Patty Brard: ‘Reden om te juichen bij SBS 6’

Patty Brard vindt het geweldig dat het nieuwe seizoen zo goed van start gegaan is op SBS 6. De nieuwe vooravond is een hit en Chateau Meiland zat maandag tegen de één miljoen kijkers aan. Volgens Evert Santegoeds ging de champagne niet direct open bij SBS 6 – één zwaluw maakt immers nog geen zomer – maar Brard plaatste wél een juichpost op de socials. “Ik vind dat je wel eventjes mag juichen na een hele moeilijke periode“, vertelt ze tegen Maarten Steendam van Telegraaf TV.

Het waren lastige jaren voor SBS 6, aldus Brard. “Waarin je echt onder een vergrootglas ligt qua zender en waarin iedereen echt afgebeuld en afgemaakt wordt. Van: ‘Hoezo nou Lingo, want dat is toch oubollige televisie!’ En: ‘Hoezo nou Jan Versteegh!’

Vervolgens trekt Lingo nu evenveel kijkers als Goede Tijden Slechte Tijden op RTL 4. “Het is ook vaak afhankelijk van een format. Ze hebben denk ik de juiste frisse look daarbij gecreëerd door Jan Versteegh dat te laten presenteren. Het gaat om die combinaties en dat vind ik het knappe aan Erland Galjaard. Hij heeft kennelijk een visie en kan de goede keuzes maken.”

Voor nu is het reden voor feest bij SBS 6, aldus Brard. “Je kan ook denken: we wachten op dag twee, dan zal het wel instorten, maar dat vind ik zo negatief. Af en toe vind ik het wel fijn om te zeggen: ‘We hangen de vlag uit, want het gaat hartstikke lekker bij SBS!’ Het gaat echt super goed en iedereen bouwt eraan als een gek. Het is een leuke club om voor te werken.”

Brard is inmiddels weer helemaal SBS. En dat terwijl die zender haar er een paar jaar geleden heeft uitgegooid. “Ik ben er een keer naar uitgevlogen, maar ik ben ook niet hartelijk onthaald bij RTL, anders had ik nu ook niet weer bij SBS getekend. Daar ben ik met name door Erland Galjaard met open armen ontvangen. Hij heeft gezegd: ‘Jij hoort gewoon bij mij. Waar het ook is, jij hoort naast mij.’

Waar het om gaat is dat iemand met visie het juiste format bij het juiste mens plaatst. Daar is Erland Galjaard gewoon een kei in. Ook Marco Louwerens en ook John natuurlijk, maar Erland is een kei in de strategie van een zender.

Het Telegraaf-interview met Patty Brard kunt u hier bekijken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen