Jort Kelder: ‘Mark Rutte en ik in Journaal stomtoevallig’

Jort Kelder vindt het erg geestig dat hij en zijn goede vriend Mark Rutte woensdagavond te zien waren als passanten in het Achtuurjournaal. Het is stomtoevallig. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in Jinek. Terwijl Gerri Eickhof een journaalpraatje hield aan de Amstel in Amsterdam, was op de achtergrond te zien hoe Kelder en Rutte in een bootje voorbij voeren. “Ja, het was echt stomtoevallig“, aldus Kelder. Een nieuwsgierige Eva Jinek daarop: “Wat deden jullie daar?

Jort Kelder: “Nou ja, we zitten op een bootje, dat zie je. En zoals je ziet heeft Rutte geen calculator in zijn hand, dus we nemen niet de begroting door.”

Hoe zag hun avond eruit? “Wat wij doen: we maken een paar rondjes, maar dan gaan we thuis bij mij bij Beeld en Geluid inloggen en dan kijken we filmpjes over politiek.”

Jinek: “Laat mij toch in de waan dat jullie over belangrijke dingen praten.”

Kelder: “Je bedoelt over katten en meisjes en dat soort dingen? Dat gebeurt ook wel eens. Nee, we kijken inderdaad naar het ruwe materiaal van het PvdA-partijcongres in 1977. Het is inderdaad wel heel erg, ja. Dat doen we dan.”

Dat is een liefhebberijtje van jullie. Vraag je ook aan Mark waar het geld naartoe moet?“, aldus Jinek, wijzend op het vele extra geld dat de Haagse schatkist binnenrolt.

Kelder: “Hij zit met de zogenaamde Zalm-norm: het geld dat we overhouden wordt in principe gestopt in het afbetalen van staatsschuld. Die zit nu op het niveau van voor de crisis, dus we zijn weer terug bij 2008 en 2009. Alles wat extra is moet in die staatsschuld.”

Lees ook: Jort Kelder en Mark Rutte toevallig in Achtuurjournaal (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen