MECC-baas: ‘Ahoy beter geschikt voor Songfestival’

Geplaatst op Sat 10 Aug 2019 om 12:00

Maastricht mag dan wel een veel mooiere en gezelligere stad zijn dan Rotterdam, maar uiteindelijk is het Eurovisie Songfestival meer een televisieshow dan een plaatselijk feest. En ook de baas van MECC Maastricht realiseert zich dat Ahoy Rotterdam een mooiere concertzaal is, geeft hij vandaag toe in het AD. Directeur Rob van de Wiel kan er niet omheen dat zijn hal de underdog is. “Ik zal niet ontkennen dat Ahoy in de basis beter geschikt is voor het Songfestival“, geeft hij aan.

Het MECC moet veel aanpassingen doen als de NPO voor Maastricht gaat. “Als u mij vraagt of wij nog veel kunst- en vliegwerk moeten uithalen om het te kunnen realiseren, zeg ik: wij moeten inderdaad de nodige maatregelen treffen. Maar die zijn beslist niet onoverkomelijk.”

De NPO weet ook dat de wil er is, zegt Van de Wiel. “De organisatie weet: de MECC is misschien niet perfect, maar zij weten ook héél zeker dat wij het perfect kunnen maken.

Zowel Maastricht als Rotterdam hadden tot vrijdag de tijd om een verbeterd bidbook in te leveren. “Wij waren niet onder de indruk van die aanvullende vragen. Het waren geen showstoppers. Wij kunnen prima antwoord geven op álle vragen, ook als het techniek betreft.

Wat is volgens het AD de conclusie? “Rotterdam heeft met Ahoy verreweg de meest geschikte zaal, maar lijkt het als stad af te leggen tegen Maastricht.

Het AD-artikel ‘Maastricht heeft de stad, Rotterdam heeft Ahoy’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: André Rieu geeft toe: ‘MECC niet de mooiste zaal’ (27 juli)

Foto: MC
40 Reacties op “MECC-baas: ‘Ahoy beter geschikt voor Songfestival’”


 1. Zalmneusje

  Vandaag ff een hete esсort regelen.

 2. Henk

  En Rotterdam brengt meer geld mee, ook niet onbelangrijk…

 3. ruben

  ik vind het schaande

  dat jullie het niet eens kunnen worden

  alle koppen zijn druk bezig EXTREN hulp te zoeken heb ik gehoord

  alleen dat kost miljoenen

  maastricht en klaar de handel

  morgen ga ik horen we kwamen tijd te kort

  o o o o wat een organisatie

  we hebben ons heel erg vergist

  etc etc..

  slape intersant doeners//////////////

 4. Eikenprocessierups

  Wat is dat nou weer een raar verhaal hierboven.

 5. Bep

  @eikenrocessierups …. misschien Limburgs?

 6. Toos

  Het is al lang bekend dat het Amsterdam wordt.
  @Bep …. ?????

 7. Ik wilde dit even kwijt.

  Mooie reclame als ze voor Rotterdam kiezen, schamen ze zich niet?

 8. Momo

  Ze worden het gewoon allebei.

 9. Eikenprocessierups

  Wat is Limburgs?

 10. Admiraal de Ruijter

  Dus had Ahoy is Maastricht moeten liggen😉

 11. Admiraal de Ruijter

  Is= in

 12. Bep

  Rotterdam is het meest logische, het kan het aan, gasten kunnen ook makkelijk even Amsterdam bezoeken en Rotterdam is misschien niet Hollands maar wel Werelds.

 13. Pro Du Cent

  Als ze voor Rotterdam kiezen, kijk ik nooit meer naar Feyenoord, lach ik nooit meer om Paul de Leeuw en zing ik nooit meer met Lee Towers… maar ja, dat deed ik toch al niet… Het is en blijft een kwestie van geduld…

 14. Toos

  Wat maakt het uit, een week later heeft niemand het er meer over.

 15. Tina

  Rotterdam is een verschikkelijke stad. Zo lelijk. Enkel de skyline zou nog enige mooie plaatjes geven. En de bezoekers hebben in Maastricht veel meer te vinden dan in t kille Rotterdam

 16. Robert

  MEC baas heeft helemaal gelijk .

  -Daarbij spreken ze in Rotterdam verstaanbaar Nederlands,
  -Verdwijnen de overnachtingen niet naar het buitenland,
  -En een te lage schoenendoos is niet iets wat je de wereld aan kunt doen.

 17. MM

  @Robert
  -Daarbij spreken ze in Rotterdam verstaanbaar Nederlands
  Niet voor de niet Rotterdammers

 18. Buddy Odor

  @Robert
  Sat 10 Aug 2019 om 15:23

  Quote: -Daarbij spreken ze in Rotterdam verstaanbaar Nederlands,

  @Robert
  Dat horen en zien we nagenoeg dagelijks tijdens het oplezen van de nieuwsberichten door wannabe talkshowhost Weimans, die in een amechtige poging Nederlands te praten doorlopend overgaat in onvervalst, onverstaanbaar Rotterdams.

  De in beeld gebrachte gebarentolk heeft tijdens Weimans’ uitzendingen letterlijk haar handen vol om uit te leggen wat Weimans eigenlijk bedoelt te zeggen.

  Typisch, maar wel begrijpelijk dat deze tolk haar handen radeloos ten hemel heft op momenten dat Weimans haar teksten in onvervalst Rotterdams opdreunt.

  @Robert
  Met jouw uitleg krijg je nog een paard aan het lachen!

 19. Ron

  Eens met de MECC baas. Die ziet de bui al hangen natuurlijk of speelt het spelletje mooi mee. Die weet toch dat hij geen schijn van kans maakt en doet z.g.n. even voor spek en bonen mee, ook omdat er toch uit 2 steden gekozen moet worden.

 20. CreaBea

  het word Maastricht, van harte.

 21. Erwin

  Ruben moet echt zijn pillen innemen voor hij onzin gaat lopen spuien op het internet. Wat zit dit land toch vol met domme zielepoten.

 22. Ron

  @CreaBea: praat geen onzin.

 23. @Ron

  Ja het is toch echt triest wat de man van 16:37 allemaal voor moeite doet om je naar beneden te halen terwijl hij overduidelijk zelf niet spoort.

 24. Papa

  Rotterdam is de beste keuze.

 25. Med

  @Robert. Jij denkt waarschijnlijk dat Maastrichtenaren Nederlands proberen te spreken als ze Limburgs/Maastrichts spreken. Als ze overschakelen op het Nederlands, wat ze allemaal kunnen, zijn ze gewoon te begrijpen. Als dat niet voor jou geldt, ligt dat aan jouw oren of onwil. En nee, ik ben niet Limburgs en heb ook geen Limburgse familieleden. Jij bent gewoon dom!

 26. Med

  Bovendien maakt het voor de buitenlandse toeristen natuurlijk geen klap uit of ze Nederlands spreken met een Rotterdams of een Limburgs accent.Door Nederlanders en Vlamingen worden ze begrepen, door de rest niet. Vlamingen hebben zelfs meer moeite met een Rotterdams dan met een Limburgs accent.

 27. Johan

  @Buddy..? lul niet, Weimans spreekt ABN. Dat jij dat niet herkent is jouw gebrek.

 28. Bob

  Die zaal in Maastricht is gewoon te laag om de enorme decors en lichtapparatuur kwijt te kunnen. Het wordt dus Ahoy.

 29. Robert

  @Med

  Nee dat denk ik niet dat ze Nederlands proberen te spreken, dat overschakelen lukt dus nauwelijks.
  Ik heb een tijdje bij de koninklijke Sphinx gewerkt maar zonder tolk was dit vrijwel onmogelijk.
  Als je zo’n festival mag organiseren in Nederland mag (moet) je ook eisen stellen aan het ABN

 30. Robert

  @Met
  Maar ik begrijp dat je dat niet leuk vindt

 31. Med

  @Robert
  Sat 10 Aug 2019 om 22:43

  Ligt echt aan jezelf. Ik begrijp zowel mensen uit het noorden als mensen uit het zuiden. Heb zelf altijd in het westen gewoond.

 32. Oprutte

  ‘wij moeten inderdaad de nodige maatregelen treffen. Maar die zijn beslist niet onoverkomelijk.”

  De NPO weet ook dat de wil er is, zegt Van de Wiel. “De organisatie weet: de MECC is misschien niet perfect, maar zij weten ook héél zeker dat wij het perfect kunnen maken’

  De kop boven dit artikel is zeer suggestief. En dat lokt bovenstaande reacties uit!!

 33. Robert

  @Oprutte
  Er zijn twee locaties over om de simpele reden dat er iets “te kiezen” moet zijn.

  Er zouden veel overnachtingen verdwijnen naar het buitenland en een te lage “schoenendoos” is niet een echt een optie.
  Bovendien ontbreekt de ervaring.

 34. kijker

  Het moet Rotterdam worden meer volk in de regio ,voldoende hotels, meer vervoers mogelijkheden (snelwegen, metro , trein, vliegveld) meer uitgaans mogelijkheden o.a. centrum of den Haag ,Dordrecht enz . Maastricht heeft een leuk plein maar gaan de mensen ook over de grens naar Aken of Luik ( weg winst).

 35. JohanV

  Rotterdam is internationaal gezien de beste keuze, daar zal iedereen het toch over eens zijn. Maastricht is gewoon een mooie stad, maar dat is wat anders.

 36. ANP

  SONGFESTIVAL NAAR MAASTRICHT

  Bronnen rondom het NPO team dat de voorbereidingen voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland aan het treffen zijn hebben bevestigd dat het songfestival definitief naar Maastricht gaat.

  “De NPO heeft op enig moment besloten dat we ook de stem van het volk moesten meenemen in de beslissing”, aldus een bron. “Daarbij hebben we een analyse van uitingen op social media, forums en sites gedaan.” De organisatie is naar verluid ernstig geschrokken van het niveau van de reacties uit de regio Rotterdam.

  “Een stroom aan berichten die onjuiste informatie bevatten. Consequent proberen Maastricht in een kwaad daglicht te stellen, en de publieke opinie proberen te beïnvloeden dat het in Maastricht niet zou kunnen, en we dat als Nederland niet zouden moeten willen. Zeer dom en vooral ook onsportief”, aldus de bron.

  De organisatie heeft daarop besloten de organisatie aan Maastricht te gunnen, en maatregelen te treffen dat Rotterdam verder geen negatieve invloed meer kan hebben op de organisatie.

  “Van twee weken vóór het festival tot twee weken erna wordt Rotterdam hermetisch afgesloten om te voorkomen dat Rotterdammers zich kunnen mengen met de rest van de bevolking. De organisatie wil persé voorkomen dat televisiekijkend Europa geconfronteerd wordt met het lage intelligentieniveau vab de gemiddelde Rotterdammer, omdat dit het imago van Nederland ernstige schade zou toebrengen. Alle uit- en invalswegen worden afgesloten, en communicatie via internet en mobiele netwerken wordt onmogelijk gemaakt,” aldus de bron.

  Volgens onbevestigde berichten zullen er op Vliegbasis Volkel twee toestellen van het type F35 gestationeerd worden. Mocht Rotterdam zich toch nog weten te mengen in de songfestival discussie of op een andere manier het imago van Nederland in gevraag brengen, zal opdracht gegeven worden om Rotterdam alsnog plat te bombarderen.

  Premier Rutte wil niet reageren op deze, toch wel extreme, geruchten. Op de, algemene, vraag of hij het erg zou vinden als Rotterdam van de kaart zou verdwijnen antwoordde hij: “Het zou in ieder geval een grote stap in de goede richting voor het bereiken van de klimaatdoelen voor 2050 betekenen. Door het verdwijnen van een grote stad met zijn inwoners, en de bijbehorende haven en alle industriele activiteiten die dat met zich teweegbrengt, halen we in een klap de helft van onze CO2 doelen”.

  Wat je noemt een win-win situatie.

 37. Buddy Odor

  Johan
  Sat 10 Aug 2019 om 19:22

  Ik neem aan dat jij de belangen van Schoonenberg behartigt?

 38. COSA NOSTRA

  Rotterdam is de grootste pauperstad van Nederland! Ahoy ligt ook nog eens in de meest kansloze wijk van Nederland!! Ik weet niet welke mongolen in de jury zitten;;; maar zo’n feestje hoort gewoon in Amsterdam thuis!!! Er is helemaal niets in Rotterdam!!!!!!

 39. Robert

  In Amsterdam wil men minder toeristen en autos, dus lijkt het mij goed dat het daar niet wordt gehouden.
  En juist voor jou “pauperstad” zijn dit dus kansen.
  Jammer van die kwalificatie “mongolen”

 40. Marjolein

  Rotterdam is zo arm als een luis. Alle havens zijn van Arabieren, Chinezen etc.
  Het stinkt daar door al die industrie die niets maar dan ook niets opleverd voor de economie. In Rotterdam zijn niet genoeg hotelkamers. Ahoy ligt in een pauperwijk.
  Rotterdam is een arme stad en spreken er ordinair. Zorge eerst maar voor een nieuw stadion. Ook al weet 10 jaar over aan het debatteren, en haalt PSV en vooral Ajax nooit meer in. PS ik ben Rotterdamse!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.