Renze Klamer van dagelijkse talkshow naar Belbus-host

Geplaatst op wo 28 aug 2019 om 14:00

Renze Klamer mocht het afgelopen seizoen een dagelijkse talkshow presenteren op themazender NPO 1 Extra, maar is daar nu mee gestopt. Zijn volgende tv-klus? Het item De Belbus in de consumentenrubriek Kassa. Hij neemt het stokje over van Amber Kortzorg, die de komende maanden een wereldreis gaat maken. “Ik hoop met wat jeugdige bravoure, goed uitzoekwerk en af en toe een knipoog zoveel mogelijk consumenten uit de brand te kunnen helpen“, zegt hij .

Het afgelopen seizoen viel Klamer al een paar keer in als Belbus-host. “Na afgelopen seizoen al een beetje warmgedraaid te hebben, vind ik het te gek dat ik de komende maanden De Belbus mag besturen. Bedrijven maken er helaas nog steeds vaak een potje van, en consumenten staan dan voor hun gevoel machteloos.”

Kortzorg heeft de afgelopen twee jaar de Belbus gepresenteerd en heeft tijdens afwezigheid van Brecht de reguliere uitzending overgenomen. “Ik heb de afgelopen twee jaar ontzettend genoten van De Belbus, mijn Kassa collega’s en alle consumenten die ik heb mogen helpen. Het is een baan waar je als presentator heel veel voldoening uit haalt.”

Voor mij staat nu een nieuw avontuur te wachten. Maar ik zie in Renze een fantastische opvolger en hoop dat zowel hij als de kijker veel plezier beleeft aan zijn presentatie.

Kortzorg keert in januari, na haar wereldreis, met veel plezier terug bij BNNVARA. Of ze dan ook weer terugkeert bij Kassa is niet duidelijk.

Foto: BNNVARA, Tom Cornelissen
10 Reacties op “Renze Klamer van dagelijkse talkshow naar Belbus-host”


 1. Norvo

  Maar wel met een item in 1 klap meer kijkers dan vijf afleveringen van z’n talkshow. Das ook wat waard.

 2. Bobby Eden

  Er is geen toekomst bij de Publieke Omroep voor jong talent.

 3. Leni

  Wat ziet iedereen toch in deze meneer….. Ik ben vast weer te negatief maar ik vind t zouteloos en inhoudsloos wat deze meneer ons brengt…

 4. Essie

  jammer dat hij op een zwarte valt.

 5. FlyingLotus

  Die Amber is een pedant tiepje, zou haar zeker doen.

 6. Paolo

  Nou let maar op, we gaan nog veel van Renze horen. En Amber , die voor de leeuwen werd gegooid toen Brecht met een hersenschudding lang afwezig was ( als medewerker redactie)….zit terug naar haar oude plak er denk ik niet in. Amber en Brecht…bitchfight??? Terug naar Spuiten en Slikken kan ook al niet meer. En nu???

 7. dennis

  Amper gaat een wereld reis maken, zal wel een goed inkomen hebben via ons belasting geld. Lekker lux leven heerlijk.

 8. Hj

  Dus een VARA-presentratette (Amber) gaat een wereldreis maken? Met het bliegtuig? Heeft ze geen vliegschaamte? Moet toch bij een linkse omroep?

 9. Dennis

  Hj, schaamteloos. Nog schaamtelozer: van belastinggeld.

 10. Paolo

  @dennis, Dennis,

  Het zouden mijn woorden kunnen zijn maar gisteren las ik een interview met Jan Slagter, over Max, NPO, of de Commerciele.
  Het is zo’n dooddoener om altijd met die paar woorden: ‘ Van mijn belastinggeld ‘ te komen. Raakt kant nog wal. Je betaalt ook aan een lantaarnpaal in Groningen of iets anders in Limburg, dus het gaat volkomen mank. En de commerciele omroep betaal je ook netjes zelf en meer zelfs, mooi verrekend via de Unilever producten in de winkel. Verzin eens iets nieuws,dan mijn belastingcenten. Dat betaal ik ook voor de wegen die moeten worden aangelegd dat jullie er met je bak/slee over heen kunnen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.