RTL 4 geeft Beau tijd tot aan de kerst

De zenderleiding van RTL 4 zal dinsdag met samengeknepen billen wachten op de kijkcijfers van de avond ervoor. Dan begint Beau van Erven Dorens namelijk met zijn nieuwe late-night-talkshow. Het wordt niet makkelijk voor de presentator, want de afgelopen jaren kwam er één grote parade van horrorcijfers voorbij op dat tijdslot. Humberto Tan, Twan Huys en Art Rooijakkers hebben de kijkcijferduivel recht in de ogen aangekeken en nu mag Beau het proberen.

Gaat Beau de late avond van RTL 4 uit het slop trekken? De nieuwe tv-baas Peter van der Vorst geeft hem in elk geval ruim de tijd om dat te proberen. “Beau gaat echt heel erg de tijd krijgen om daar een fantastisch programma van te maken. Hij krijgt echt tot aan de kerst“, zei hij gisteren in Shownieuws.

De druk om te scoren is hoog, aldus Van Erven Dorens zelf op Radio Veronica. “Jazeker, ik kan het niet ontkennen. We moeten gewoon eerlijk zijn. Het is gewoon best moeilijk geweest voor RTL om niet te zeggen dat het echt een nachtmerrie was de afgelopen jaren, want je zit natuurlijk met een waanzinnige show en langzaam verlies je al die kijkers aan Jinek en Pauw die het echt super goed doen.”

Hij begrijpt wel dat RTL wéér een poging doet. “Het is wel zonde van zo’n timeslot, waar je ook graag met de kijkers afscheid wil nemen van de dag. Daar moet je toch weer een beetje standing in krijgen. Het wordt wel moeilijk om al die mensen terug te vinden, want ze gaan altijd met bosjes maar komen één voor één terug.”

Van Erven Dorens gaat het doen zónder tafel. “We gaan een nieuwe setting nemen, op z’n Amerikaans. David Letterman-achtig ja, met een stoel naast de tafel. Ik moet er wel aan toevoegen dat ik geen comedian ben, dus dat ga ik ook niet proberen.”

Hij wil in elk geval heel dicht bij zichzelf blijven. “Dat is misgegaan bij Twan.”

Hoeveel mensen gaan er maandag kijken? “Nee, daar ga ik me echt niet over uitlaten. Daar ben ik wel eens ingetrapt en dat is helemaal foutgegaan.”

Beau is maandag om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen