Jan Versteegh kreeg Lingo-nieuws van ‘directeurtje’

Marco Louwerens, de directeur televisie van Talpa Network, heeft Jan Versteegh telefonisch benoemd tot de nieuwe presentator van tv-klassieker Lingo. Dat heeft de presentator gezegd op Radio Veronica. Louwerens, die door de mannen van VI steevast ‘directeurtje’ wordt genoemd, vond Versteegh de perfecte keuze voor het taalspel. “Ik had een screentest gedaan en dat vond ik heel leuk“, aldus het televisietalent. Gelukkig voor Versteegh dacht zijn baas daar net zo over.

Het leverde een telefoontje van Louwerens op. “Dan zie je Marco – die overigens niet als ‘directeurtje’ in mijn telefoon staat – in je scherm, dan neem je op, ik zei ‘hi’ en toen zei hij: ‘Spreek ik met de nieuwe presentator van Lingo?‘”

Met die vraag bracht Louwerens hem het blijde nieuws. “Het was volgens mij een vrij gesloten vraag al wel, een retorische vraag, dus ik zei: ‘Kennelijk wel.’ Zo is het gegaan.”

Er waren veel kandidaten in de race om Lingo nieuw leven in te blazen. Als het programma weer een succes wordt en net als vroeger vele jaren meegaat, dan is dat een solide basis voor een mooi tv-salaris.

Wie er allemaal auditie hebben gedaan is niet bekend, maar bij de screentests kwam in elk geval wel één oud-presentatrice opdraven: Nance Coolen. Zij heeft toegegeven dat ze flink baalde van Versteeghs aanstelling.

Lingo is vanavond om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen