Ron Brandsteder steelt format We Zijn Er Bijna

Geplaatst op ma 12 aug 2019 om 11:10

Ron Brandsteder gaat op schaamteloze wijze aan de haal met het enorme succes van de NPO 1-hit We Zijn Er Bijna. Hij gaat voor de digitale bejaardenzender ONS een programma maken dat er als twee druppels water op lijkt: Love for the Campsite. Dat heeft het station laten weten. Net als in We Zijn Er Bijna trekt Brandsteder in zijn nieuwe programma met een bejaard reisgezelschap door een bepaald gebied, in dit geval Denemarken. Ze verblijven in campers, caravans en tenten.

Ron Brandsteder speelt de rol van Martine van Os en GTST-bekendheid Patrick Martens is er bij gehaald voor de vrolijke roze noot. “Met een bijzonder gezelschap bestaande uit acht vijftigplussers ervaren ze het campingleven in Denemarken.”

Aangezien er geen hond kijkt naar ONS, en er dus ook geen reclamegeld binnenkomt, is dit programma tot in den treure gesponsord. “Tijdens de uitzendingen worden vijf verschillende campings van de ANWB bezocht en zullen deelnemers overnachten in campers, caravans, vouwwagens en tenten van Camp to Go.”

De hoofdsponsor is de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, VisitDenmark. Het programma debuteert op donderdag 10 oktober om 21.30 uur op ONS.

Een saillant detail is dat Brandsteder een latenightprogramma maakt op NPO Radio 5 voor MAX, de omroep achter We Zijn Er Bijna. Hij heeft geen eigen tv-programma bij MAX.

Foto: ONS
25 Reacties op “Ron Brandsteder steelt format We Zijn Er Bijna”


 1. v.o.f. de media

  Hij heeft groot gelijk, wat is er allemaal bijgestolen op bruidjesshowsgebied? Om maar te zwijgen van talentenjachten enzenz. heel goed Ron, kom maar op met je show!!

 2. Bart

  Wie heeft de combinatie Ron en Patrick bedacht?

  ONS slaat de laatste 2 jaar de plank volledig mis door i.p.v. meer oude (jeugd) series en films aan te kopen met heel weinig geld een soort commerciële omroep MAX te spelen. Daar zit de kijker helemaal niet op te wachten. Of misschien kan het best werken maar dan moet je daar ook een ruim budget voor hebben. Als je dat niet tot je beschikking hebt moet je het niet doen. Bij ONS wil de kijker een nostalgisch gevoel als ze kijken. Met programma’s van toen. Bij nostalgie denk je als eerste aan series, films en muziek uit je jeugd/jongeren jaren. Dat moet OND uitzenden. Werk meer samen met andere kleine zenders als Pebble tv en 192TV en ga weer in gesprek met de omroepen, zenders en producenten over de rechten en benoeming daarvan op de zender ONS. Kijk meer over de grenzen van Nederland. Er zijn zat buitenlandse series en films die nostalgisch zijn voor de kijker en welke men graag terug wil zien. ONS kan ze allemaal zo uitzenden. Mits ze het budget wat ze hebben niet verkwisten en eigen programmatjes en aankopen van recente (regio en sponsor) programma’s. Doe een onderzoek en check diverse social media platvormen om uit te zoeken wat de kijker wil zien.

 3. v.o.f. de media

  Wie ben jij dan wel Bart?

 4. Bart

  @v.o.f. de media Ik heb gelijk. De kijkcijfers gaan niet bepaald omhoog de laatste 2 jaar sinds ze het over een andere boeg gegooid hebben. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat dit programma van Ron & Patrick slecht is of dat ik het ze misgun maar hier gaat niemand speciaal ONS voor opzetten.

 5. Don

  Rot toch op met die Brandhout!!!

 6. MC speelt op de man

  Wat. Een. Haat. In. 1. Artikel.

 7. Andreas

  Veel kijkers weten de zender ONS niet eens te vinden in de EPG, dus ik verwacht geen honderdduizenden kijkers.

 8. Leni

  Lekker z’n gang laten gaan… Onze ron brandsteder…. Wat n gezever hier

 9. v

  Inspector Morse, A Touch of Frost of een Father Brown: zet een Engelse serie om 20.30 neer en je hebt geheid 200k kijkers of meer. Lingo was een gemiste kans, want Lucille of Nance hadden het gratis of bijna gratis gedaan. Peter R. een reconstructie programma laten maken over oude bekende moordzaken (door hem behandeld). Met de NPO praten over oude docu’s en series, want Nostalgie wordt niet meer doorgegeven bij KPN. Met een beetje geluk ben je zo de vijfde zender.

 10. green p

  Doen RTL en TALPA niet gewoon hetzelfde?
  Noem me èèn programma wat totaal nieuw is bedacht door Talpa of RTL?

 11. harry

  We zijn er bijna is geen format. Gewoon een goed gemaakt (gemonteerd) programma

 12. v

  We zijn er bijna is weer gepikt van Het is hier fantasties.

 13. Hoi

  @V
  Dat zijn totaal verschillende programma’s

 14. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/11/voor-nostalgie-ben-je-nooit-te-jong-a3969712

 15. Eelco

  Als je besluit om met 20 senioren op vakantie te gaan is dat nog niet meteen een programma format.
  Wat een onzin.

 16. Ben Zine

  Kijk sporadisch naar ONS (kanaal 50, Ziggo) maar hoofd bestanddeel van ONS lijkt wel TommieTeleshopping te zijn.

 17. Bart

  @Teun Arie Van der Geelen Coppens Precies zoals ik dacht. Heleen Scheurwater zit dat even allemaal in haar eentje te bepalen daar. Commerciële zendertje aan het spelen het een heel laag budget. Dure eigen producties maken terwijl ze ook meer oude series en films kan kopen. Daar ligt de behoeft van de kijker. Niet bij Ron en Patrick in Denemarken op een camping. Ze zegt te luisteren naar wat de kijkers willen maar doet eigenlijk gewoon wat ze zelf wil. Aan verzoekjes van nieuwe oude series wordt niet tot nauwelijks aandacht besteed. Daar lijkt het in elk geval op. De series, films, programma’s en documentaires zijn al jaren de zelfde. De zender had zoveel groter kunnen zijn. Nu gaan straks Talpa en RTL en de providers in dat gat springen en dan is het waarschijnlijk gebeurd voor ONS. Wat jammer zou zijn.

 18. Chiel

  @Bart, precies dat! Steeds maar dezelfde series. Zo’n enorm aantal beschikbare programma’s die uitgezonden zouden kunnen worden. Steeds hetzelfde zenden ze uit… Ik snap het idee: nieuw programma, media aandacht, kijken mogelijk ook ’s vaker. Maar lijkt niet echt te werken.

 19. Grace321

  Irritant

 20. Marloes

  ONS is MAX. Hobby-project van belastinggeldgraaier Jan Slagter, op naam van anderen.

 21. Nope

  Als het fout gaat roepen ze DOKTER BERNHARD.

 22. Ronnie

  Waarop? ONS? Dat zit zelfs in mijn basispakket zie ik nu. Is daar ooit iets van reclame voor gemaakt? Nog nooit van gehoord.

 23. Droopy

  Ron houdt van poep en plasseks.

 24. Henk

  Brandsteder is passé

 25. R. Brandstichter

  Henk, je huis na vanavond ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.