Johnny de Mol volgt vader niet op als Talpa-magnaat

Johnny de Mol is niet van plan om op termijn in de voetsporen van zijn steenrijke vader John de Mol te treden als de grote man achter het mediabedrijf Talpa Network. Dat zegt de SBS 6-presentator in de Playboy. Vader John is alweer 64 en een afscheid komt steeds dichterbij. Johnny wil hem echter niet opvolgen. “Nee. Ik ben daar zakelijk niet sterk genoeg voor en zou daar ook geen zin in hebben. Elke dag naar kantoor en elke dag vergaderen… Dat lijkt me niet echt iets voor mij.”

Hoe ziet Johnny zijn toekomst dan voor zich? Is hij over tien jaar nog steeds programma’s aan het presenteren over mensen met het syndroom van Down? “Dat denk ik niet, maar dat komt ook omdat het televisielandschap heel snel aan het veranderen is.

Wellicht is er straks helemaal geen RTL 4 en SBS 6 meer, aldus De Mol. “Ik weet niet of het medium over tien jaar nog bestaat.”

Hoe dan ook zou hij wel graag in de contenthoek willen blijven werken. “Ik zou wel verder willen gaan in het coachen van jonge mensen. Mensen in hun kracht zetten is een van de mooiste dingen die er zijn. Daar kunnen geen kijkcijfers tegenop.”

Een programma als Down met Johnny kan ik ook niet eeuwig blijven maken. Als iemand dat een keer van me zou willen overnemen, zou ik het heel leuk vinden om die persoon daarbij te helpen.”

Het Playboy-interview met Johnny de Mol kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen