André Rieu geeft toe: ‘MECC niet de mooiste zaal’

Maastricht en Rotterdam zijn nog steeds volop in de race om het Eurovisie Songfestival te organiseren in 2020. De steden zijn dermate aan elkaar gewaagd, dat de NPO extra werkbezoeken heeft ingepland. Welke stad het mooist en gezelligst is, is voor de meeste mensen wel duidelijk: Maastricht. Maar de beste concertzaal, Ahoy, ligt in Rotterdam. Dé ambassadeur van Maastricht, André Rieu, geeft toe dat het MECC in Maastricht niet bepaald de mooiste zaal van het land is.

Maastricht heeft alleen het MECC te bieden. “Mijn zoon Pierre was in het MECC aanwezig toen de delegatie van het Songfestival werd rondgeleid door Rob van der Wiel, de directeur van het MECC. Hij verwoordde het als volgt: ‘We hebben misschien niet de mooiste zaal maar we hebben wel een zeer gemotiveerd en professioneel team dat er alles aan zal doen om dit evenement tot een wereld succes te maken.’ Ik sluit me volledig aan bij zijn woorden.

Het MECC werkt wel aan verbeteringen, weet Rieu. “Zelf ga ik in de week voor Kerst optreden in het MECC, we kondigen maandag nog een extra dag aan. De hoogte van de zaal is 14,85 meter. Ik weet dat het MECC bezig is de zaal te verhogen. Dat zal niet alleen goed zijn voor de komst van het Eurovisie Songfestival, maar ze worden daarmee ook weer een wereldspeler voor internationale artiesten.

Rieu doet zijn verhaal in De Telegraaf, waarin hij een pleidooi houdt voor de organisatie van het Songfestival in Maastricht. Qua stad is Maastricht volgens hem gewoon de allerbeste keuze.

Omdat Maastricht niet zo groot is, kun je de hele stad erbij betrekken en in een compleet ’songfestival-festijn’ veranderen“, besluit hij. “Het Vrijthof zie ik al voor me als Songfestival-dorp, de plek waar bezoekers en Maastrichtenaren samenkomen.

Het pleidooi van André Rieu in De Telegraaf kunt u lezen via Blendle.

Foto: Marcel van Hoorn

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen