NPO 1-serie pakt uit: Carice van Houten én Halina Reijn

NPO 1 lanceert in 2020 de eerste Nederlandstalige televisieserie waarin Carice van Houten en Halina Reijn gezamenlijk te zien zullen zijn: Red Light. Deze week starten de opnamen. Dat heeft omroep BNNVARA laten weten. De twee actrices namen hiervoor niet alleen het initiatief, maar zijn als creative producers ook nauw betrokken bij de totstandkoming. De derde hoofdrol wordt vertolkt door Maaike Neuville, die volgens de publieke omroep een ‘Belgische topactrice’ is.

In de nieuwe dramaserie zorgt het mysterie rondom een vermissing dat de levens van drie totaal verschillende vrouwen, maar elk op een belangrijk keerpunt in hun leven, met elkaar verstrengeld raken.

Carice van Houten en Halina Reijn: “Het is onze missie om met Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief. Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat Red Light een zeer wervelende, actuele serie wordt.

De makers

De regie van Red Light is in handen van Wouter Bouvijn en Anke Blondé. Wouter Bouvijn maakte eerder de voor Cannes Séries geselecteerde reeks De Twaalf en van Anke Blondé verscheen dit jaar de goed ontvangen film The Best of Dorien B.

Hoofdschrijver van Red Light is veelgeprezen auteur en scenarist Esther Gerritsen (Nena, Dorst, Instinct). Christophe Dierickx (Tabula Rasa, De Helaasheid er Dingen) is co-schrijver. Met bijdragen van Frank Ketelaar (Klem, Overspel).

Red Light is een coproductie van WBITVP Nederland, Eyeworks België, BNNVARA en VTM. De creative producers zijn Carice van Houten en Halina Reijn van Man Up Film.

Foto: Janey van Ierland

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen