MECC-baas: ‘Ahoy beter geschikt voor Songfestival’

Maastricht mag dan wel een veel mooiere en gezelligere stad zijn dan Rotterdam, maar uiteindelijk is het Eurovisie Songfestival meer een televisieshow dan een plaatselijk feest. En ook de baas van MECC Maastricht realiseert zich dat Ahoy Rotterdam een mooiere concertzaal is, geeft hij vandaag toe in het AD. Directeur Rob van de Wiel kan er niet omheen dat zijn hal de underdog is. “Ik zal niet ontkennen dat Ahoy in de basis beter geschikt is voor het Songfestival“, geeft hij aan.

Het MECC moet veel aanpassingen doen als de NPO voor Maastricht gaat. “Als u mij vraagt of wij nog veel kunst- en vliegwerk moeten uithalen om het te kunnen realiseren, zeg ik: wij moeten inderdaad de nodige maatregelen treffen. Maar die zijn beslist niet onoverkomelijk.”

De NPO weet ook dat de wil er is, zegt Van de Wiel. “De organisatie weet: de MECC is misschien niet perfect, maar zij weten ook héél zeker dat wij het perfect kunnen maken.

Zowel Maastricht als Rotterdam hadden tot vrijdag de tijd om een verbeterd bidbook in te leveren. “Wij waren niet onder de indruk van die aanvullende vragen. Het waren geen showstoppers. Wij kunnen prima antwoord geven op álle vragen, ook als het techniek betreft.

Wat is volgens het AD de conclusie? “Rotterdam heeft met Ahoy verreweg de meest geschikte zaal, maar lijkt het als stad af te leggen tegen Maastricht.

Het AD-artikel ‘Maastricht heeft de stad, Rotterdam heeft Ahoy’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: André Rieu geeft toe: ‘MECC niet de mooiste zaal’ (27 juli)

Foto: MC

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen