Luuk Ikink en zijn vrouw met dagelijkse podcast bij AD

Luuk Ikink en zijn vrouw Simone Wijnands maken vanaf aanstaande dinsdag een dagelijkse podcast voor de website van het AD. Hun OchtendPod, die elke werkdag om 06.00 uur online zal staan, nemen ze in twintig minuten het laatste nieuws door. Dat heeft de krant laten weten. Het idee komt van henzelf. “Een jaar geleden hadden wij het idee om een ochtendpodcast te gaan maken, alleen toen jij weer zwanger“, zegt Luuk. “Dan kunnen we natuurlijk geen podcast maken.

Plotseling kreeg Luuk een belletje. “We hebben het op de lange baan gezet en een jaar later werd ik gebeld door Iwan Reuvekamp, hij is van Qmusic, het AD en van de hele overkoepelende Persgroep. Hij zei: ‘Ik heb wat te pitchen, kom je langs?’ Ik ging langs en hij pitchte een ochtendshow in podcastvorm met jou, Simone, en mij.

Reuvekamp kent hen allebei. “Uit het wereldje. Ik vond het echt een openbaring. Ik dacht: hoe is het mogelijk dat wij dit idee hebben gehad en dat iemand vanuit een bedrijf exact hetzelfde idee heeft en dat ze dan ook bij ons terechtkomen. Ik vond het echt waanzinnig.

Wat hen podcast moet onderscheiden van anderen, is dat zij getrouwd zijn. “Je praat heel anders met je partner dan met een collega of goede vriend“, zegt de presentator.

Luuk en Simone zijn al vijftien jaar bij elkaar en kennen elkaar van de School voor Journalistiek in Zwolle. Ze zullen de podcast dagelijks tussen 23.00 uur en 06.00 uur opnemen.

De eerste aflevering is op dinsdag, omdat ze maandag nog steeds een familieweekend hebben. Meer informatie vindt u hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen