Marijke Helwegen in rouw om mislopen Songfestival

De Limburgse societyster Marijke Helwegen vindt het lastig te verteren dat niet Maastricht, maar Rotterdam de gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020 wordt. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in Shownieuws. Helwegen hoopte van harte dat de tv-show in Maastricht zou neerstrijken. Ze zit er helemaal doorheen, al kan ze dat vanwege haar expressieloze gezicht gelukkig goed voor zich houden. “Het Songfestival niet naar Maastricht is natuurlijk heel erg erg. Erg, erg en nog eens erg.”

De societyster is verdrietig. “Rotterdam wil ik even feliciteren, ik ga er niet bijzeggen: ‘Van harte’, want dan is het zo onecht. Ik heb iets treurigs van binnen en dat gebeurt niet zo gauw, want ik vind het zo jammer dat men niet proeft hoe geweldig die stad is.”

Toch is Helwegen trots op Maastricht. “We moeten niet vergeten dat Maastricht zich heel kranig heeft gehouden. Den Bosch, Utrecht, Amsterdam: allemaal uitgeschakeld. Maastricht bleef over en dan kan er van die twee maar één winnen. Ik vind het erg, maar ik gun het ook Rotterdam, maar ik blijf het heel jammer vinden en ik hoop dat ik vannacht kan slapen.”

Kim-Lian van der Meij is juist blij met de keuze voor het Ahoy in Rotterdam. Ze presenteerde daar eerder het Junior Songfestival. “Er is gewoon zo veel visueel en technisch mogelijk. Wij kwamen als presentatoren uit een omgedraaide paraplu uit het plafond gedaald. Er kunnen ontzettend veel mensen in en toch heb je het gevoel als presentator dat je heel intiem contact met elkaar kan hebben. Ik vind het een goede keuze.”

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen