Peter Pannekoek: ‘Idioot dat ik teamcaptain DWHN ben’

Peter Pannekoek vindt het zelf soms ook moeilijk te bevatten waarom hij eigenlijk teamcaptain is in een goed bekeken tv-show als Dit Was Het Nieuws. Dat vertelt hij in gesprek met Trouw. Pannekoek heeft zich in een aantal jaar opgewerkt tot een succesvolle cabaretier. Hij begon ooit als huiskomediant van De Wereld Draait Door, maar is nu veel groter dan dat. De cabaretier realiseert zich dat dat jaloezie op kan wekken. “Ik mag in mijn handen knijpen met wat ik allemaal heb.”

Hij voelt zich gezegend. “Het is toch eigenlijk idioot dat ik captain van ‘Dit was het nieuws’ mag zijn? Of in Carré mag optreden?

Er zullen vast getalenteerdere cabaretiers rondlopen die dat ook willen, aldus Pannekoek. “Ik zou het heel goed snappen als collega’s juist zeer afgunstig naar míj zouden kijken en denken: what the fuck, hoe kan deze beperkte gozer in godsnaam zoveel kansen krijgen?

Want het is waar: ik heb het minimale talent dat nodig is om in deze regionen werkzaam te mogen zijn. De rest maak ik goed met hard werken. Keihard werken.

Het Trouw-interview met Peter Pannekoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen