NPO wil 15 tot 20 miljoen van Rutte voor Songfestival

Geplaatst op za 31 aug 2019 om 9:00

NPO-bazin Shula Rijxman wil een flinke zak met geld van minister-president Mark Rutte hebben voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in Jinek. De NPO verwacht dat het tv-evenement 25 tot 30 miljoen euro gaat kosten. Maastricht wilde 18,5 miljoen euro ophoesten, maar er is gekozen voor het iets minder gefortuneerde Rotterdam. Dat betekent dat er een flink gat in de begroting zit. Rijxman wil nu 15 tot 20 miljoen euro van Rutte.

Eva Jinek confronteerde Rijxman met berichtgeving van het Financieele Dagblad dat de begroting voor het Songfestival te Rotterdam nog een ‘financiële gatenkaas’ zou zijn. “We gaan geld vragen aan Den Haag“, gaf ze toe.

De NPO kan het niet zelf betalen, meent Rijxman. “De publieke omroep heeft flinke bezuinigingen achter de rug en er is weer een bezuiniging op komst. Dit is een prachtig evenement waarin Nederland zowel economisch als cultureel op de kaart wordt gezet. Het is echt een feest van en voor Nederland. Dat geld zullen we ook aan Den Haag gaan vragen.”

Hoeveel geld is er precies nodig van Den Haag? “De begroting kun je nu pas echt gaan maken, want je weet nu de uitgangspunten. Dat zal de komende periode plaatsvinden. Het zal een bedrag zijn tussen de 15 en 20 miljoen. Het is echt een ongelooflijk groot evenement. En dan zullen we nog écht op de kosten moeten letten en het bescheiden doen.”

Die 15 tot 20 miljoen euro is dus niet wat het Songfestival gaat kosten, maar het deel dat Rijxman van Rutte wil hebben. “Ja, maar dat is een hele ruime schatting van iets wat nog helemaal moet worden onderzocht.”

Een dag na de overwinning van Duncan Laurence gaf Rutte aan geen geld vrij te willen maken. “Volgens mij zat hij toen ook nog in een soort campagneweek.”

Aboutaleb

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb: “Meneer Rutte heeft niet gezegd: ‘Nee.’ Dat heb ik niet gehoord. Het is van nationaal belang. Dit moet Nederland op z’n best neerzetten.

Rijxman: “Hij heeft het iets subtieler gezegd en eerlijk gezegd, zó’n soort evenement en van deze grootte, daar kan Nederland niet op afhaken.”

Maastricht wilde 18,5 miljoen euro bijleggen. Het bedrag dat Rotterdam heeft gereserveerd is onbekend, maar op basis van uitspraken van Rijxman zou het om hoogstens 10 miljoen euro gaan.

De suggestie van Eva Jinek dat Rotterdam méér wilde toeleggen dan Maastricht, kon Aboutaleb dan ook niet bevestigen: “Die logica kunt u niet zomaar doordrijven. De gemeenteraad van Rotterdam heeft in een besloten zitting besloten dat het bedrag voorlopig vertrouwelijk is, ook om de partijen in Hilversum hun werk goed te laten doen, zodat ze niet voor de voeten worden gelopen.”

Zodra je allerlei bedragen gaat noemen, hebben zij het moeilijk in hun werk. Maar er komt de komende weken een moment dat onze financiële bijdrage openbaar wordt gemaakt. Dat zal niet tot in lengte van dagen geheim blijven.”

Foto: KRO-NCRV
73 Reacties op “NPO wil 15 tot 20 miljoen van Rutte voor Songfestival”


 1. Mink Vaillant

  Onzin. Eerst akkoord gaan met uitzenden en dan zeggen dat je er geen geld voor hebt. Zo gaat dat niet. Kan John de Mol dit even overnemen?

 2. Mart

  Misschien eerst wat minder uit gaan geven aan voetbalrechten en dergelijke.
  De NPO krijgt meer dan genoeg geld.

 3. Johan

  Dat zure geklaag over geld. Dit is een prachtige kans om Nederland internationaal goed op de kaart te zetten. Dat kost nu eenmaal geld. Een prima investering die het dubbel en dwars waard is. Logisch dat dit niet uit de NPO begroting kan worden bekostigd en dat de overheid bijspringt. d

 4. Marc

  Mevrouw Rijxman moet ontslag nemen, en als ze dat niet doet, eruit gegooid worden.
  Eerst vol poeha de organisatie aannemen, gevolgd door een nodeloos geld slurpende strijd tussen steden , en dan handje ophouden omdat de gaten in haar handen te groot waren.
  Fout arrogant mens

 5. Ad Visser

  Vanuit het buitenland zie ik een zeurderig en na binnen gekeerd Nederland. Wees eens blij dat Nederland komend jaar gastheer is. En feestjes kosten nu eenmaal geld.

 6. Paolo

  Via de belastinginkomsten of via een pakje boter, uiteindelijk betaalt de nederlander, (oftewel) de consument.
  Omgerekend is het dus minder dan een euro per inwoner. Niet zo’n hoge berg dus. Maar eigenlijk zou het zo moeten zijn dat een omroep, ook uit geringe liquide middelen ‘spaart’ voor als het ooit zo ver mocht komen.
  En dat geldt ook voor een overheid. De overheid had uit de gasopbrengsten steeds iets apart kunnen zetten om nu de hele energietransitie betaalbaarder te maken. Nu moet het hals over kop en gooit men allerlei extra op het gas. Het gas is redelijk betaalbaar, de consument let steeds meer op en wil zuinig zijn en de prijs stijgt de lucht in.
  En dat had NPO ook moeten doen, een kleine reserve opbouwen voor dit soort evenementen. Of keuzes maken. NPO 3 de deur uit?????

 7. Geilneef

  Dan verkoop je toch je mathijs

 8. Ben Zine

  Als de NPO een potje had gemaakt voor zoiets had Den Haag dit allang ingepikt. Ambtenaren daar moeten ook betaald worden.

 9. Ralf

  Ik wil het kwartje van Kok

 10. Jantien Visser

  Wat een geld wordt er over de balk gegooid met dit evenement!
  Rotterdam had zijn miljoenen beter kunnen besteden aan het sociaal domein. Ook daar zijn altijd schrijnende tekorten.
  En NPO geeft de uitzendrechten maar aan John de Mol, die heeft poen genoeg, i.p.v. miljoenen uit de staatskas te willen trekken voor dit songfestival wat elk jaar meer over de top moet lijken. Duncan had beter niet kunnen winnen, had bakken met geld gescheeld!

 11. Paolo

  @Ben Zine,

  Daar zeg je zoiets. Klopt. Als je spaart word je daar ook weer voor gepakt en moet je betalen. Daar is onze overheid heel sneel mee en vooral heel goed. De rente is al jaren niet om over naar huis te schrijven maar het schijnt toch maar moeiijk te zijn dat echt goed aan te passen. Zo gaan ze nog altijd uit van een niet bestaand en nergens te behalen rendement. Dus betalen Pannenkoek is hun devies.

 12. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dertig miljoen is een hoop poen.
  We denken dat Shula een beetje creatiever moet zijn.
  Als het songfestival inderdaad zo interessant is dan moet ze het goed verkopen aan de adverteerders, heel Europa kijkt; heel Europa betaald.
  Kassa!
  En daar komt geen duppie subsidie bij kijken.

 13. Tiffie

  Doe even normaal 12 miljoen voor zo’n stom festival ze kunnen niet eens zingen.

 14. X

  Eens met Johan!

 15. robb

  Mijn belastinggeld mag er heen ,het rijkste land te wereld heeft geen geld om de grootste tv show ter wereld uit te zenden,het is schande dat ze moeten bedelen om geld.

 16. MM

  Ad Visser
  Sat 31 Aug 2019 om 9:17
  Zet je rose bril eens op

 17. MM

  Dan moet de NPO bij Rotterdam zijn. Zij wilden dit toch organiseren.

 18. Anja

  Is toch simpel eigenlijk.
  Gewoon in Amsterdam een bende dealers oppakken en hun organisatie alles afpakken en aan de NPO geven.

 19. Lvs2015

  @geilneef ; :D scherp! Beter: Alle graaiers ( Mathijs / Peter R de Vries etc) eruit flikkeren / niet meer uitnodigen in talkshows tegen hun riante vergoedingen en de NPO heeft miljoenen extra over . :)

 20. FlyingLotus

  ‘er gaat geen cent meer naar Griekenland’, oh wacht…

 21. Ab Surd

  Kijk dit is nu waardoor de NPO zowel publiek als politiek aam draagvlak inboet.
  Wat de NPO nu doet is de burger het mes op de keel zetten. Eerst door de stad te laten sponsoren met publiek geld en daarna de nationale overheid nog om 10-20 miljoen vragen terwijl je je al hebt vastgelegd. In het bedrijfsleven staat hier ontslag op!

  Ik vind het bovendien stuitend dat hier, buiten het NPO budget om. extra overheidsgeld aan wordt besteed. Ik zie de aanvragen van allerlei andere evenementen al aankomen.. De NPO zegt dat zij het niet kan betalen echter vergeten zij te vermelden dat zowel de Omroepen als de NPO een enorme spaarpot hebben. Laat ze dat maar eerst even opmaken voordat de hand wordt opgehouden!!

 22. M

  Maastricht dat veel meer geld te besteden had misbbruiken en afserveren, vervolgens het Rotterdam laten organiseren, en dan gaan bedelen om geld van de overheid…. pffff…..

 23. Mart

  Mafia praktijken en een minister president die weer eens gelogen heeft. what’s new?

 24. ruubje

  meneer Rutte

  misschien moet je een paar mensen aanspreken

  ze moeten zich niet bemoeien met uw werk

  eva, matthijs, pauw angela de jong AD en nog veel veel

  zet ze op hun plaats

  ze moeten allemaal een cursus gaan volgen over hun werk en reacties.

  heel nederland moet voor zijn of haar werk weer een cursus intern of extern gaan volgen

  Ondernemers

  luister naar BNR radio terug

  Een dame geeft leiding aan achmea

  zelf snapt ze geen moer van

  ik heb der bij bnr gehoord

  kind ga je school geld terg halen

  500 keer zelfde vraag herhalen

  hoe kun je leiding geven aan de medewerkers van achmea

  of de toppers moeten na 5 jaar vervangen worden

  of de toppers moeten verplicht om de 6 maanden een cursus gaan volgen in hun werkzaamheden

  nederland moet om de vrijf jaar alle toppes weg sturen……………

  nieuwe jonge opgeleiden het werk laten over nemen

  ook in de media, tv, bouw, zorg etc

  alle ouwtjes er uit / ouwtjes bedankt maar om nederland beter op de kaart te zetten moet je plaats maken voor vervangen en verjongeren

 25. TomTom

  Het lijkt verdorie wel politiek.
  Meedoen met de verkiezingen, zorgen dat je mensen mobiliseert, achter je krijgt.
  Mooie praatjes, beloften.
  Eenmaal gekozen “erachter komen” dat je je programma toch niet waar kunt maken, te duur, niet uitvoerbaar is etc en dan je plannen bijstellen, afzwakken (of zoals in dit geval: het handje ophouden bij vadertje Staat om je originele plan toch uit te kunnen voeren).
  Dat noem ik vals-spelen.
  Eenmaal een valsspeler, altijd een valsspeler.

  Als Rutte en co ruggengraat hebben, dan weigeren ze dit verzoek.
  Dan haalt de organisatie het geld maar op via crowdfunding of anderszins.
  Verder schept toegeven aan deze chantage (onder het mom van ‘het is goed voor Nederland’) precedenten.

 26. Ik wilde dit even kwijt.

  Kijk, daar begint het al, ze kunnen nog geen eens zelf het ESF betalen, die gekke Rotterdammers.

 27. OMG

  Roeptoeter Shula Rijxman kan maar één ding: bedelen om geld en janken als er bespaart moet worden.

  Vanuit haar ivoren NPO toren lacht ze samen met haar honderden managers, bestuursleden, kaderleden en directies wanneer het salaris weer gestort is.

  Mevrouw oogklep zou éérst een heel kritisch moeten kijken naar eigen geld. Zo heeft de NPO nog allerlei reservepotjes waar ze uit kunnen putten. De vereniging AvroTros kan ook bovendien ook gemakkelijk de nodige miljoenen hierin steken.

 28. Rita de krolse stoeipoes

  Dit is dé kans voor de NPO om van de nood een deugd te maken! Ze zouden een klein, goedkoop festival kunnen organiseren, met maximaal een paar honderd man publiek, zonder grote decors, zonder de glitter en de glamour. Gewoon zangers en zangeressen die liedjes komen zingen, geen poespas. Zo hoef je als NPO niet voor de zoveelste keer de belastingbetaler te plunderen en breng je die hysterische glitterkermis die het songfestival geworden is weer terug tot normale proporties.

 29. Sport Fan

  Waarom moet bijvoorbeeld Zandvoort zelf het geld ophalen en kan het songfestival aankloppen bij de overheid? Ik begrijp daar helemaal niks van..alsof het ESF van een enorm maatschappelijk belang is en sport niet.. Klassiek gevalletje met twee maten meten? En waarom kan het ESF in Zweden voor 15 miljoen georganiseerd worden en in Nederland niet? Zweden is nou niet bepaald goedkoper dan Nederland.. Wie heeft er een verklaring?

 30. Ken Arie

  @OMG, ja eens! Er liggen nog heel veel miljoenen bij de omroepen. Maar daar spreekt men wijselijk niet over want de overheid betaalt wel weer. Als de VVD hier geld ingaat steken dan ga ik voor het eerst van mijn leven op een andere partij stemmen! En ik denk vele met mij. Overdenken dienen geld te steken in kerntaken en niet in hysterische glitterparties waar niemand beter van wordt!

 31. NedLdicu

  Ruubje, hoe durf je: kind ga je school geld terg halen

 32. Dutchman

  Schandalig om je eerst willens en wetens in de schulden te steken en dan bij de overheid aan kloppen om je probleem op te lossen. De tering naar de nering zetten. Dat zouden ze moeten doen!! Ondertussen worden oude mensen in verpleeghuizen in een luier gestoken omdat er geen geld is voor personeel die hen regelmatig naar de WC helpt gaan. Echt schandalig dat er zo met overheidsmiddelen wordt omgesprongen!!

 33. Annie

  Ziekenhuizen in middelgrote steden worden gesloten, overheid wil er geen geld insteken .Pechvogels met hartaanval of hersenbloeding mogen 40 minuten rijden voor hulp.
  Voor dit achterlijke nichtenfestival komt wel geld op tafel 0

 34. m

  @ Sport Fan:

  De Grand Prix Formule I naar Zandvoort, nog zo’n groot schandaal.

  Assen is qua aantrekkelijkheid van het circuit en bereikbaarheid aantoonbaar vele malen geschikter. Maar nee, Heineken, dat enge speculerende, de woningnood in Amsterdam verergende, huisjesmelkende prinsje, en nog meer van die corpsballerige lobbyisten krijgen het voor elkaar een GP naar een plek te halen die onbereikbaar is, veel te vol, waar natuur voor wordt verpest.

  En voor wat? Voor een doodsaaie optocht waar geen of nauwelijks inhaalacties zijn te zien waarop de GP in Zandvoort zal uitdraaien….

 35. Berend

  @m,

  misschien heb je gelijk dat De F1 beter niet baar Zandvoort kan gaan maar ben je het eens dat het belachelijk is als de overheid extra geld schenkt aan de NPO voor dit decadente feestje?

 36. merel

  Rita de krolse stoeipoes, ik ben het helemaal mee je eens.
  En gekker nog, ik ga niet eens kijken, dat weet ik nu al.

 37. Dij Enkletser

  Waarom is de keuze dan voor Rotterdam gemaakt ??

  Maastricht wilde 18,5 miljoen betalen
  Rotterdam kwam niet verder dan 10 miljoen <<

  Dan financieel gezien is de logische keuze voor Maastricht <<

 38. Remco Terhorst

  “De publieke omroep heeft flinke bezuinigingen achter de rug en er is weer een bezuiniging op komst.”

  Maar ondertussen wel niet één, maar TWEE promotiefilmpjes opnemen voor de stad waar het in terecht komt. Rijxman, u bent een hufteres.

 39. Remco Terhorst

  “De NPO valt meteen weer terug in het oude liedje: handje ophouden in Den Haag. Die tijd hebben we wel gehad. Het lijkt me beter als ze in Hilversum gewoon aan de slag gaan met het organiseren van dit prachtige feest. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat prima kan zonder hulp van de overheid”, zegt VVD-Tweede Kamerlid Zohair el Yassini.

  “En als er toch extra geld nodig is dan bieden de enorme reserves van AVROTROS uitkomst”, voegt hij er aan toe. Uit de jaarrekening van 2018 bleek dat de omroep ruim 32 miljoen euro heeft aan algemene reserve.

  Ook Tweede Kamerlid Martin Bosma van de PVV is onverbiddelijk. “De NPO kan gewoon ergens anders op bezuinigingen.”

 40. wapper

  dus 1miljard per jaar krijgen en nog niet genoeg hebben, ik zeg lekker stoppen met dure sporten, laat dit lekker over aan een ziggo sport of iig commerciele zender.

  daarom dus ook #wegmetnpo.

 41. aammehoela

  Weer allemaal idioten hierboven. De organisatie kost geld, uiteraard, maar het levert ook wel heel veel geld op en betaalt zich voor met name de regio Rotterdam terug. Hoe dom kan je zijn dat je enkel naar de kosten kijkt en niet naar de baten. Dom PVV en FvD publiek.

 42. xxxxx

  Inderdaad aammehoela, die mafkezen stemmen straks ook nog op Baudet in het kader van “Heil Baudet”.

 43. Ad Visser

  Het lijkt wel of de Nederlanders steeds gieriger worden.

 44. Weg Ermee

  Achterlijk wijf die staats Rijxman.

 45. Tim H

  Ryxman kan beter een baan zoeken als bedelaar op de Lijnbaan.

 46. Snake Charmer

  Waarom zijn PVV-ers en FvD-ers zo dom?

  Zijn echt domme mensen uit de lagere sociale klasse.

 47. TomTom

  @Aamehoela: het organiseren van het ESF is geen (gegarandeerd) verdienmodel. Google maar eens naar de organisatoren van de afgelopen 6 jaar.
  Hen werd ook van alles voorgespiegeld.
  Om te beginnen weet je van tevoren niet (precies) wat het kost om nog maar te zwijgen wat het (op korte/(middel)lange) termijn gaat opbrengen (en hoe dat dan te meten).
  Zuinig zijn met overheidsgeld svp.

 48. WEST*

  @ aan me hoela, maar daar hebben de meeste hier totaal geen verstand van
  U heeft volkomen gelijk eerst investeren en dan flink verdienen, en een goede koopman zit altijd krap bij kas !
  Nederlanders zijn de grootste klagers , weerst zeuren dat we nooit winnen, en als we winnen gaan ze zeuren over geld !normaal is het zo dat NPO EBU en sponsors gezamenlijk de kosten dragen en als de regering ook helpt dan kan Nederland trots zijn op de omroep, facilitaire bedrijven, licht, geluid en de hele organisatie die er een spektakel van willen maken en met de KNOW HOW gaat het lukken

 49. Ad Visser

  @ west. Helemaal mee eens!
  De kost gaat voor de baat uit!

 50. Annoniemus

  Een evenement wat zich zelf financieel kan bedruipen ga je toch niet aan de subsidie tiet leggen van de overheid , dat zou een schande zijn !!!

 51. Remco Terhorst

  @aammehoela: Organisatie? Prima dat daar geld aan besteed wordt. Maar het opnemen van twee aankondigingsfilmpjes, ter aankondiging van een aankondiging? Dát gaat er bij mij niet in.

  En als je toch gaat profileren: jij hebt je deur overduidelijk openstaan voor elke vluchteling die met een splinter roept dat het onveilig is in hun land? Of ben je net als Hanna Verboom, wel roepen en dan niet doen? https://www.mediacourant.nl/2015/12/hanna-verboom-ondanks-dwdd-belofte-met-lege-zolder/

 52. Mick

  Zoals hierboven al beschreven: Eerst véél te véél bieden voor het Nederlandse voetbal – iets wat prima op Veronica zou kunnen – én nu nóg meer geld eisen voor een liedjesfestijn wat ook prima op de commerciële omroep zou kunnen. Donder toch een eind op met je belasting slurpende inclusieve propagandazenders.

 53. xandertje

  IDEE….

  Er doen iets van 45 landen mee. Elk land krijgt een 30 seconden filmpje voorafgaand aan het liedje. In die 30 seconden moeten ergens worden opgenomen. Laat daar gewoon voor betalen.

  – Efteling
  – Scheveningen
  – Rijksmuseum
  – Keukenhof
  – enzovoort

  Als ze allemaal 200.000 betalen maak je nog winst ook.

 54. anoniem

  Wat een gedoe dat hele songfestival.. Ik had bij eerdere edities in het buitenland, nog niet meegekregen dat het organiseren zoveel heisa met zich meebracht..

  Maar in ieder geval is het voor sommige Hollanders weer de mogelijkheid, om zich irritant te gedragen.. :-)

 55. Bobby de Negerin

  Wat een aanfluiting en verspilling! 30 miljoen! Voor wat dan? Paar lampen, een podium en speakers. Alsof een concert van een grote band in Ahoy meer kost dan 2-3 miljoen euro. En dan dat uitgestreken gezichtje erbij van die Shula en die Sietse Bakker: jasses. Het is hun feestje, niet de mijne. Had de NPO maar moeten sparen als ze het niet sober willen uitvoeren.

 56. Ad Visser

  Hoe een klein land in Europa geheel de weg is kwijt geraakt. Korte termijn denken, zuinig zijn om het zuinig zijn (Calvinisme boven alles) gemeenschap gevoel opgeofferd voor individualisme (Ik), navelstaarderij, zeuren om het zeuren, grote bekken.

  Nederland wees eens blij. Vier het leven. Vivre la vida

 57. TomTom

  Viva la vida (lang leve het leven) of celebremos la vida (laten we het leven vieren) maar niet vivre la vida (da’s Frans/Spaans).

 58. COSA NOSTRA

  Daar komt de Rotterdamse aap uit de mouw!!!! Geen Cent Te Makkuh en wel een grote dikke bek hebben!!!!

 59. snzd

  Bovenstaande reacties laten maar weer eens zien waarin een klein land klein kan zijn. Het geld klotst in Den Haag tegen de plinten en de MC”ers stikken in hun zure gierigheid. Jullie hóren ook helemaal niet op een feestje, maar knarsetandend in een onverwarmde zwartekousenkerk op harde banken (en dan een knoop in de collectezak doen).

 60. Kevin frikandel

  Ik was al geen fan van het songfestival maar als ik dit lees “NPO baas wilt flink wat geld van Mark Rutte” mag heel dit festival van mij betreft oprotten, hebben wij hier nou al die jaren voor bezuinigd???? Serieus????? Een festival waar Anna Noshin zichzelf kan promoten voor nog meer followers en ad revenue op de socials en waarin schreeuwmeid Wortelboer weer kan stuiteren en schreeuwen…. Zoveel geld? Daar kan je echt betere dingen mee doen dan een podium bouwen voor volgevreten “bekende” Nederlanders.

  Dit maakt mij redelijk boos, maarja wat doe je eraan…..

 61. Mevr. van Ast

  Wat zijn we toch een triest volk geworden dat de zon niet meer in het water kan zien schijnen. We hebben het zó goed vergeleken bij vrijwel iedereen.

 62. anoniem

  @Kevin frikandel: Er is niet zoveel bezuinigd hoor, behalve op de voorzieningen voor de burgers ons land. Het geld stroomt nu een andere kant uit..

 63. anoniem

  “Burgers in ons land”.. bedoel ik.. :-)

 64. Kevin Frikandel

  Het geld stroomt nu naar de BN’ers en vloggers want die doen super belangrijke dingen voor de mensheid: medicijnen uitvinden en bruikbare dingen bouwen enzo, de rest mag het verrekken; want niet genoeg volgers op de socials…..

 65. anoniem

  @Kevin Frikandel: Eerlijk gezegd boeit dat hele songfestival mij niet.. Maar ik vind dat cultuur best gesubsidieerd mag worden. Maar het is idd misschien wat vreemd om overal op te bezuinigen, behalve op het songfestival.. :-)

 66. bloeddrukmeter

  Ik zeik toch ook niet over het geld dat wordt uitgegeven aan voetbalwedstrijden, -uitzendingen en -inhuldigingen, koningsdagen en -reportages, sail, de uitmarkt, etc., etc? ik heb ook niks met het songfestival, maar gun een ander wel wat.

 67. Kevin frikandel

  Bloeddrukmeter al die evenementen die je nu opnoemt mogen van mij ook gewoon oprotten, dat heeft niks te maken met “iemand iets niet gunnen” maar er moet gewoon ff normaal gedaan worden met gemeentschapsgeld; dat dient niet naar een of andere vlogger te gaan of naar een miljardair die voetbalt.

 68. Er ist wieder da

  Wij willen ook €1000,- van Rutte…

 69. Obmod

  @ bloeddrukmeter: eens maar het verschil is dat er hier extra geld voor wordt gevraagd bij de overheid. Dat schiet mensen in het verkeerde keelgat. En dat terwijl de organiserende omroep (avrotros) het geld gewoon heeft liggen.. AvroTros wil echter niet haar spaarpotje aanspreken..

 70. kijker

  Zeer terecht dat Den Haag mee moet betalen! We hebben er allemaal heel veel aan! We zetten Nederland weer op de kaart! Heel belangrijk! En gelukkig geen RTL, want dan was al het geld naar Luxemburg gegaan!

 71. bloeddrukmeter

  @Obmod Ajax en Feijenoord hebben ook geld zat, hoor.

 72. joost

  Geen geld voor aow-ers, geen geld voor jan modaal, die naar de voedselbank moet, geen geld voor onderwijs, geen geld voor zorg, geen huizen voor ons jongeren, onbetaalbare huren.

  Wel geld voor de hobbus van die salonsocialisten bij de NPO, dus rupsje nooit genoeg Rijksman.
  Wel geld voor politieke hobbyisten zoals die Zweedse minister Ollongren die voor een “democratisch festival”l een miljoen euro belastinggeld ging opmaken.
  Daar was ook het overdreven optreden van ene Hugo Borst ( die overal opduikt in programma’s), de neo marxist verdediger, die ook zijn centje weer mee pakte en maar als “wereldverbeteraar”optreden. Wat een lachwekkend figuur.
  Worden we nu echt een corrupt land?
  En worden we echt bestuurd door mensen, waarop we eenmaal in de 4 jaar
  ( meestal fout ook nog ) mogen stemmen en verder maar onze kop moeten houden.

 73. dirk

  @ joost.

  Ja Hugo Borst, ( te) veel in sportprogramma’s bij NOS en nu ook bij FOX sport.
  Zijn broertje werkt geloof ik bij de vara. Dan ben je gesetteld nietwaar.
  Hij heeft alleen maar verstand van Sparta en verder heeft hij nog nooit een bal verder dan 5 meter geschoten. Doet net alsof hij ooit profvoetballer is geweest.
  Ondeskundige man.
  Een sluwe geldverdiener op elk gebied en bovendien lijkt het mij een cynisch onaardige gozer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.