 kijkers, bij na 1 miljoen

  bijna is nog geen 1 miljoen

 9. We Are Here

  Door de aanstaande verbouwing zijn we misschien slecht bereikbaar.
  Blijf storten in die parkeermeters… al jullie geld is welkom!
  Geef gul.

 10. Ron

  Ik weet niet of dat gaat aanslaan, een Amerikaanse setting. Daar is de Nederlandse kijker veel te nuchter voor. Dat is in het verleden wel gebleken. De enige die het kon was Jensen, in de tijd dat het nog kon en niet doorgeslagen was. Alleen waren zijn gasten van een abominabel niveau.
  En natuurlijk, content is king. Maar wat ik gisteren hoorde wil hij aardig de serieuze kant op i.p.v. er een RTL Boulevard late night van maken. En daar ga je de bietenbrug mee op, want wordt het te serieus dan haken kijkers af. Die worden overigens al bediend door Pauw en Jinek. Dus het lijkt er op dat hij toch uit dezelfde vijver gaat vissen, en dat gaat mis. En dan kun je Beau heten en er een complete personality show van maken zoals het er nu naar uit ziet, maar uiteindelijk prikt de kijker daar genadeloos door heen en ben je ‘gezien’ en zijn je kijkers weg…
  Ik ben bang dat Blue Circle dit ook met deze productie weer niet gaat redden.

 11. Albert

  Jinek probeerde eerst ook wat anders….

 12. Paul

  Ik ga kijken. Jinek en Pauw zijn natuurlijk super goed. Alleen ik merk wel dat als ik iedere avond zelfde Talkshow zie het minder spannend wordt. Je kent de opbouw van de trucjes dan van de presentator. Lijkt mij goed af en toe af te wisselen tussen talkshows en Beau moet het gewoon op zijn eigen manier gaan doen.

 13. Reageerder

  Truus en .sandra, wat weer negatief, geef het een kans.

 14. Marcktv

  Twee talkshows tegenover elkaar…als je graag kijkers trekt..pak een ander tijdslot.
  De tv makers zijn meer bezig met winnen en concurrentie dan wat moois maken voor de kijkers…ga dan een sport zoeken i.p.v. interessant een baan zoeken bij de tv

 15. Paolo

  Zware last (nu al) op zijn schouders!. Men ‘ kent’ Beau en zijn handelswijze al wat jaren. Werkt het in zijn voordeel??? Komen de nieuwsgierige kijkertjes op avond een tot vier met 700.000 opdagen en blijven ze hangen of gaan ze alsnog met 500.000 naar NPO1, dat is de vraag.

  Niet getreurd. Dan wordt ook gewoon Beau vervangen en zit Jinek in 20-21 alsnog bij de buren op 4.

 16. M.

  RTL Duitsland is werkelijk een waardeloos bedrijf.. Ze denken echt dat hun kijkers de GTST Laag IQ van de maatschappij naar ene Talkshow gaan kijken, dit is echt lachwekkend, BLVD is het enige waar dit soort volk geïnteresseerd is. Daarnaast hoezo een talkshow met Beau? Een slecht opgeleid 50 plusser, zonder inhoud, Beau moet zich bezig houden met waar hij goed in is, roddelen over andermans prive leven, lipstift van Doutzen kroes en het drank gebruik van Bonnie sint clairy, dit zijn zijn specialiteiten.. Dit wordt nog slechter bekeken dan Zomer met Art.

 17. BRAAK

  Beau de selfkikker gaat ook voor schut in die gejatte Amerikaanse setting!!! Wedden!!!

 18. Reageerder

  Rotterdam is de winnaar

 19. M.

  ROTTERDAM en Terecht!!!

 20. Bjorn

  Rtl4 heeft het afgelopen jaar 4.5 miljoen verlies geleden op dit tijdslot. Dat hebben ze moeten compenseren met het niet behalen van het minimale marktaandeel wat ze adverteerders hadden voorgelegd en waarp de adverteerders hebben ingeschreven.

  Dus RTL is er alles aan gelegen om het een succes te maken dus na het 1800 uur nieuws overschakelen naar beau tijdens boulevard tijdens hgalf acht nieuws enz

 21. Kim Jong-un dos tres

  ROTTERDAM EUROVISIE 2020

 22. Ron

  Bam! En terecht.

 23. ruubje

  Beau

  ik zou graag met je willen praten over

  mediabedrijven

  hoe ik advertenties moest verkopen voor de krant

  de baas ging mijn adverteerders nep na bellen

  adverteerders denken o o o wat respondeert die krant goed

  opgestuurde informatie ging rechtstreeks de prullenbak in.

  De baas zei als je niet doe wat ik zeg dan moet je een andere baan zoeken

  ik heb de beste verkopers weg gestuurd

  Nu verkoopt de baas onroerend goed in spanje….

  al is de leugen nog zo ver….adformatie heeft email van de baas……………

 24. #NPO Kijker#

  flopperdeflop

 25. Den Draaiert Joost

  Ik zie liever een discussieprogramma op dat slot dan koffietijd kopietjes

 26. Ron

  Ben benieuwd hoeveel gasten hij per uitzending gaat uitnodigen. Hopelijk 1 of 2 waar hij langer mee kan praten. 3/4 waar zouden hap snap gesprekjes worden, dat schiet niet op.

 27. Alotta Fagina

  Waarom altijd afkijken bij de Amerikanen, alsof dat heilig is en dan altijd die fragmenten bij dwdd laten zien van die talkshows bij de tv draait door. Ben ik gelijk weg..zo saai en niet leuk. Vroeger lieten ze veel meer blunders en grappige momenten zien, maar goed het ging over Beau, wens hem veel succes.

 28. JDJ

  Alle vertrouwen in Beau zolang hij zelf maar de absolute zeggenschap houdt en zich niets laat aanleunen.

 29. ron

  Beau zal waarschijnlijk de zelfde kijkcijfers hebben als Humberto Tan, Twan Huys en Art Rooijakkers.

 30. Johan

  Kerst? ze praten nog steeds met andere.
  En dan geven ze Beau tot de Kerst.
  Dus met andere woorden je vliegt er uit in Januari want dan komt er iemand anders. Eva of Mathijs

 31. sukkel

  Denk het ook Ron

 32. Ron

  @JDJ: dat is ook wel zo, maar aan de andere kant kan dit ook juist verkeerd uitpakken. Als Beau een verlengde wil maken van alle programma’s die hij maakt bij RTL dan wordt het niet wat met dit programma. Dat hebben wel al eens gehad in andere settings met andere hosts, en bovendien is het er al bij Jinek en Pauw. Met alleen een tafel en een bankje en Beau als personality ga je het niet redden. Punt.

 33. Nerd

  k hoop stiekem dat het een giga kater wordt voor RTL en Beau! Dat verdienen ze ook door de non crea houding van de afgelopen jaren met RTLNN! Beau gaat dat verschil niet maken! Ondanks dat Angela de Jong zegt dat je voor Beau de tv aanzet……ik dacht het niet!!!

 34. roevka

  Voor slapen gaan met even bergen reclames kijken. Dan moeten de onderwerpen en het gesprek wel ontzettend boeiend zijn wil ik blijven kijken. Ik zie dat me Beau helemaal niet zitten. Het is precies dezelfde categorie als die van een Art of Humberto. Hij is verder geen autoriteit en niks bewezen in de serieuzere journalistiek.

 35. aldus

  Misschien dat Beau netto slecht wordt als Tan: omroepman van het jaar, Sonja Barend Award voor beste interview, Televizierring, kijkcijfers jarenlang van tussen de 600.000 en 1.200.000 en Jinek en Pauw die nog steeds op het format van Tan drijven. Zo slecht dus. Jongens wat slecht zou dat zijn. Laten we dinsdag meteen gaan bashen. MC gaat voorop (lees intro hierboven).

 36. kees

  Een hoop poeha rond Beau. In het verleden verschillende door hem gepresenteerde late night-shows mislukt en de voortekenen dat het hem nu wel lukt schat ik door de omstandigheden niet hoog in. Al teveel praatshows, moeilijk je nog te onderscheiden. En ik verwacht weer een hoop RTL-promotie opgelegd door RTL-leiding.

 37. Peter

  Als het een amerikaanse setting gaat worden, zal het denk ik hier niet slagen. We hebben dat gezien bij Margriet van der Linden haar eerste seizoen, die band in het begin, het schreeuwerige. Vreselijk. Ook zij heeft nu gewoon een normale tafel met gasten erom heen. Zoiets zal het enig zijn wat in Nederland gaat werken.
  Wij houden hier niet van die poeha en overdreven gedoe.
  Als ik eerlijk ben denk ik niet dat nog een talkshow het gaat redden. We hebben genoeg goede talkshows inmiddels. Ik zie geen toegevoegde waarde meer.
  Op de vooravond een talkshow en op de late avond een talkshow. Prima hoeft niet meer. Misschien het enige is een goede talkshow in het weekend nog een aanwinst.
  Dat hebben we ook gezien met Pauw op zondagavond na het Songfestival.

 38. 45

  Beau heeft nu een paar “hits” op zijn naam staan maar de lijst met flops is een stuk langer (maar dat was in een verleden)
  De vakantievervanging van Humberto deed hij destijds best aardig maar kon zich qua kijkcijfers nog verschuilen achter vakantieperiode e.d.
  Volgende week geen enkel excuus
  Zelfs Jinek/Pauw verschuiven een half uurtje vroeger. Gaat hij ook last van krijgen

 39. Talpa tokkie

  Na de kerst krijgen we dus een half jaar lang herhalingen van de Zwakte Schakel en Polopos. Flopperdeflop.

 40. Johnny👀

  Zag hem gister ergens op tv, wat een vreselijke dramaqueen..Hoop dat hij letterlijk en figuurlijk zwaar op zijn bekakte bek gaat.

 41. Zonde van de investering

  Beau is niet voor de grote namen het blijft een omhoog gevallen nep student.

  Voor de Tokkies is het een man in bonus maar voor de nadenkenden is het echt geen grootheid.

 42. Zo is het

  Beau is top!

 43. Japio

  Paar tips voor Beau: leg geen database van gasten aan. Verras de kijkers regelmatig met een columnist(e). Zorg voor spanning; doe af en toe iets onvoorspelbaars. Maak geen gebruik van een side-kick, tafelheer – of dame.

 44. Dean

  Het probleem bij het laatste jaar van Humberto en het complete seizoen van Twan vond ik dat de redactie te lui was geworden. Teveel onzin onderwerpen en rubriekjes. Dat werkt misschien op de radio maar niet op tv en al helemaal niet in een talkshow. Daarnaast waren beide programma’s op een gegeven moment één groot blok van RTL promotie en zelfverheerlijking van sterren geworden (Met als een van de grootste dieptepunten de speciale John de Mol uitzending van Tan, waarbij die beste man zoveel veren in zijn reet kreeg van familie en vrienden omdat ie een prijs had gewonnen dat ie waarschijnlijk 3 dagen niet heeft kunnen lopen). Daarnaast was Huys totaal niet op zijn plek bij RTL en miste het programma elke vorm van urgentie en het nieuws van de dag, dat zat namelijk al bij Pauw & Jinek elke dag. Het programma van Art vond ik zelfs zo slecht dat ik nog niet één uitzending heb uitgekeken. Daar waren ze helemaal doorgeschoten in de luchtigheid en onzin onderwerpen. Daarnaast vol geduwd met rubriekjes en wisselende sidekicks, eigenlijk alles wat ze bij de eerdere 2 talkshows fout deden kwam hierin weer terug maar dan nog erger. En hij was ook totaal niet geschikt als talkshowhost, nog veel en veel slechter en ook onsympatieker dan Tan (Die ik in de beginjaren goed vond en prettig om naar te kijken) maar ook veel slechter dan Huys, die gewoon in het verkeerde programma en op de verkeerde zender zat. Bij Tan werkte Luuk Ikink met zijn internetfilmpjes dan wel weer in het begin, omdat het toen nieuw was en hij het leuk bracht. Toen hij overstapte naar Boulevard en Tan ook nog vreemd ging met Stax, zakte alles in, daarnaast waren ze zo dom om een minkukel als Jan Jaap van der Wal daar neer te zetten af en toe, totaal talentloos en niet grappig naar mijn idee. Ik vraag me eerlijk gezegd af of dit nieuwe programma met Beau een succes gaat worden. Hij is wel geschikt voor showbizz en onderwerpen met sterren, maar als het programma weer alleen maar uit luchtig amusement en onzin onderwerpen bestaat die elke vorm van urgentie en het nieuws van de dag missen, gaat het waarschijnlijk weer floppen. Hopelijk heeft RTL geleerd van alle fouten, maar als ik lees dat dezelfde producent van de drie eerdere pogingen weer mag produceren ben ik er bang voor. We zullen zien of het uiteindelijk een succes wordt, al gun ik het Beau wel.

 45. Snoepjes

  Ik ben een trouwe “late night” kijker
  en trouwens ook van Pauw en Jinek.
  Maar hoop voor Beau dat die succes
  zal hebben want dat gun ik hem van harte.

 46. Leni

  Dat stomme Rotterdam wint ook eens wat…..:

 47. Leni

  @dean stomme sukkel…. Redacties zijn NOOIT lui maar laten hun oren helaas hangen naar hun financiers…. Ze moeten verplichte nummertjes opnemen in programma s waardoor t meestal fout gaat….

 48. Leni

  @japio Aan dit soort algemene opmerkingen heeft niemand wat ….wat een dom gelul zeg….. Niveautje…. Als je in de regen staat word je nat…. MAFKEES!!

 49. Annoniemus

  Al zetten ze sinterklaas op de plek van Beau , de vele reclame onderbrekingen gaan het programma toch weer de nek om draaien , kijkers zijn die reclames helemaal zat !!!

 50. BRAAK

  Ik geef die geflipte student nog geen 2 afleveringen en dan exit!!!

 51. Jolanda Braaksel (columniste)

  Het is jammer dat het studentikoze van Beau langzamerhand overgaat in belegen huisvaderlijkheid. Zijn puberale smoelwerk kreeg mij van onderen flink aan de lek, maar als ik mijn fantasie enkel naar de huidige Beau uit zou laten gaan, zou ik helaas van onderen uitzonderlijk verstoffen en opdrogen, totdat mijn vulvenhuid afbladderend zou verschilferen.
  Ik ben een stijlvolle, intellectuele vrouw.

 52. Cobweb

  Het zal niet aan Beau liggen als het mis gaat, hij kan het wel en heeft ook de gun factor. Prima vent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.