Luuk onder indruk van SBS-cijfers, Angela is boos

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink is onder de indruk van de kijkcijfers die de nieuwe vooravond van SBS 6 maandagavond heeft neergezet. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de kijkcijfers van maandag zijn wel reden voor feest bij Talpa: zowel Man Bijt Hond als Lingo zetten kijkcijfers neer die voor SBS 6 historisch hoog zijn. Dit soort scores is de zender niet gewend in de vooravond. “Knappe cijfers voor SBS met Man Bijt Hond en Lingo hoor!

Ikink vindt het een verrassende uitkomst. “Wordt een interessant TV-seizoen, met een nieuwe vooravond voor SBS, Beau in de avond bij RTL.. misschien wel het laatste seizoen van DWDD. Benieuwd! En vandaag is de seizoenspresentatie van de NPO, later deze week die van RTL. Mooie week om, ik noem eens wat, bij een programma over media en entertainment te werken ;-)

Ook zijn Boulevard-collega Ron Vergouwen is verrast over de kijkcijfers. “Gisteren een héle mooie avond voor SBS 6, ondanks heet zomerweer!

Over de historisch slecht bekeken seizoensopener van hun eigen RTL-vooravondtitel Goede Tijden Slechte Tijden laten de heren zich niet uit.

Man Bijt Hond-stem Michael Abspoel is vooral blij voor John de Mol, heeft hij gezegd op Radio Veronica. “Het is een blijde boodschap. Ik ben blij verrast, geweldig. Ik weet niet wat me overkomt, nee. Het is ook heel fijn voor John de Mol natuurlijk. Hij stopt er zo veel centjes in en dan wil je ook weer rendement zien natuurlijk, hè, dat snap je wel. We doen het voor John en het volk.

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad vindt dat SBS 6 zo een prima vooravond heeft. “Ik was altijd meer een man-bijt-hondman dan een lingoman. Ik wist meteen weer waarom, toen een vrouw uitlegde hoe ze voor het eerst met een kat in gesprek was geraakt“, zegt hij. En: “Iets zegt me dat Lingo zijn oude aantrekkingskracht nog niet heeft verloren.

Is er ook nog iemand boos? Ja, Angela de Jong. “De conclusie op basis van één avond Man bijt hond en Lingo is: als je de kijker terugstuurt naar 1999, zorg dan alle details kloppen. Of verzin anders gewoon iets nieuws.

De column van Arjen Fortuin leest u hier, die van Angela de Jong hier.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen