NPO-sterren laten zich uit over Songfestival-presentatie

De najaarspresentatie van de NPO was voor RTL Boulevard en SBS Shownieuws gisteren een mooie gelegenheid om de aanwezige presentatoren te vragen naar hun Songfestival-ambities. Het liedjesfestijn wordt volgend jaar in ons land georganiseerd en de presentatie is nog niet ingevuld. Pas tegen de kerst aan wil de NPO met namen naar buiten komen. Hoe is de animo onder de sterren van de publieke omroep? Slechts een enkeling, namelijk Sophie Hilbrand, vindt het niets.

Hilbrand hoeft het Songfestival niet. “Ik denk dat ik niet heel hoog op de lijstjes sta om in een jurk te zeggen: ‘Welcome everybody.’ Ik vind het eigenlijk niet om aan te gluren dat hele Songfestival. Nee, echt niet. Ik kan die presentatie nu wel op mijn buik schrijven, hè? Dan is het maar zo.

Klaas van Kruistum schoot terecht in een lachbui toen hem gevraagd werd of hij het Songfestival wil presenteren. “Of ik me verheug op die presentatieklus? Als ze me vragen zou ik zeker ja zeggen.

Denkt Frits Sissing kans te maken? “Er zijn heel veel presentatoren bij de NPO, dus ze hebben keuze at. Voorlopig is dat nog totaal niet aan de orde.

Jaap Jongbloed (maakt ook geen kans, red.): “Ik vind het heel leuk dat iedereen er zo mee bezig is en ik ga dat allemaal vanaf de zijlijn bekijken.

En Anita Witzier bij Shownieuws: “O, ik moet nog een sollicitatieformulier invullen! Hè, dat is waar! Iedereen wil het doen, natuurlijk. Dat is toch super leuk?

Het lijkt erop dat in elk geval Dionne Stax en Jan Smit naar voren worden geschoven als presentatoren. Meer daarover wordt dus pas tegen de kerst bekend.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen