Rob Geus: ‘Mix Linda de Mol met echte SBS-reality’

Rob Geus heeft er begrip voor dat John de Mol zijn tv-zender SBS 6 wil vernieuwen, maar vindt dat de mediamagnaat het oude DNA van de zender niet moet vergeten. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. De Mol moet onthouden waar SBS 6 groot mee is geworden, vindt Geus. “Als je ziet hoe we begonnen waren bij SBS 6 met op zondagavond realitytelevisie met Alberto Stegeman en Geus: dat was toch de herkenning van SBS 6“, aldus de presentator.

Je ziet aan de kijkcijfers waar de SBS-kijker écht behoefte aan heeft, aldus Geus. “Nu heb je het succes van de Meilandjes en dat zegt wel iets. Dat is een tipje wat ik wil meegeven: dát is SBS 6. Als je twee van zulke avonden bouwt in de week… Daar is SBS groot mee geworden.”

Geus ziet voor zichzelf ook nog wel een plekje op SBS 6. “Ik heb een paar prachtige mooie formats klaarliggen die bruikbaar zijn voor 6. Ik geloof in Linda, maar ik weet niet of zij het alleen kan. Ik denk dat je een mix kan maken van Linda met goede reality op andere avonden.

De keurmeester hoopt op het beste voor De Mol. “Ik heb die beste man nooit ontmoet. Ik hoop dat ze in het najaar gaan scoren, want anders wordt het wel heel erg spannend op allerlei fronten. Ze moeten nu knallen, want ze zetten nu echt alle troeven in die je maar kan bedenken.

Er móet volgens hem wat veranderen bij SBS. “Ik heb er achttien jaar gezeten, dus het is toch een soort kindje van je. Ik vind het nog steeds heel jammer wat er gebeurt als ik de marktaandelen en kijkcijfers zie. Volgens mij wordt daar niemand vrolijk van.

Hij gaat niet aan de slag voor RTL. “Nee, je zal me binnenkort wel weer in een ander programmaatje gaan zien, buiten Robinson om, maar er is niets concreet dat we definitief met een zender gaan zitten ofzo. Maar over mij totaal geen zorgen. Ik ben lekker aan het ondernemen en aan het kijken voor een locatie voor een tweede restaurant.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen