Marijke Helwegen in rouw om mislopen Songfestival

Geplaatst op za 31 aug 2019 om 9:30

De Limburgse societyster Marijke Helwegen vindt het lastig te verteren dat niet Maastricht, maar Rotterdam de gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020 wordt. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in Shownieuws. Helwegen hoopte van harte dat de tv-show in Maastricht zou neerstrijken. Ze zit er helemaal doorheen, al kan ze dat vanwege haar expressieloze gezicht gelukkig goed voor zich houden. “Het Songfestival niet naar Maastricht is natuurlijk heel erg erg. Erg, erg en nog eens erg.”

De societyster is verdrietig. “Rotterdam wil ik even feliciteren, ik ga er niet bijzeggen: ‘Van harte’, want dan is het zo onecht. Ik heb iets treurigs van binnen en dat gebeurt niet zo gauw, want ik vind het zo jammer dat men niet proeft hoe geweldig die stad is.”

Toch is Helwegen trots op Maastricht. “We moeten niet vergeten dat Maastricht zich heel kranig heeft gehouden. Den Bosch, Utrecht, Amsterdam: allemaal uitgeschakeld. Maastricht bleef over en dan kan er van die twee maar één winnen. Ik vind het erg, maar ik gun het ook Rotterdam, maar ik blijf het heel jammer vinden en ik hoop dat ik vannacht kan slapen.”

Kim-Lian van der Meij is juist blij met de keuze voor het Ahoy in Rotterdam. Ze presenteerde daar eerder het Junior Songfestival. “Er is gewoon zo veel visueel en technisch mogelijk. Wij kwamen als presentatoren uit een omgedraaide paraplu uit het plafond gedaald. Er kunnen ontzettend veel mensen in en toch heb je het gevoel als presentator dat je heel intiem contact met elkaar kan hebben. Ik vind het een goede keuze.”

Foto: SBS
15 Reacties op “Marijke Helwegen in rouw om mislopen Songfestival”


 1. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Arme Marijke. Wat een enorm drama moet dat zijn voor jaar.
  Gelukkig is Kim Lian een stuk realistischer in het bezien van de opties.
  En ins maakt het geen moer uit. Rotterdam is prima.
  Dan wordt het daar ook een beetje drukker met toeristen. Gezellig.

 2. MM

  Roekoe Roekoe !!!!!
  Rotterdam kan het niet betalen naar nu blijkt.
  Dus geef ze een week en als ze niet met de centen over de brug komen,
  dan laat een andere stad dit maar organiseren of zelfs een ander land.

 3. Lvs2015

  Oh oh … wat is het erg … Limbo’s die overstuur zijn omdat ze een Songfestival mislopen . Alsof de wereld vergaat :D Geeft gelijk weer de provincie mentaliteit weer om overstuur te zijn over zoiets . Gelukkig zijn de Rotterdammers daar nuchterder in omdat dat een echte wereldstad is met een no nonense instelling . Of zoals een Rotterdammer het op tv zo mooi verwoorde: “ Rotterdam heeft het Songfestival jeeee …… nou , zal wel weer een teringzooi op Zuid geven.” :D

 4. Nunc aut Nunquam

  Waarom blijven volgespoten, opgewarmde lijken terugkomen en terugkomen en daar zijn ze weer, “brard-complex” is de nieuwe mode,,,,,,,,hou eens op met dit onzinnig BNers geneuzel!!!!

 5. FlyingLotus

  Het leeft nog?

 6. Aksss

  Axh neem een klysma ben je er zo weer over heen.

 7. Erik

  Goedemorgen allemaal. Wie wil er vandaag met mij afspreken? Ben zeer gewillig en hou van kijkcijfers.

 8. Erick Doetze

  roekoe roekoe

 9. Wesley

  ik wil wel Erik, je kan het alleen niet navertellen!

 10. Peanut

  Eh… ze woont toch in Baarn?

 11. Dij Enkletser

  “Ze zit er helemaal doorheen, al kan ze dat vanwege haar expressieloze gezicht gelukkig goed voor zich houden”

  Haha,PokerFace !!……

 12. Huismaker

  Hiermee moet je een blad/site vullen ? Met zogenaamde BN-ertjes ? En wat zij “er van vinden ?” Kom op MC ! Nu eens wat mensen wel interesseert. Dus geen gecreëerde BN-ertjes met nieuws voor bejaarden, maar nieuws over alles dat media is. Dus ook Podcasts (Veelo, Jensen, Up Network enz), Netfilx/Videoland, Websites.
  Noem niet iedereen een Ster, je maakt je daar belachelijk mee. Blijf niet hangen in Story, Privé, Linda (uitsluitend voor de oudere wanhopige huisvrouwtjes), maar volg nu eens het echte nieuws. Kop op, maak je interessant !

 13. Mediapark

  Helwegen? Goede gast voor de Rollatorshow van Geer & Brad.

 14. eun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Waarom staat er een foto van een opblaaspop bij? Dit is toch geen bestaand iemand?

 15. Mae Western

  Waarom heeft zij haar naam nog niet in Christina veranderd?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.