Pierre Bokma speelt Adolf Hitler in komedieserie NPO

Pierre Bokma kruipt voor een nieuwe komediereeks van de NPO in de huid van de historische figuur Adolf Hitler. De eerste aflevering van Welkom in de jaren 20 en 30 is op zondag 8 september om 17.50 uur te zien bij kinderzender NPO Zapp. Dat heeft omroep NTR laten weten. Het gaat om een nieuwe serie in de reeks historische comedy’s van Niek Barendsen, waarin dit keer het Interbellum, de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, centraal staat.

Koningin Wilhelmina, Albert Einstein, Hendrikus Colijn, Fien de la Mar… ze zijn al jaren dood, maar voor Welkom in de jaren 20 en 30 maken ze graag een uitzondering. Stuk voor stuk nemen ze plaats op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) om alles over hun tijd te vertellen.

In Welkom in de jaren 20 en 30 passeren tal van grote namen en gebeurtenissen uit die periode de revue, vertolkt door een indrukwekkende lijst van Nederlandse acteurs. Zo zien we Erik van Muiswinkel als Hendrikus Colijn, Owen Schumacher als Prins Bernhard, Malou Gorter als Prinses Juliana, Alex Klaasen als Charles Lindbergh, Lies Visschedijk als Fien de la Mar, Raymonde de Kuyper als Koningin Wilhelmina, Sergio IJssel als Louis Armstrong en Pierre Bokma dus als Adolf Hitler.

De serie Welkom bij de Romeinen, van dezelfde makers, won in 2015 de Cinekid Kinderkast Publieksprijs. Welkom in de Gouden Eeuw (2012) kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf, en Welkom in de jaren 60 (2016) won het Gouden TV Beeld.

Tegelijk met deze Welkom in…-serie zendt de NTR een documentaireserie uit over de jaren 20 en 30, gepresenteerd door Hans Goedkooop: Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen. Vanaf vrijdag 30 augustus wekelijks te zien om 21.05 uur op NPO 2.

Foto: Lisanne Boon

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen