Luuk Ikink vindt boerkaknuffelende PvdA onwetend

De goedlachse RTL Boulevard-ster Luuk Ikink ergert zich aan de boerkabuddies bij de PvdA. Hij verwijt de partij ernstige onwetendheid. Dat is te lezen op Twitter. Tijdens de Gay Pride in Amsterdam was er een regenboogprotest vóór de boerka: zes personen protesteerden in kleurige nikabs tegen het verbod op het islamtenue. En dat heeft voor nogal wat verbazing gezorgd, ook bij bekende Nederlanders. Zij begrijpen weinig van het geheul van linkse partijen met de boerka.

De PvdA Amsterdam twitterde zondag trots: “Ons raadslid Hendrik Jan Biemond was gisteren de gele burqa queen: ‘Voor de PvdA Amsterdam betekent vrijheid dat je mag zijn wie je bent en dus ook mag dragen wat je wilt.’ ✊

Wat een dommigheid, vindt Ikink. “Hendrik Jan droeg een gele nikab en geen burka. Een van de voorbeelden waaruit blijkt dat Hendrik Jan niet zo goed weet wat een burka of nikab is. Ik ben ook geen kenner, maar denk niet dat beiden ooit zijn ingezet als symbool voor vrijheid. Maar goed, als ze hier voor staan zullen ze dit protest vast ook buiten het portiekje langs de pride voorzetten. De paden op, de lanen in.”

Blendle-baas Alexander Klöpping: “(Zet zich schrap) Oprechte vraag. Waarom is een burqa niet een vorm van vrouwenonderdrukking.”

Bert-ex Judith Osborn: “Bullshit-PvdA. Boerka heeft niets met vrijheid te maken. Quite the opposite! Het is wat ze doen, hun beroep, en dan zo slecht geïnformeerd. Het is schandalig, schaamteloos, naïef, hypocriet en respectloos. Hoe dom, kortzichtig kun je zijn. Shame on you PvdA.”

Mislukt politicus Jan Roos: “Dit is gewoon pervers. Niets meer, niets minder. Denken gays dat ze een schijn van kans maken als Nederland verder islamiseert? Alsof joden de SS promoten. Smerig.”

Radio 2’s Wouter van der Goes: “Lieve mensen van de PvdA. Het gaat om een wet tegen gezichtsbedekkende kleding. Heeft te maken met veiligheid. Naast vrijheid ook wel een ding. Je wilt mensen in ogen kunnen kijken. Altijd. Burka is slechts een voorbeeld maar wordt uitvergroot. Trap er nou niet in.”

The Moscow Times-baas Derk Sauer: “Ben hier zo mee eens. Verbieden gaat te ver- maar dit burka queen gedoe is onbegrijpelijk. Links maakt kapitale fout door op de bres te springen voor iets dat staat voor een vrouwonvriendelijke ideologie.”

Heks Susan Smit: “Zo mee eens. De burka als uiting van vrouwelijke zelfbeschikking? Come on.”

Corpsbal Sander Schimmelpenninck: “Hendrik Jan was zeker al klaar met het bestrijden van vermogensongelijkheid, kansenongelijkheid in het onderwijs en het stilstaan van de koopkracht? Genant dat een middenpartij zich inlaat met dergelijke domlinkse decadentie.”

De tweet en een foto van het bewuste boerkaprotest:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen