Gerard Ekdom jaar bij Talpa Radio: ‘Geen spijt’

Geplaatst op wo 28 aug 2019 om 14:30

Gerard Ekdom is nu een jaar aan boord bij Talpa Radio en heeft nog altijd geen spijt van zijn overstap van marktleider NPO Radio 2 naar de nummer vier Radio 10. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Het bevalt Ekdom uitstekend bij het radiobedrijf van John de Mol. Hij heeft er amper aan hoeven te wennen. “Het is alsof ik hier al jaren werk. Dat is het grappige. De tijd is echt gevlogen. Ik ben ook heel snel gewend. Ik ben nog nooit zo snel gewend geraakt als hier bij 10.”

Toch is Talpa wel iets heel anders dan de NPO. “Het was natuurlijk een grote overgang om na twintig jaar publieke omroep naar de commerciëlen te gaan, maar het ging heel snel.”

Vindt hij het niet lastig om voor zijn ochtendshow zo vroeg op te staan? “Ja, soms vervloek je die wekker weleens, maar aan de andere kant: je praat als eerste tegen de mensen. Ik ben misschien wel onderdeel van mensen hun ochtendritueel en dat gegeven is zo tof.”

Dat hoor je weleens. Van: ‘Dan zitten ze achterin de auto, dan breng ik de jongens naar school en dan zingen we in de auto mee met de jingle.’ Dat is precies zoals ik hoopte dat het zou gaan.”

Foto: SBS
22 Reacties op “Gerard Ekdom jaar bij Talpa Radio: ‘Geen spijt’”


 1. Ben Zine

  Onze vrijheidsstrijder…. Van plek 1 naar plek 4.

 2. FlyingLotus

  Wanneer verdwijnen die ‘talking heads’. Mooi moment om de robots die de muziek bepalen ook volledig in te zetten.

 3. Talpa mol

  Blijf lekker bij Talpa . Ik ben blij dat deze vent niet meer op radio 2 zit.heerlijk geen flauwe grappen of woordspeling meer.

 4. Satan

  Ik heb helemaal geen behoefte aan al dat achterlijke en niets toevoegende gelul. Ik wil gewoon lekker muziek luisteren en dat domme geouwehoer voegt helemaal niks toe!

 5. HansR

  Ik hoor hem nooit meer

 6. Adje

  Heb je wel eens een presentator c.q. DJ, na een overstap, horen zeggen: “Ik zit hier nu geruime tijd bij dit nieuwe station of programma en ik heb er toch wel spijt van. Ik heb verkeerd gegokt. Ik vind het hier wel leuk maar ik was toch liever bij mijn vorige programma gebleven”. Er maakt er geen één een vergissing. Hoe geloofwaardig is dat steeds wat ze beweren! Jack Spijkerman heb je dat nooit horen zeggen dat hij spijt had en bijvoorbeeld Beau van Erven Dorens ook niet. Laatst genoemde wel achteraf toen hij weer terug ging van SBS6 naar RTL4, maar die is dan ook best wel geloofwaardig.

 7. No. 14

  Met zo’n salaris wil iedereen wel vroeg op staan om dan vervolgens wat hersenloos gebrabbel de ether in te slingeren!
  Gelukkig wordt hij niet meer van onze belastingcenten betaald!

 8. RamBam

  Deze man heeft al zijn geloofwaardigheid verloren. Waar zijn al die dingen dan zoals dat YouTube kanaal die hij bij Talpa wel uit mocht bouwen? Het Ekdomein al meer dan een jaar geen post meer op. Nee meneer Ekdom is met 1 reden overgestapt en dat is absoluut het geld geweest.

 9. El

  Ach, Ekdom extra veel geld, de ochtendshow op Radio2 na zijn vertrek een stuk beter. Win win!

 10. Peanut

  Wat een geblaat hier weer in de comments.

 11. PatatmetMayo

  5 dagen in de week opstaan met Ekdom is haast niet te doen,te veel geforceerde grapjes,al is het nog altijd tien keer beter dan Dane op 538 of de suffe huisvrouwen show op radio 2.
  Doe mij maar 3FM of spotify.

 12. TomTom

  Gerard, na je overstap naar de commerciëlen heb je wat mij betreft je geloofwaardigheid verloren. Ik kan je helaas niet meer serieus nemen omdat alles wat je nu zegt ‘product placement’ is; je weet, des te beter je dat doet in de ogen van John, des te beter dat is voor je bankrekening. Ontkennen helpt niet, sterker nog……..

 13. Flip

  Tijdje naar ekdom op 10 geluisterd, maar veel en veel te veel geouwehoer.
  Daarbij slechte muziekkeuze.
  Ik zou zeggen probeer eens Joe all the way, station uit Brussel

 14. Jos

  Was goud op 3FM en goed op z’n plek bij 2. Ben ‘m nu helemaal kwijt, want op 2 blijven hangen.

 15. Johnny👀

  Die zwaar overbetaalde plaatjesdraaiers denken dat ze heel wat zijn..

 16. ekdom gerard

  als ik dit zo lees moet ik maar andere woordgrapjes verzinnen of zo anders zakken de luistercijfers nog verder naar beneden

 17. ekdom gerard

  als ik dit zo lees moet ik maar andere woordgrapjes verzinnen of zo anders zakken de luistercijfers nog verder naar beneden ik doe alles voor john de mol

 18. Johan Markerink

  Nooit gehoord en was dat zeer zeker niet van plan ook
  Liever terug naar 2 dan kunnen we weer met een gerust hart naar 10 luisteren
  Met de komst van deze klaploper is het tot 10.00 uur Sky Radio en om 10,00 uur terug naar 10

 19. B-noniem

  Hij krijgt meer betaald, dus hij is blij. De mensen die graag naar Radio 10 luisteren maar niet graag naar een schreeuwende dj luisteren in de ochtend zijn wat minder blij.

 20. critikast

  Maar goed dat ze deze blaaskaak niet betalen aan de hand van zijn luistercijfers, want hij blijft met de dag doorzakken. Ijdeltuit, praat veel te veel, slechte muziekkeuze, kortom…klikofase nadert !

 21. Henk

  Wat een azijnzeikerij weer hier. Marktaandeel is in een jaar van 8.1 naar 9.4% gestegen. Daar kan zijn ‘exorbitante’ salaris makkelijk van betaald worden hoor!

 22. Bart

  Gev v.d brink, Rene verkerk Tom mulder scoorden beter dan Ekdom in een jaar tijd. En die overdreven branding bij tien? Dat is altijd al geweest. Daarom ook als die jongens vrij zijn en ze praatten met iemand dan nog hoor je ze radio tien zeggen. Radio tien sinds 2013 met de oude naam terug op de FM.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.