Lof voor 20 dagen durend vaderschapsverlof bij RTL

Geplaatst op ma 12 aug 2019 om 11:40

Techjournalist Floris Poort zet RTL in het zonnetje omdat het bedrijf zijn personeel zeer gunstige arbeidsvoorwaarden biedt. Hij roemt met name het extra lange vaderschapsverlof. Dat is te lezen op Twitter. De wereld verandert in rap tempo en omdat Daniël Verlaan niet alles in z’n eentje kan, heeft RTL nu een extra techjournalist onder contract gezet: Floris Poort. En daar is hij ontzettend content mee. “Meteen een shout-out naar de uitstekende voorwaarden van RTL“, roept hij.

Kennelijk is Poort druk bezig om iemand zwanger te maken, of heeft hij al goed gemikt, want hij dook in het RTL-contract gelijk naar het kopje vaderschapsverlof. “Ik krijg hier 20 dagen vaderschapsverlof terwijl de wet 5 dagen voorschrijft. Echt een geweldig, vooruitstrevend beleid.

Maar vooral is de journalist heel erg blij met de zekerheid die RTL hem biedt. “Ik ben sinds deze maand vast in dienst bij RTL! Na jaren freelancen voor onder andere Bright is Bright nu mijn enige werkgever. Ben ik heel blij mee! Ik ga verder met technieuws schrijven voor Bright, RTL Z en RTL Nieuws.

Wat gaat hij nog meer doen voor RTL? “Ik ga onze tech-koopgids Bright Stuff verder uitbouwen. De insteek: altijd de drie beste keuzes in allerlei prijsklasses smartphones, laptops, wearables en meer. De beschrijvingen houden we bewust kort: zo hoef je geen boekwerk te lezen als je iets nieuws wil kopen.

Verlaan juicht de komst van Poort toe. “❤️ heel blij mee! Samen begonnen als stagiair bij Bright, werkten jaren bij de techredactie van NU.nl en nu zijn we opnieuw weer (vaste) collega’s bij RTL.

Foto: RTL
8 Reacties op “Lof voor 20 dagen durend vaderschapsverlof bij RTL”


 1. Andreas

  Zolang er nog verschil bestaat tussen vaderschapsverlof en moederschapsverlof valt er weinig te juichen. Mooi dat deze RTL’er al met weinig tevreden is.

 2. Sven L.

  Stap in de goede richting in ieder geval.

 3. Meneer Kaktus

  Andreas
  Mon 12 Aug 2019 om 11:47

  Zure matjes in de aanbieding?

 4. Minder of Mirjam

  Voorheen kregen vaders 2 of 3 dagen, nu 20 dagen. Goede zet RTL! Alweer duidelijk hoe vooruitstrevend RTL is!

  En nu volgt er een gemene opmerking van #NPO Kijker# over dit bericht in 3…2…1….

 5. #NPO kijker#

  Wettelijk regeling: Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG)

  5 dagen verlof en 5 weken in het eerste halfjaar.

 6. Ben Zine

  Vaderschapsverlof is niet te vergelijken met zwangerschaps-& bevallingsverlof van de vrouw, de vader hoeft niet bij te komen van een bevalling (behalve als het een zéér lelijk kind is of lijkt op de buurman). Onzin om hier de belastingbetaler voor te laten opdraaien, spaar maar wat vakantiedagen op, je kunt het eerste jaar toch al niet ver op vakantie met een baby. Overigens zijn het vooral de Erdogan aanhangers, de Marokkanen en nieuwe Nederlanders die hier veelvuldig gebruik van gaan maken, alhoewel daar de kosten van geboortebeperking erg laag zijn.

 7. Edwin M

  Wat een zeik mannen zeg.

 8. Marloes

  Edwin M, mietjes zijn ‘t.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.