Rob Geus: ‘Mix Linda de Mol met echte SBS-reality’

Geplaatst op vr 16 aug 2019 om 10:20

Rob Geus heeft er begrip voor dat John de Mol zijn tv-zender SBS 6 wil vernieuwen, maar vindt dat de mediamagnaat het oude DNA van de zender niet moet vergeten. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. De Mol moet onthouden waar SBS 6 groot mee is geworden, vindt Geus. “Als je ziet hoe we begonnen waren bij SBS 6 met op zondagavond realitytelevisie met Alberto Stegeman en Geus: dat was toch de herkenning van SBS 6“, aldus de presentator.

Je ziet aan de kijkcijfers waar de SBS-kijker écht behoefte aan heeft, aldus Geus. “Nu heb je het succes van de Meilandjes en dat zegt wel iets. Dat is een tipje wat ik wil meegeven: dát is SBS 6. Als je twee van zulke avonden bouwt in de week… Daar is SBS groot mee geworden.”

Geus ziet voor zichzelf ook nog wel een plekje op SBS 6. “Ik heb een paar prachtige mooie formats klaarliggen die bruikbaar zijn voor 6. Ik geloof in Linda, maar ik weet niet of zij het alleen kan. Ik denk dat je een mix kan maken van Linda met goede reality op andere avonden.

De keurmeester hoopt op het beste voor De Mol. “Ik heb die beste man nooit ontmoet. Ik hoop dat ze in het najaar gaan scoren, want anders wordt het wel heel erg spannend op allerlei fronten. Ze moeten nu knallen, want ze zetten nu echt alle troeven in die je maar kan bedenken.

Er móet volgens hem wat veranderen bij SBS. “Ik heb er achttien jaar gezeten, dus het is toch een soort kindje van je. Ik vind het nog steeds heel jammer wat er gebeurt als ik de marktaandelen en kijkcijfers zie. Volgens mij wordt daar niemand vrolijk van.

Hij gaat niet aan de slag voor RTL. “Nee, je zal me binnenkort wel weer in een ander programmaatje gaan zien, buiten Robinson om, maar er is niets concreet dat we definitief met een zender gaan zitten ofzo. Maar over mij totaal geen zorgen. Ik ben lekker aan het ondernemen en aan het kijken voor een locatie voor een tweede restaurant.”

Foto: RTL
29 Reacties op “Rob Geus: ‘Mix Linda de Mol met echte SBS-reality’”


 1. Curryworst

  Robbie Geus is gewoon aan het bedelen voor een nieuw tv-klusje.
  Net zoals zijn SBS-collega Pietje Paulusma.
  Ook zo’n zielige ijdeltuit.

 2. Mark

  “Ik vind het nog steeds heel jammer wat er gebeurt als ik de marktaandelen en kijkcijfers zie. Volgens mij wordt daar niemand vrolijk van.”
  Rob kent #NPO kijker# en west* niet? Want die worden wel heel gelukkig van deze cijfers!

 3. Henny moet terug!

  Het boegbeeld van alle SBS bagger van de afgelopen jaren denkt ook dat zijn mening enige waarde heeft. Toegegeven, hij kan het ook niet helpen, hij werd ook maar gevraagd. Maar als ik denk aan “campingzender” dan vertegenwoordigd hij het beeld dat ik daarbij heb. Een beetje quasie verontwaardigd anderen voor de camera de maat nemen. Ga toch emigreren man.

 4. #NPO Zeiker#

  De Mol moet onthouden waar SBS 6 groot mee is geworden, vindt Geus.

  Heb ik iets gemist? SBS 6 groot? Leven wij in hetzelfde universum als heer Geus?

 5. Tv junkie xl

  Hahaha Geusje kneusje

 6. Tv junkie xl

  Hahaha ach die Geus toch……zijn hoofd krijgt in ieder geval geen keurmerk ..man man man…met scherpe tv’s tegenwoordig wil je dit echt niet zien hoor.

 7. Internet broke the television

  Voor de tv is het einde der tijden aangebroken.
  Nog een handje vol ouderen kijken tv.

 8. Harry

  De zenders gaan pas scoren na een interne reorganisatie bij Talpa.
  Komt dat laatste er niet, is het over max 3 jaar einde verhaal.

 9. Magnus Dickendorfer

  De smaakpolitie terug op tv en red mijn verkansie…

 10. Lau

  Toch heeft hij wel gelijk, SBS kan echt wel groots worden met producties die dichtbij het NLse volk liggen. De Smaakpolitie en Red mijn Vakantie, beiden met andere presentatoren, kunnen echt wel weer succesvol zijn.
  Desnoods op respectievelijk Net5 en Veronica.

 11. Bart

  @Lau Als RTL slim is dan bouwen ze RTL5 nog meer om naar zo’n zender.

 12. Aksss

  Man man man man…

 13. Nunc aut Nunquam

  Geus de Kneus,,,, dit soort eencellige tokkies zijn over de datum, Hoewel,,,,te stom om te schijten wil nog niet zeggen dat “riool TV” geen baantje voor je heeft,,, met z’n verzonnen keurmerk plaatjes,,,, weg met deze BNers,,, nonvaleurs!!!

 14. Karin

  Kan iemand deze verwarde man met terugwerkende kracht laten zwijgen,en er voor zorgen dat hij thuis lekker op zijn gemak het gras kan stofzuigen.

 15. Wij van TV eend

  Talpa heeft alleen maar personen aangetrokken die denken dat:’ Beter goed gestolen/gekocht dan slecht verzonnen ” nog steeds werkt.
  Helaas jongens.
  Trek die dure pakken (met stropdas en foute cognac schoenen) eens uit en probeer creatief te zijn zonder wit poeder.
  En laat al die schreeuwende platvloerse zgn BNers gewoon thuis want iedereen zapt weg als ze die op de tv zien verschijnen.

 16. Lau

  @Bart; Zeker nu RTL5 hen is afgenomen. Alhoewel ik het verschil tussen RTL5 en RTL7 nu wel heel klein vind worden. Zet de toptitels van beide zenders samen, focus op de wat jongere man en maak van één van de twee zenders een commerciële ouderenzender. Ik denk echt dat er een markt voor is.

 17. Lau

  *moet zijn; nu Expeditie Robinson hen is afgenomen.

 18. Noud

  Man, man, man, hadden zijn ouders maar geen versleten rubbertjes gebruikt, dan hadden we nu niet opgescheept gezeten met deze charlatan.

 19. Andreas

  Ik zou het aan iemand vragen die WEL verstand heeft van TV.

 20. UitHetVak

  Deze man paar keer ontmoet.
  Het is een zelf ingenomen ventje
  Vind vooral zichzelf geweldig
  Bah bah
  Oneee. Man man man

 21. v.o.f. de media

  De man met het scheve kunstgebit kan beter niks zeggen, hij is niks,wordt niks en men is blij dat we van deze patje.peejer af is.

 22. 😱😡😢😢😂

  misschien wil jan slagter hem wel hebben bij max

 23. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Dat was een gitzwarte dag… De dag dat Rob Geus geboren werd… Kregen zijn ouders dat er ook nog bij….

 24. Henny Huisman

  Ze hadden hem meteen moeten frituren….

 25. Bart

  @Lau Ja snapte wel wat je bedoelde. Zou van RTL5 meer de kant van oude SBS6 op gaan. Een brede ruige zender die niet inzet op het familiegevoel zoals RTL4. RTL7 mannen zender laten met focus op films, nieuws en sport met overdag RTLZ. RTL8 voor vrouwen met HNTM en Temptation Island, Love Island en The Villa. Van alle 4 deze programma’s voortaan de nieuwe seizoenen op Videoland. De zender RTLZ veranderen in RTL Classic met de focus op 80’s en 90’s en een beetje 70’s en 00’s.

 26. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Nog even een berichtje voor Geusje..
  Sorrie Geusje… Dat frituren bedoelde ik natuurlijk niet letterlijk he
  Ik vind jou en wat je op tv doet om te huilen maar dan hoef ik nog geen te onaardige dingetjes over je te schrijven… Sorrie!

 27. Carola

  Geus ga lekker vakken vullen eikeltje.

 28. BRAAK

  Rob is een oplichter die misbruik maakte van zijn bekendheid en met eigen stickers met eigen keurmerk uit te delen geld verdiende!!! Zijn we dat soms vergeten??

 29. Ome Willem voor een beter nederland zegt...

  Rob Geus.. das toch die verstandelijk beperkte keurmeester met een dwangmatige gewoonte om alles en iedereen te beplakken met zelfgemaakte huis tuin en keukenstikkers….?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.